T O P
WideEyedWand3rer

Na twee weken vakantie en onbeheerd thuis te zijn geweest heeft mijn elektrische boiler besloten de geest te geven. De stop is blijkbaar ergens deze weken doorgeslagen, ondanks dat het apparaat op vakantiemodus stond, en nu wilt hij niet meer aangaan. Da's dus een koude douche. Nu hopen dat de woningbouw snel reageert. Het ding hangt er net pas een jaar.


SomeWinters

Ken het gevoel.. Na een paar busritten, uren in het vliegtuig en nog een autorit naar huis graag lekker willen douchen: boiler kapot.


Gordijntje

We zijn aan het borrelen met de familie. Nu verteld mijn broer een verhaal dat maggie over de kroketten en bitterballen vreemd is om te doen (volgens zijn collega) Wat vinden jullie hoort maggie over de bitterbal of is dat vreemd eten?


TheActualAWdeV

Ik doe altijd een kuiltje maggi. Maar dan wel eerst de bitterballen tot puree stampen natuurlijk. (Serieus, maggi op bitterballen? Wtf)


K0L3N

Ik heb dat nog nooit iemand zien doen, dus imho is het zeker heel raar, maar als je het lekker vind gewoon doen.


Rycht

Hoog fristibonengehalte heeft dit


Dul-fm

Maggie hoort over de patat, bij bitterballen hoort mosterd.


Pizzadoos

Is dit binnen jullie familie een controversiele mening, dat dit ter sprake komt als opmerkelijkheid?


HenkieVV

Ik moet zeggen dat ik het roerend met de collega eens ben. Ik zie ook niet helemaal waarom je dat zou doen...


DeadWhiteButterfly

Morgen eindelijk de laatste 4 weken van mijn studie en dan vakantie. Ik kan echt niet meer maar nog eventjes!! Wou graag dat ik het kon vieren met een vakantie, maar dat zit er denk ik weer niet in :(


Samitte

SkyRadio is de Live Laugh Love van radiostations en ik wordt er mesjoggeh van. Verder is dit hopelijk de laatste keer dat ik die hele moederdag farce hoef op te voeren, want ik ben er zo klaar mee met die van mij.


Broodje_Nutella

Moeder- en Vaderdag. De grootste commerciële onzin die er bestaat lol. Er zijn 365 dagen per jaar. Waarom dan precies vandaag per se je ouder in het zonnetje te zetten? Dat kun je elke dag doen door het hele jaar heen. Nu is het lekker allemaal geforceerd een cadeautje kopen. Je kan ook op een random dinsdagavond een kopje koffie doen. Maar nee, laten we massaal Rituals doucheschuim pakketten op bol.com kopen. Overigens geen haat naar mensen die het wel vieren, niks mis mee, maar voor mij voelt het scheef


MachiFlorence

Mijn moeder is lekker makkelijk zei al eeuwig dat ze niks bijzonders wil. Dus enige soort van speciaal wat ik deed is even langskomen gezellig. Maar ze hoefde verder niks en heb ook niks voor haar gekocht want ze meent het als ze zegt ik hoef niks dan hoeft ze niks en geeft het cadeautje soms ook direct mee terug als ze er niks mee kan. Ze is zo van nee ik heb liever dat je mij helpt een boek te bestellen als ik daarin weer eens een wens heb. Ik heb wel oude pakketpost enveloppen voor haar meegenomen die vind ze leuk. Want als ze nog niet stuk zijn en zorgvuldig genoeg open gemaakt kun je ze vaak nog een ronde extra gebruiken dan haalt ze er zo goed her gaat de adres stickers er af en gaat het zo in elkaar knutselen dat ze klein spul kan versturen naar vrienden. Daar was ze oprecht blij mee maar dat geef ik haar altijd als ik extra heb niet speciaal voor moederdag. Ik zag ze gewoon in een hoekje liggen voordat ik hun kant op ging, bewaard met doel ze voor haar mee te nemen als ik er aan denk.


SomeWinters

Voor ons is het gewoon weer een makkelijke manier om familie te zien die we anders nauwelijks zien, en de grootouders geniet daar ook van.


Samitte

> Maar nee, laten we massaal Rituals doucheschuim pakketten op bol.com kopen. Schuldig! Doe ik al jaren, voelt erg als afkopen maar dan blijft de vrede ten minste bewaard. > Overigens geen haat naar mensen die het wel vieren, niks mis mee, maar voor mij voelt het scheef Inderdaad, toen m'n grootouders nog leefde vierde ik Moeder- en Vaderdag ook graag met hen, want dat waren echt topmensen en die een daggie extra in de zon zetten was leuk.


4NDR0M3D4

Niet geschoten is altijd mis.. Is er iemand die in Utrecht woont, dicht bij park Transwijk die mij misschien een handje zou kunnen helpen? Ik ben met het bevrijdingsfestival daar een armbandje kwijt geraakt met emotionele waarde. Natuurlijk zit ik alweer lang en breed in Friesland en heb nu ook niet de tijd om terug te gaan. Ik zou je een pin op google maps kunnen sturen met de locatie waar ik denk dat ik hem ben verloren. + Foto van het armbandje. Ik hoor het graag als iemand voor mij een kijkje wil nemen! Groetjes


quatzey

Ik heb je een PB gestuurd


Maaikees

Inpakken voor een wandel vakantie in Schotland! Eerste echte vakantie in 3 jaar tijd :)


impeliz

Oeh, ik ben jaloers, fijne vakantie! Hopelijk wordt het net zo lekker weer als dat het nu hier is!


Moist-Rule-8116

Mijn moeder is op vakantie die lekker bij een kameraad super sunday kijken


mnamilt

De frontpage probeert me de hele tijd de subreddit DanishEnts aan te raden omdat dit ´´´´´´\`"similar to /r/thenetherlands" zou zijn. Algoritmes zijn ook gewoon dom en kut.


lucb2000

Net op weg naar huis met mijn broer. Fietsen allebei op de fietssuggestiestrook naast elkaar (voor zover ik weet mag je met twee naast elkaar fietsen?), komt een wegversmalling dus de auto past er niet langs (kan ik niks aan doen wat ik heb die domme weg niet ontworpen), die gaat toeteren en drukt zich er langs. Ben gelukkig niet gevallen maar als ik niet was uitgeweken naar rechts had ie mij volop geraakt. Trouwens voor de VVD'ers hier, je moet met je dikke BMW een meter afstand houden van een fietser als je die inhaalt, wat jullie overigens nooit doen. Kon net lezen wat het bedrijf was en heb ze zojuist gebeld (want zo'n gek moet je er op z'n minst op aanspreken), een meneer heeft me te woord gestaan en gaat me zo terugbellen. Ben benieuwd...


Art_Vandeley_4_Pres

Dat je nog gaat bellen ook, zou daar echt de moeite niet voor nemen. Veel te mooi weer voor.


JelmerSP1

Je mag alleen met z'n tweeën naast elkaar fietsen als je hierdoor ander verkeer niet hindert.


lucb2000

Het domme van die versmalling is, is dat als je achter elkaar fietst er ook niet genoeg ruimte is voor een auto om veilig in te halen, dus fiets ik er liever naast elkaar zodat een auto geen domme dingen gaat proberen.


hiekikowan

En zoals je gemerkt hebt werkt dat niet... domme automobilisten proberen nu eenmaal domme dingen. In het verkeer kun je op een fatsoenlijke manier niets afdwingen, het is een kwestie van je geduld bewaren en soms even niet op je strepen blijven staan. Zelfs al heb je wettelijk gezien misschien volledig gelijk, daar heb je heel weinig aan als je de volgende keer wel een verwonding oploopt.


lucb2000

Optie twee is wachten tot een auto mij aantikt omdat die geen ruimte geeft. Wat al tientallen keren gebeurt is op die plek. Ik vraag me oprecht af hoe ik het veiliger kan maken voor mezelf hier? Volgensmij is het beste een andere fietsroute zoeken...


Rycht

Kortom, volgende keer nog iets defensiever fietsen, en dus breder, voor de eigen veiligheid.


gl0ry66

Wat is er opeens met de reiskostenvergoeding gebeurd van werk?? 0,08 cent per kilometer dekken mijn reiskosten niet eens voor 25%!! Ben meer dan 120 euro p maand kwijt aan treinreizen, terwijl het maar 2 dagen per week is.


QwertyKeyboard5

Als je met OV naar het werk gaat is een deel aftrekbaar van je belasting. https://www.belastingaangifteshop.nl/actueel/aftrekposten/reiskosten-aftrekbaar/


YonderPoint

Misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik zou een andere werkgever zoeken. Ik krijg 19 cent p/km, en als ik met OV ga betaalt de baas alles.


gl0ry66

Ik ga het eens aankaarten bij HR. Bij mijn vorige baan ook al 0,08/km.


MoiHenk

Als Ajax vandaag van AZ wint, hebben we de leuke situatie dat Feyenoord Ajax kampioen kan maken door zelf te winnen van PSV. Verder ga ik denk ik gebruik maken van de Interrail aanbieding die momenteel loopt, want 3 maanden onbeperkt door Europa treinen voor 450 euro is veel te goed om te laten liggen.


NeoNasi123

Huh wat waar? Dat klinkt als een goeie deal!


MoiHenk

here you go: https://www.interrail.eu/en/50th-anniversary/next-stop-big-adventure-sale


jamesbananashakes

Wow, ik ben zo blij dat ik dit heb gezien! Ik wil in september een maand met de trein door Europa en dit gaat me gewoon 400 euro schelen!! Bedankt voor deze top tip, en voor iedereen die dit leest, flashsale is tot en met 10 mei!


mnamilt

Gefeliciteerd en proost met je 400 euro extra bier!


Martaiinn

Morgen is de vakantie voorbij en beginnen de colleges weer. Heb eigenlijk heel de vakantie alleen maar lopen stressen over de stof die ik achterloop, maar telkens als ik er voor ga zitten krijg ik niks gedaan… Voel me er vrij akelig over


Fortune_Pizza

Radboud? I relateer aan uw pijn.


Lastigx

Sinds wanneer hebben unis meivakantie?


Art_Vandeley_4_Pres

“Onderwijsvrije week” Niet echt vakantie, maar toch een soort van wel.


Funnyyjustin

Sinds dit jaar, sommigen dan tenminste. Ik aan de Universiteit Utrecht heb echter gewoon door moeten studeren... :(


ye11ie

Vervelend zeg maar als het niet lukt dan lukt het gewoon niet. Mijn tip. Ga deze week lekker met mensen in de bieb studeren met een goede koffie. Koop ook iets van een fijne bloknoot voor notities. Ik gebruik zelf een boek met zwarte pagina's want extra fancy. Succes! Don't beat yourself up.


Martaiinn

Dankje! Naar de bibliotheek gaan is inderdaad m’n plan vandaag :)


Snubl

Moeders een bloemetje gegeven, vreemd gekeken naar m'n broertje die frikandellen eet als ontbijt. En ga vandaag de luke Skywalker landspeeder in elkaar zetten, hij is groter dan ik dacht!


deJessias

Morgen heb ik mijn derde rijexamen, en mijn god wat ben ik zenuwachtig. Al komt dat vooral dat als ik niet slaag, ik weer maanden moet wachten voor een herkansing...


ye11ie

Vertel dat je super zenuwachtig bent aan je examinator. Ik ben ook drie keer gegaan. De derde keer zat mijn rijinstructeur niet achterin. Dat hielp enorm. Ik heb ook gezegd dat ik zenuwachtig was en moest daarna zelfs huilen. Was een enorme opluchting dat examen. Mijn examinator gaf ook telkens feedback op alles wat goed gaat.


deJessias

Ik heb juist tegen mij instructeur gezegd om wel mee te gaan. Mijn redenering daarachter is dat hij misschien de examinator kan tegenspreken als diegene zegt dat ik iets verkeerds deed terwijl dat niet zo is. Bij mijn eerste twee keer mocht mijn instructeur niet eens mee vanwege corona. Maar misschien is het inderdaad toch beter om alleen te gaan, dan heb je toch een paar ogen minder op je gericht.


ye11ie

Ik had idd die extra ogen op je. Met name omdat het achter je is. Ik heb hetzelfde met als niemand naast of achter mij zit en ik moet iets typen. Maak opeens zoveel meer fouten. Succes!


Kroepoeksklok

Succes alvast!


EasyModeActivist

We vieren gelukkig geen moederdag thuis, betekent dat ik een iets rustigere zondag tegemoet ga! Hotel boeken voor mn vakantie, Titanfall 2 spelen. Beetje rust pakken :]


baloe98

Lunch bij m’n zus. Feyenoord psv bezoeken en dan uit eten met m’n ouders


ohChenko

Vandaag eerste moederdag zonder mama.. Over anderhalf uur stap ik op het vliegtuig naar Gran Canaria.


allurb4se

Inmiddels mijn tweede zonder... Maar ergens voelt dat ook wel oké omdat het toch zo'n verplicht feestje was voor ons de laatste jaren? Heel raar, dubbel gevoel. Heel veel sterkte maar ook heel veel plezier toegewenst!


Art_Vandeley_4_Pres

Sterkte maar ook een fijne vakantie!


ProgressivePear

Vanmiddag de familie eens voorzien! Stoverij staat op, dessert is voorbereid, en het witbier staat koud. Maar voor nu nog eventjes relaxeren!


barandor

Datende dertigers onder ons, wat zijn de goede dating sites/apps die ik kan gebruiken als ik mezelf weer in de scène wil gooien? Het liefst eentje waarbij het eerste contact vanaf de vrouw moet komen, want de traditionele sites als relatieplanet enzo werken niet voor iemand als mij die niet zo snel weet wat ie moet zeggen.


technopret

Ik zou proberen jezelf zoveel mogelijk uit je comfortzone te laten gaan. Doe je research op dit gebied, ik was er vroeger ook heel slecht in. Ik heb urenlang filmpjes gekeken, internetsites bezocht en uiteindelijk gwn heel veel gedate. Verschillende dingen proberen. "Je hebt een lieve lach :)" werkt vaak. Geef een oprecht complimentje.


barandor

Eh thanks, maar daar vraag ik niet naar. Ik kom in mijn dagelijks leven haast niemand tegen dus ik doe aan internetdating.


technopret

Dat deed ik ook. Wilde je alleen helpen zodat hetgene wat je niet durft je niet belemmerd in je leven. Maar succes iig !


mnamilt

Breeze! Nederlandse app die je op 'blind' date zet. Als je allebei elkaars profiel liked, ga je op date. Geen gechat en gelul van te voren, gewoon een serieuze date. Bevalt goed, zeker omdat het erg weinig van je tijd vraagt. Als je eens optelt hoeveel tijd het kost om elke dag te swipen en te chatten op tinder/bumble vs hoe vaak je nu op date gaat, is die verhouding echt bizar.


teunnes

Dit kan ik bevestigen! Breeze is echt super leuk! Daarnaast geen gedoe met premium of wat dan ook. Je betaalt wel 7,50 voor een date. Dit is inclusief eerste drankje


Ganeneester

Jarenlang verschillende datingapps gebruikt met wisselend succes. (ik ben een man). Sinds december alles verwijderd en uitgeschreven. Dit is een van de beste beslissingen die ik in de afgelopen tijd heb genomen! Ik heb het idee dat datingssites steeds meer doorhebben hoeveel winst er te behalen valt, vooral bij mannelijke gebruikers, en dat merk je aan alles (beperkt liken, berichten sturen, algoritmes die ervoor zorgen dat je stiekem toch wel wil betalen, omdat je benieuwd bent naar meer) Hoe moeilijk het misschien ook lijkt, ik heb me voorgenomen om het voorlopig maar op de ouderwetse manier te proberen en gewoon wat ballen te laten groeien om vrouwen in het echt aan te spreken/uit te vragen. Een paar weken geleden voor het eerst een date gehad met iemand die ik heb ontmoet in de kroeg!


baloe98

Bumble is waar vrouwen de eerste stap zetten. Ook een leuke is breeze waar je elkaar liked en dan een blind date hebt in een bar


ZZrenz

Zzrenzz: "Ik kan niet uitslapen! Ben altijd wel rond 8u wakker!" Rond 8 u wakker, draait zich om, 11 uur. "Aha." Ik heb dus uitgeslapen en heb net na m'n ontbijt m'n lunch genoten. Straks maar eens van t mooie weer genieten en lekker bij een vriend eten. Maak er een mooie dag van =)


metalwijf

Leftovers van mijn verjaardagsfeest als ontbijt/lunch op mijn verjaardag & moederdag. Momenteel wachtend in de kleedkamer van zwemles tot mijn dochter klaar is, vanavond mijn ouders op bezoek en gedurende de dag lekker aan de slag in de tuin. Het zonnetje schijnt hele hele dag!


Mehbanana

Vandaag de tieners en hun moeder tot 10:30u laten liggen. Iedereen blij dat we niet vroeg cadeautjes hoefden te overhandigen/ontvangen.


53bvo

Wil voor november/december een reis boeken naar Nieuw Zeeland (twee jaar terug moeten afbreken ivm corona). Inmiddels is het land open en kan je er heen, alleen nog wel een beetje bang dat de covidsituatie kan wijzigen en NZ de grenzen sluit. Dus dacht laat ik een annuleringsverzekering afsluiten voor wat zekerheid. Maar voor zover ik kan zien dekt geen enkele verzekering dat. En Air New Zealand zegt voor die situatie dan heb je pech (kan wel een of ander flex tarief boeken maar die is bijna zo duur als de tickets zelf).


Impressive_Reading

kijk via KLM! Zelf een lange reis geboekt, reis- en annuleringsverzekering die ook covid dekt, terugreizen ivm familie-overlijden, ziektekosten in het buiten. Allianz via KLM, afgesloten toen ik de tickets heb geboekt.


53bvo

Er zijn wel reisverzekeringen die covid dekken als je zelf covid oploopt en daardoor niet kan gaan. KLM biedt alleen geen tickets aan naar NZ. Volgens hun website althans, hang nu bij ze in de wacht aan de telefoon. Fun fact, het telefoonnummer van KLM bevat twee keer 747


Funnyyjustin

Vandaag voor moederdag naar de film; Doctor Strange in the Multiverse of Madness staat op de planning. Enorm veel zin in!


MicrochippedByGates

Ik kan op zijn vroegst van het weekend pas denk ik. Maar ik zit wel al wat te nudgen zodat ik niet alleen hoef.


Funnyyjustin

Van het weekend pas? Het is al weekend... /s Maar als je pas over een week kunt, wens ik je veel succes met spoilers ontwijken - tenzij je echt niks van Marvel social media volgt :P


MicrochippedByGates

Ik heb nu al een aantal nauwe ontwijkingen gedaan. Het kan nog een pittig weekje worden.


GiGaN00B

Wauw. Veel plezier!


Funnyyjustin

Dankjewel :D


Hertog

Voor mij is het een gewone zondag, dus laten we eens kijken of we mijn neverending todo lijst maar eens een kopje kleiner kunnen maken onder het genot van een kopje koffie (en hopelijk niet in een YouTube rabbit hole val) Daarna wil ik eigenlijk nog een rondje gaan hardlopen, na een jaar niks te hebben gedaan :'). Voor de rest, fijne Moederdag allemaal!


NoUsername0K

Gisteren ben ik met mijn familie en de zussen van mijn moeder naar m’n opa gegaan, lekker bootje varen. Erg leuk en ook goed voor mijn moeder en haar zussen want die hebben best een moeilijke tijd gehad tussen elkaar


FrisianDude

Viel me.gister op dat het hele stellage van bloemen enzo wel obsceen roze was. Mijn eerste gedachte was dan ook 'huh alweer valentijn'


Loek037

Gisteren Minecraft uit gepeeld. Na het verslaan van de draak werd ik wel meteen dood gemept door een endermen. Had dus helemaal niets aan al die xp.


wuknows

Das wel treurig..


Pokemasterinthemake

Net Engels ontbijt gehad in Wickham, want al deze voedingsstoffen heb ik natuurlijk nodig voor de barre autorit terug naar Nederland


bodemdrift

Al 10 dagen ziek op bed met geen eind in zicht. Griep + bijholteontsteking. Inmiddels geen koorts meer, maar mijn voorhoofd voelt alsof het elk moment kan exploderen. Niet te doen dit. Oh ja, fijne Moederdag iedereen.


Snubl

Beterschap!


Pokemasterinthemake

Beterschap!


Michelli_NL

Veel beterschap!


apoc666apoc

Straks even wat boodschappen doen, en dan de rest van de dag proberen te overleven in Project Zomboid.


azoomies

Eerst even werken en vanavond naar mams toe voor moederdag. Moet morgen ook even de HA bellen. Heb nu een spiraaltje, maar gebruik ook een menstruatiecup en dat vormt een risico voor uitstoting. Volgend jaar gaat mijn spiraaltje eruit en ik wil dan een hormoonstaafje (Implanon). Wilde dat 4 jaar geleden ook al, maar mijn HA wilde dat toen niet doen ivm het littekentje wat je op je arm krijgt. Ik vrees dat ik hetzelfde antwoord krijg als ik weer informeer. Weet iemand wat je dan kan doen? Ik wil liever niet naar de gynaecoloog/verloskundige, ben niet aanvullend verzekerd en heb nog geen eigen risico gebruikt. Second opinion bij een andere HA? 😬


meontheinternetxx

Zou een andere HA proberen, mijn HA stelde dit al voor toen ik jonger was. (Ik wilde dit toen zelf niet, want ik had enorm veel last van de hormonen in de pil, en weinig reden om aan te nemen dat een implantaat beter zou zijn. En is natuurlijk wel ff gedoe om erin/uit te halen. Ooit ben ik "oud genoeg" om me te laten steriliseren. Ooit.).


Snubl

VLI wat een hormoon staafje is. Klinkt een stuk prettiger dan andere opties..


NoUsername0K

Wel echt belachelijk dat je dokter weigerde om het hormoonstaafje erin te zetten vanwege het littekentje. Heb er een gekregen toen ik 16 was, ben er zo blij mee


azoomies

Ja vind ik ook.. Misschien is het tijd voor gewoon een hele andere huisarts.


moentje_25

Ziekenhuiszorg (de gynaecoloog o.a.) valt - mits je een verwijzing hebt - gewoon onder je basisverzekering, maar daar moet je idd wel eerst eigen risico over betalen. De meeste huisartsen geven die verwijzing gewoon als je aangeeft daar behoefte aan te hebben. Daarnaast weet ik dat in het verleden de GGD (het stuk dat ook SOA tests doet) ook voorlichtingen deed over verschillende soorten anti-conceptie. Ik weet niet of ze dat atm nog steeds doen/overal. Sommige huisartspraktijken hebben meerdere huisartsen in dienst waarvan sommige een specialisatie (zoals anti-conceptie/ongesteldheid/etc.) hebben. Ik weet niet hoe groot de praktijk is waar jij naar toe gaat, maar je zou kunnen aangeven dat je graag met een specialist o.i.d. wil afspreken op het moment dat je de assistent belt voor een afspraak? P.S. 1 of 2 jaar geleden zijn de mirena hormoonspiraaltjes goedgekeurd voor 6 jaar i.p.v. 5 jaar, het gaat daarmee niet om een nieuw spiraaltje maar om nieuwe inzichten dat ze langer goed werken. Dus het kan zijn dat een huisarts/gynaecoloog je eerst vraagt of je zeker weet dat je er al vanaf wilt.


azoomies

Dank voor je uitgebreide comment! Mijn HA zit in een gezondheidscentrum, praktijk zelf heeft maar 2 artsen, maar er zitten meerdere praktijken. Dus wellicht dat ik daar naar kan informeren. Ik las het inderdaad over dat 6 jaar, maar ik vind het persoonlijk belangrijker om een menstruatiecup te gebruiken en dan vind ik het toch een beetje link met de verhoogde kans op uitstoten/verplaatsen dus dan heb ik liever iets anders.. Liever voor langere termijn, de pil werd ik altijd een beetje paniekerig van of ik hem nou had genomen of niet. Elke 3mnd voor de prikpil vind ik ook net te frequent. Ik ga morgen wel even bellen 😁


moentje_25

Good luck :). Inderdaad: gewoon altijd de keuze maken die voor jou het beste werkt, dan kan een arts daar ook nooit 'tegen' zijn (of naja, of zou er niet tegen moeten zijn...).


shiningdumb

Zometeen ga ik met mijn moeder high tea'en voor moederdag en heb stiekem nog 2 cadeautjes voor haar. Gisteren wel de schrik van mn leven gehad toen ze belde dat ze een gebroken pols had maar dat mag de pret niet drukken vandaag


Tijdspaarder

M'n moeder reist met m'n vader door een ver buitenland, dus geen moederdagverplichtingen vandaag. Ik heb 50km in 2 dagen gelopen en alles doet pijn. Vanmiddag lekker in de hangmat in de zon, fikkie stoken, beetje eten maken boven het vuur, rommelen in de tuin, niks hoeven behalve insmeren.


Adagio-Opening

Moederdag... ziek kind dus we blijven thuis. Ik zit nu even in het zonnetje op het balkon met een hartjes tompouce en kop koffie. Mijn stiefkinderen wonen sinds bijna 2 maanden fulltime bij ons. Vorige week vroeg mijn stiefdochter of ze mij mama mocht noemen. Ik vond het ontroerend en een hele eer, maar ook lastig want ik wil hun moeder niet vervangen. Helaas is er voor nu nog geen zicht op of en wanneer ze weer naar hun moeder kunnen. Ze stond er op dat ze het moederdagcadeautje dat ze op school had gemaakt aan mij zou geven, en dan zou ze voor haar moeder wel een tekening maken. Wederom heel lief, maar ook lastig. Ben een emotioneel wrak vanochtend. Met alle liefde heb ik de volledige moederrol voor ze op me genomen, maar blijf het lastig vinden... vooral omdat ik hun moeder niet het gevoel wil geven dat ze vervangen wordt en dat ik het wél kan.


BigMikeArnhem

Enige tip die ik je wil geven is dat je moet luisteren naar je stiefkinderen en niet naar de mogelijke gevoelens van hun "echte" moeder. Die moeder is een volwassen vrouw die zelf zorgt voor een situatie waarin haar dochter liever een "vreemde" als moeder ziet dan haarzelf. Wat je stiefdochter gedaan heeft en wil doen is echt een moeilijke stap en je zadelt haar nu onbedoeld op met wederom een afwijzing, die ze van haar echte moeder ook al voelt, anders kwam ze niet naar je toe.


suuz95

Misschien is het een idee als ze je mama noemen? Dan hebben we gewoon twee mama's!


Adagio-Opening

Dat is inderdaad waar we op aan proberen te sturen. Mijn jongens noemen mijn partner ook "papa -voornaam-" de oudste gaf dit al gauw aan, en de jongste kon toen nog niet praten en heeft dat overgenomen. Mijn stiefdochter was er echter altijd heel stellig in dat ze mij gewoon bij mijn voornaam wilde noemen en dat hebben we ook altijd prima gevonden. Stiefzoontje gebruikt alles door elkaar, maar die praat met 3 jaar nog amper dus kan je weinig over zeggen ;)


loopsygonegirl

Als ik je comment zo lees denk ik wel waarom ik snap dat je stiefdochter vroeg of ze je mama mag noemen. Je komt me zeer zorgzaam en empathisch over. De ex van je partner en je stiefkinderen boffen maar met zo'n bonusmoeder! Je ziet het ook wel anders.


Adagio-Opening

Dankjewel ❤


reapstor

Misschien een idee om jezelf bonus mama te noemen? En dat jij de kinderen bonus kinderen noemt? Dan voelt het misschien minder beladen?


Adagio-Opening

Ik heb persoonlijk nooit begrepen waarom het woord bonusmoeder/-vader/-kind in het leven is geroepen. Wat is er mis met stief-? Het principe is het zelfde, kinderen van je partner en diens ex. Waar ik op het moment vooral tegenaan loop is dat ik door de huidige situatie me meer moeder voel dan stief/bonus moeder. Dat vind ik niet erg, ik vind het alleen maar fijn dat ik daardoor geen onderscheid maak vergeleken met mijn "eigen" kinderen en we gewoon als een gezin voelen ipv een samengesteld gezin. Toch wil ik dit niet van hun moeder afnemen, ookal deed zij het dus niet goed voor ze de laatste tijd.


Scheikunde

Bonusmamas komen mij net zo over als kortingkids ofzo


Snubl

Waarschijnlijk de associatie met de boze stiefmoeder uit de sprookjes


reapstor

Ik denk dat het wat vrolijker en minder beladen klinkt dan stief-... Geef het beestje een naam inderdaad. Ik snap je gevoel heel goed ( ben zelf opgegroeid in twee huizen) Maar je houdt het toch niet tegen, als kind ga je toch een voorkeur krijgen. Zeker als je vanuit het ene gezin meer liefde/aandacht krijgt. Ik zou jezelf vooral niet te bezwaard voelen, jij bent gewoon jezelf. Mijn mening is dat de moeder zelf ervoor moeten zorgen dat het weer goed gaat en dat ze er voor de kinderen is. Dat gaat niet stel op sprong veranderen gok ik, geef het tijd.


ProperPossibility

Bel je moeder.


DutchChairMan

Ik zou met alle liefde mijn moeder willen bellen, maar ik kan nergens een Ouja bord vinden. En vaak als je die dingen gebruikt ben je ook nog verkeerd verbonden.


TheActualAWdeV

en durkje ogilvie is ook zo'n oplichter, straks verbindt 'ie je nog door met een baby


allurb4se

Als iemand in hetzelfde schuitje, moest ik wel heel hard lachen om je comment. Dankjewel daarvoor


ZZrenz

Heb je wel het goede netnummer ingevoerd?


FrisianDude

Goed hoor, maar dan moet je me wel even een goed medium aanraden.


Direct_Sand

Nee


TheNameIsPippen

Vrouwlief een ontbijtje op bad gebracht. Kinderen hebben haar wat tekeningen en knutsels gegeven, ik kaartjes voor NSJ. Michael Kiwanuka komt! Vandaag doen we rustig aan en we gaan vast nog ergens een rondje lopen over strand, bos of duinen.


Individual_Housing_4

Goed bezig! En keurig van de kaartjes voor NSJ, twee keer geweest (ongeveer 10 jaar geleden) en hele goede herinneringen aan. Line up blijft me elk jaar weer verbazen, zoveel goeie artiesten.


Loezzel

Wow Nice!! Veel plezier op North Sea Jazz!


pastelchannl

vandaag lekker weinig doen. zo de sims opstarten (ben bezig met een multilevel soort van fairy house) en dan in de middag aan m'n jurk verder.


Besteklade

Vandaag lekker luieren. Paar afleveringen van Lucifer kijken, huis verder opruimen en stofzuigen. Dan vanavond naar moeders toe voor Moederdag en asperges eten 😁☀️


M4rt1nV

Beetje brak, m'n schouder is wat fucked (niet helemaal zeker hoe, maar mogelijk door pleuris veel boodschappen te dragen met een arm). Dus zo wat tostis in elkaar klappen voor ontbijt en dan het gebruikelijke schoonmaken op de zondag.


alwaysyeetingg

Al druk bezig geweest met het huishouden. Nu even relaxen, wat eten en zo nog een paar uur werken ('t is gekkenhuis dus extra werken is basically de norm aan het worden). Daarna lekker wat One Piece kijken en vanavond de finale van De Mol België en F1, zin in!


BennyR72

Waar is de Mol België (terug) te kijken?


alwaysyeetingg

Ik kijk live op Goplay!


justadutchgirl

Succes met werken! Hoe ga je dat doen met de overlap van de Mol en F1 vanavond?


alwaysyeetingg

Dank! Ik denk dat ik de start van F1 maar even moet missen, vind de Mol wel echt heel spannend vanavond haha.


justadutchgirl

Haha ja ben ook heel benieuwd na dit nogal bijzondere seizoen!


Futurefemaledoctor

Moederdag, dus zo maar eens op de fiets springen om wat broodjes ed te halen. De week is erg snel gegaan en tegelijk voelt dodenherdenking als een paar weken geleden. Morgen weer vroeg opstaan voor uni, kijk dr nu al naar uit.... Oja en hopelijk psv feyenoord kijken als ik mama overtuigd krijg ;)


ronetor

En wie mag/moet er volgens jou dan winnen tussen die 2? Ik hoop zelf op PSV maar twijfel of ze dat gaat lukken aangezien ze niet zo geweldig zijn in top wedstrijden waar niet meteen een prijs te winnen valt


Futurefemaledoctor

PSV ja, hopen dat feyenoord nog een beetje moe is... Heb er wel n hard hoofd in eerlijk gezegd. Maargoed gister al teleurgesteld door Liverpool, kan der ook nog wel bij😂


ronetor

Liverpool heeft denk ik nu zijn kans verspeeld op het kampioenschap. Gelukkig kunnen ze nog steeds de CL winnen.


Futurefemaledoctor

Tja, als manc gwn eens verliest... Maarja, wordt moeilijk idd. Ben wel hoopvol voor de cl


ronetor

Weinig kans ja dat die gaan verliezen, die komen ook vaak met geluk weg. Maar vandaag tegen Newcastle gaan ze waarschijnlijk met gemak winnen. CL is binnen, no way dat Real wint van Liverpool


Futurefemaledoctor

Ik denk dat je rm niet moet onderschatten. Als benzema goed in de wedstrijd zit kan dat best moeilijk worden. En Liverpool is soms inconsistent AF. Maarrr ik heb goede hoop. En misschien onderschat mc Newcastle wel ;). En PSV moet gewoon gaan knallen


ronetor

Nou, knallen hebben ze gedaan, 45 minuten, daarna was het weer ouderwets "effe uitspelen". Als klap op de vuurpijl ook nog een penalty die nergens op slaat. Beter is de race vanavond nog interessant. Hopelijk was/is de rest van je moederdag beter gegaan dan de wedstrijden dit weekend.


Futurefemaledoctor

Hahaha inderdaad. Succes met f1, gelukkig kijk ik dat niet want meer sores kan ik niet aan dit weekend op sportgebied


ronetor

Haha snap ik wel. Gelukkig zijn mijn verwachtingen voor de race niet geweldig hoog dus kan het alleen maar meevallen. Kijk je nooit f1 of vandaag gewoon even niet?


ronetor

Wat een positief bericht, goed bezig. PSV moet met de bij elkaar geknutselde verdediging goed opletten en dan komt het hopelijk goed.


Michelli_NL

Zit nu (heel kort) in de trein om samen met mijn moeder te gaan ontbijten. Daarna even naar mijn (peet)tante. Als kleinigheidje voor haar chocolade in de vorm van een pump gekocht, want ze is dol op schoenen. Tot slot nog naar mijn peetoom, want hij is vandaag jarig. Blijkbaar is er een barbecue 😁


[deleted]

Klinkt als een leuke dag! En een pump in chocola; je tante houdt straks extra veel van je, vermoed ik :-)


Loezzel

Ik heb sinds 1,5 maand mijn rijbewijs en ga zo voor het eerst alleen in de auto op weg voor een middagje moederverwennerij voor Moederdag. Voor het eerst alleen, als in, 1,5u reistijd in mijn eentje. Kortere ritjes heb ik al wel alleen gedaan. De snelweg heb ik vorige week voor het eerst alleen gedaan.


[deleted]

Jaa! Autorijden leer je pas echt als je je rijbewijs hebt! Have fun & stay safe!


[deleted]

Mijn kinderen weten al jaren dat moederdag wat mij betreft niet gevierd hoeft te worden. En daar hebben ze al jaren geen boodschap aan. Dus sta ik nu heel gelukkig te wezen met een nieuwe grote zwarte metalen dopper❣️


wkvdz

Alleen autorijden als je net je rijbewijs hebt, is het mooiste wat er is. Niemand die je vertelt welke kant je op moet!


FrisianDude

Hallo Ik ben verkeersregelaar. Ik ga je dus lekker wel vertellen welke kant je op moet als het zo uitkomt :p


HerrRudy632

Zou wel de juiste rijrichting gebruiken


Bitter-Technician-56

Je kunt prima via Maastricht rijden als je vanuit Amsterdam naar Sneek moet.


Art_Vandeley_4_Pres

Dat zijn details.


murakamifan

Vanochtend wakker geworden in een hotel in Praag. Het is mooi weer, maar ik ben te lui om mijn bed uit te komen en de stad te verkennen.


[deleted]

Google maps vanuit bed


MissMormie

Als je volgende week, of volgend jaar terug denkt aan praag, had je dan liever meer tijd in bed doorgebracht of met de stad onderzoeken?


murakamifan

Ik had liever mijn geld aan een beter matras thuis uitgegeven. Ach, wat is dit hotelbed toch lekker...


Neo-Bubba

Je kan de receptie even vragen welke matrassen ze hebben. Is geen gekke vraag (zelf in een hotel gewerkt).


Individual_Housing_4

Wellicht een goeie tip, van der Valk verkoopt hun matrassen ook (niet gebruikte maar nieuw, belangrijk detail) via valk-at-home voor een schappelijke prijs. Hebben die zelf al 5 jaar, en bevallen ontzettend goed.


DutchMudblood

Super Sunday! AZ - Ajax, Feyenoord - PSV en de Grand Prix van Miami. Nu alleen nog bedenken of ik dat ga bekijken op de bank of in de kroeg..


dutchbrowniemix

Heerlijke sport zondag. Wel spijtig dat de derby van Madrid grotendeels tijdens de race valt.


Masque-Obscura-Photo

4 teams tegelijk op 1 veld, misschien zou dat voetbal nog een beetje spannend maken. En 3 ballen. En hindernissen op het veld. en 5 goals. Anyway, enjoy! :)


Bitter-Technician-56

Nu wil ik dit zien. Maar maak van 2 teams Rugby.


Masque-Obscura-Photo

En het veld is een ovaal, waarbij goals die het dichtst bij het midden staan 1 punten opleveren, en goals in de netten aan de verre kant 2 punten. En, als je een goal hebt gescoord krijgt het andere team 1 gebruik van een taser. De Taserman heeft loden schoenen waardoor deze minder snel kan lopen. Maar wel een taser.


[deleted]

Ik vraag mij af wat er met alle werknemers van test locaties is gebeurd. Afgelopen week zijn in Nederland maar 2000 tests afgenomen.


Simone232

Mijn zusje heeft anderhalf jaar in de teststraat gewerkt. Per 1 mei is ze ontslagen, en met haar vele anderen. Enkel een paar supervisors mochten nog blijven. Begrijpelijk want ze deden nog maar iets van 50 tests per dag. Zij wilde gelijk een andere bijbaan zoeken maar heb haar gezegd dat ze gewoon moet genieten van de paar maanden dat ze nog haar master doet, voordat ze het echte werkende leven in gaat.


[deleted]

Groot gelijk. Als ze het kan dragen nog even genieten van de (post COVID) studenten tijd.


FrisianDude

Donders das wel weinig


Futurefemaledoctor

Zit thuis te zoeken naar een nieuwe baan. Aangezien ik niet geschikt ben voor de horeca denk ik, en ik graag iets in de zorg wil doen is het moeilijker dan gehoopt. Edit: volgende week een sollicitatie als poetshulp in het zkh


Besteklade

Is een bbl opleiding in de zorg niks voor je? Helpende of verzorgende? Zorginstellingen zitten te springen voor personeel, en opleidingen beginnen in september. Mogelijk zou je voor die tijd al als ondersteuning aan de bak kunnen. Als je toch in de zorg wil werken.


Futurefemaledoctor

Ik studeer geneeskunde ;) dus het gaat om een bijbaantje


[deleted]

Waarom kan je niet werken in de horeca? Toen ik nog studeerde had ik veel collega's in de horeca die geneeskunde studeerden.


Futurefemaledoctor

Het kan wel, maar ik ben best onhandig haha


[deleted]

Ok.... Hopelijk word je dan geen chirurg 😜


Futurefemaledoctor

Misschien is het tegen die tijd wel over. In de OK is ook niet zo veel om over te struikelen😜 maar ik heb nog geeen idee wat ik wil.


Besteklade

Ja ik zie nu pas je username 🤣.


JanJaapen

Ik denk dat die nu allemaal in de horeca werken


Bitter-Technician-56

Tijd om ontbijt te maken hier. Verse Amerikaanse/Canadese pannenkoekjes maken op de manier die ik geleerd heb van mijn oom die in Canada woont. Vers fruitsap en wat fruit. Vanmiddag eten bij mijn schoonouders en de rest van de dag aan schoolwerk 😪 Het recept dat ik van hem kreeg. 1 cup (120g) all-purpose flour 2 Tablespoons sugar 2 teaspoons baking powder 1 pinch of salt 1 cup (240 ml) milk 2 Tablespoons melted butter or vegetable oil 1 large egg


[deleted]

Wil je je recept delen?


Art_Vandeley_4_Pres

Wat gaat er in het beslag?


FrisianDude

Een garde


Bitter-Technician-56

En garde?! /me trekt sabel


FrisianDude

ja ga door


Bitter-Technician-56

Dit lijkt me ineens een andere wending te nemen dan gepland.. 😂


Bitter-Technician-56

1 cup (120g) all-purpose flour 2 Tablespoons sugar 2 teaspoons baking powder 1 pinch of salt 1 cup (240 ml) milk 2 Tablespoons melted butter or vegetable oil 1 large egg En dan doe je er maar op wat je wilt. Fruit of maple siroop of zoals ons zoontje daarnet een berg gewone suiker omdat je toch even twee seconden niet opgelet hebt.


[deleted]

Dank!


Art_Vandeley_4_Pres

Dank!