T O P
EvilAlicia

Eigenlijk wel graag een ring willen. Maar ik heb zulke lelijke dikke worsten vingers, dat zelfs de grootste maat niet past. Het lijkt mij een hell om ooit een trouw ring te moeten vinden.


slim673

Please please please kap met onnodig links rijden op de snelweg. Nee, die baan is niet voor jou alleen aangelegd. En ja, op die rechterbaan kan je ook gewoon rijden. ..prutsers.


TheActualAWdeV

bah humbug. Ik zit een armpje met groot zwaard van een cold one/drakespawn chariot te bewerken zodat ik het aan een dark elf warrior kan hangen maar dat armpje blijkt hilarisch maffe proporties te hebben. Op de ridders valt het hiet zo op, maar het is nu net een deadpool babyhandje vergeleken met een 'normaal' formaat hand aan de andere kant.


MicrochippedByGates

Waarom zijn er geen shirts in Nederlandse maten? Ik heb XL shirts, maar na een paar keer wassen zijn ze wel gekrompen. In de breedte zijn ze okee, maar ze zijn wel erg kort. Als ik XXL koop zijn ze veel te breed, ook al ben ik zelf verre van mager. En ik ben nog niet eens heel lang of zo. Als ik al zoveel moeite heb, dan zijn er voor bovengemiddeld lange mensen echt alleen navelshirtjes beschikbaar. Is er niet een XL shirt met XXL lengte?


MrThunderKing

jazeker bestaat dit! Ik heb dus afgelopen week wat bij Zalando besteld een nike shirt, deze was beschikbaar in maar XL-T (had ik nog nooit van gehoord) maar dat is dus XL-TALL, deze shirts zijn wat langer, echt een super uitkomst!


jimboswaggerman

Probeer Girav?


WideEyedWand3rer

Treinen naar het noorden rijden niet, dus ik zit nog laat in een vervangende bus. Eerste stuk is best rustig, met een volle bus moeë reizigers. Staat er halverwege een grote groep luide (al dan niet dronken) studenten te wachten. Nog voordat ze instappen schrikt er iemand met 'godverdomme' wakker, en gaat er een zucht door de bus. Nadat ze zijn gaan zitten en nog liedjes aan het zingen zijn stapt er nog iemand snel de bus uit. Nog maar een half uur te gaan...


furlixer

Heb net getennist, en door de wind zitten mijn neus, ogen en keel vol met gravel. Ik voel me echt stoffig vanbinnen en mijn ogen blijven maar tranen.


MicrochippedByGates

Ik heb bloemspermacorona.


GhostOfCincinnati

11 maanden na de wettelijke deadline heeft mijn verhuurder EINDELIJK de servicekosten rond van 2020. 11 maand aan mails, telefoontjes, smoesjes en excuses. Ik krijg €140 terug, wat al gestort is! ... Ik zie een fout op de uitdraai en zou eigenlijk zo'n €35 aan hun moeten betalen... Ga ik nu braaf zijn of hmmm.


kingjofffrey

Als ze je 11 maand aan mails en telefoontjes sturen, kan je die €35 ook netjes 11 maanden na de wettelijke deadline terugsturen :) Ik zie geen reden om netter te zijn dan ze zelf waren. Ik zou die 35 gewoon zien als een boete voor het te laat betalen van de rekening ;p


GhostOfCincinnati

Ja goed punt. Ik houd de €140 voor de zekerheid wel even apart en wacht het wel even af of ik nog iets van ze hoor. :P


kingjofffrey

Dat klinkt wel verstandig. Maar ik zou het iig niet terugbetalen voordat ze er zelf om vragen!


Princeconsuelo

Ik stem hell no 😅


DenjelRic

De geur van de buitenlucht als na een haast eindeloze droogte eindelijk eens regent..... echt heerlijk Beetje jammer dat alle regen tot nu toe enkele kilometers hier vandaan valt, als de plaats waar ik woon fucking somehow alle regen ontloopt ga ik huilen


steelcentaur033

De putten beginnen hier altijd op te drogen met zo lang geen regen, stinkt echt enorm


winDOS2K

[https://www.chemwatch.net/nl/blog/the-science-behind-the-smell-of-rain/](https://www.chemwatch.net/nl/blog/the-science-behind-the-smell-of-rain/) Wat leuke feitjes over de "geur" van regen.


MissLathiel

Sinds een week heb ik een bril en ik kan er maar niet aan wennen. Ik zie het frame en vervorming van de lens en heb moeite om dat te filteren of te negeren. Mijn andere montuur heeft wat grotere glazen, daar heb ik hopelijk minder moeite mee (zelfde montuur waar ik al een zonnebril van heb). Duurt alleen nog een kleine week voor ik die op kan halen.


bluppiemcblupface

Wennen aan een bril kost je een maand ongeveer. Daarbij is mijn hoofd tip, draag hem gewoon constant. Van zelf valt het niet meer op. Blijft 't kut, check lenzen.


dddazzle

Ik vrees dat mijn date me heeft geghost, nu ik hem leuker begin te vinden. Ahhh.


Working_Confusion751

Stikverkouden, nog 1 dagje werken en dan vroeg weekend


cactus709

Op werk is het alleen maar meetings, meetings en nog meer meetings en dan nog meeting waarom we geen werk kunnen verzetten en dan meetings om meetings efficiënter te maken om meer daadwerkelijk werk te doen. Man man man, je kan de hele bullshit bingo hier op los laten. Om deze bureaucratische onzin te stoppen heb ik het volgende voorstel ingediend: Overleggen, dat doe je maar lekker in je vrije tijd. De kantooruurtjes gebruik je maar gewoon om te WERKEN ipv te praten waarom we niks afkrijgen. Ben benieuwd of m’n collega’s nu eindelijk eens door hebben dat ze te veel aan het babbelen zijn. Vast niet, maar ach.. het viel te proberen.


QuantumQuack0

Bij mijn collega's zou dat dus averechts werken omdat die gekken dat nog zouden doen ook. Krijg ik straks meeting invites voor 19:00 uur ofzo. Maar zij krijgen daadwerkelijk dingen af omdat ze zichzelf helemaal het schompes werken (en ik dus ook). Ben benieuwd hoe lang we dit volhouden...


cactus709

Had ik maar collega’s die zichzelf helemaal stuk werkte. Dat geeft wel meer een teamspirit dan waar ik nu in zit


Timmetie

In mijn ervaring zijn de mensen die het meest klagen over constante meetings de grootste meeting tijgers. Diegenen die komen opdagen voor elke meeting, ook waar ze niet perse nodig zijn. Be the change you want to see in the world, ga niet naar meetings waar je niets toevoegt.


cactus709

Ik ben een keiharde meeting weigeraar. Tot op heden gaat het mij goed af (soms wel wat gezeur van collega’s). Ik krijg gelukkig wel werk gedaan :)


UlpiaNoviomagus

Arriva bussen zijn ofwel benauwde broeikassen of ijskasten met de airco op 100. Er is geen middenweg.


prinsesyoohoo

Ik dacht ik ga op de fiets naar stage. Het is immers mooi weer en het is maar 15 km (en de hele route is een grote wegwerkzaamheid dus met de auto is het niet perse chill). Heenweg alles leuk en gezellig maar ik had op de terugweg een of andere gruwelijke storm tegen, dus ik ben niet zo gemotiveerd meer om te fietsen. Misschien toch de ebike van oma maar stelen. Het idee van fietsen is namelijk zo veel fijner dan met de auto, alleen de enorme fluctuatie in reistijd afhankelijk van het weer bevalt me niet zo.


Wasknijper

Hormonen en afvallen zijn een vreselijke combinatie. Spontaan val ik op eens niks meer af (aldus weegschaal), of kom ik een halve kilo aan. Terwijl ik me netjes aan mijn calorieën doel houd. Ik weet dat ik over 2 weken dan spontaan een kilo minder weeg, maar goed ik vind het als nog frustrerend dat ik dan 2 weken het gevoel heb dat ik stil sta. Of te wel, over 2 weken kan ik posten in de optimisme draad dat ik in een dag een kilo ben afgevallen.


Watercress_Thin

Daarom moet je als vrouw niet te vaak kijken naar de weegschaal plus als je ongesteld moet worden ben je ook ineens zwaarder! Maar dat verdwijnt gewoon consistent zijn! Spreek uit ervaring (35 kg kwijt)


Calciosiafferra

Eet bananen en drink water en rook een assi


Wasknijper

☑️bananen ☑️water ❌drugs Obesitas, ik kom dr aan


AlissaAppeltjes

Even terugkomend op mijn eerdere zeur over de high tea waarvan de prijzen verhoogd waren: Toen we moesten afrekenen merkte ik dat ze de prijs hanteerden die het was toen we gereserveerd hadden. Dus nog 15 euro ipv 17,50. Vond ik heel netjes. :)


FrisianDude

Veel te weinig geslapen en mijn eetmeter beweert ineens dat mn standaard halvarine niet meer schijfwaarsig is


ProGamerNG14

Was per ongeluk lopend naar school gegaan ipv fiets vanaf station omdat ik met vriend stond te kletsen. Normaal loop ik altijd alleen nu was gym buiten, moet ik de pauze naar het station 10 min lopen om vervolgens een mn fiets met een lege voorband te vinden. Ik kon nog net erop fietsen dus nog weer 10 min snel naar de gymzaal gefietst. Daarna gesport enzo kom ik terug is mn band nu echt heeleemaal plat. Ik heb verdomme 30 min naar get station gelopen kom ik aan gaat de trein voor mn neus weg dus moet ik weer 15 min wachten. Daarna kom ik thuis op het station aan moet ik weer 15 minuten naar huis lopen. kheb wel meer dan 10k stappen genomen vandaag


Arte1812

Heel gezond! Enneh ik begrijp de actie maar fietsen op een lege band kan een duur grapje zijn, je binnenband gaat daarvan kapot en das niet te plakken. Het scheelt wel dat het je voorwiel is, met een binnenband vervangen voor een achterwiel is de fietsenmaker een stuk langer bezig. Ik spreek uit ervaring.


PamelaPraat

Mijn oma gaat vermoedelijk binnen korte tijd overlijden, maar ik wil wel gewoon grotendeels doorwerken omdat het als afleiding fungeert. Door het aanstaande verdriet merk ik dat ik soms "suffe" dingen vergeet, zo ook vandaag in een 1-op-1: Ik: "sorry, ben even kwijt wat X is. Kun je het nog eens uitleggen?" Collega: "Jezus, hoor je toch gewoon te weten dit??? Ik: "Normaal wel, maar heb privé even erg veel aan mijn hoofd" *legt situatie kort uit, maar stem slaat over en een traan vormt zich* Collega: "Kom op zeg, niet zo gevoelig doen. Dit hoort bij het leven. Ze is al hartstikke oud." Wil m'n laptop dicht smijten en oprecht voor onbeperkte tijd in gaan leveren inmiddels. Dit kon ik er echt niet bij hebben vandaag, dus ik zit al een goed half uur met vochtige oogjes voor me uit te staren :(


Soap_Mctavish101

Dat is ook wel een ontzettende rot opmerking


GhostOfCincinnati

Wat een kutcollega. Veel sterkte met jr oma en een digitale knuffel. <3


Arte1812

De meeste collegas zullen meer begrip hebben. Deze collega heeft geen ruimte voor jouw verdriet, maar dat is niet jouw probleem. Heel veel sterkte.


hieperdepiepandall

Nou zeg, niet te geloven die collega. Heel veel sterkte toegewenst!


TheSmilingDoc

Jezus.. Ik werk met dementerende ouderen dus ik snap echt wel dat je soms blij kunt zijn met een overlijden, maar dit is gewoon harteloos. Sterkte, mocht je even een schouder nodig hebben, voel je vrij een berichtje te sturen!


ProGamerNG14

Sterkte


grousejalopy

Woaw dat was wel erg gevoelloos van je collega. Sterkte komende tijd!


[deleted]

[удалено]


velIichor

Klinkt meer als een postbode probleem dan Belastingdienst probleem.


Toasted_pinapple

Nieuw nummer gekregen (970 IPV 06) en niemand gelooft me. Veel systemen past mijn nummer ook niet in (extra cijfer) en de klantenservice kan dit vaak niet aanpassen. Ongelooflijk irritant.


winDOS2K

[https://www.netnummersnederland.nl/097-mobiele-data/](https://www.netnummersnederland.nl/097-mobiele-data/) Wat u/Bezulba zegt, als dit voor je normale mobiel is. Dan zou ik mooi terug gaan naar je provider.


Toasted_pinapple

Ik heb met iemand gepraat die nummer distributie doet en hij zei dat het nu ook normaal wordt gebruikt omdat de 06 nummers op zijn.


Bezulba

Dat zijn toch eigenlijk nummers bedoeld voor data sims enzo? Niet om mee te bellen?


Toasted_pinapple

Origineel gezien wel, ik heb met iemand gepraat die nummer distributie doet en hij zei dat het nu ook normaal wordt gebruikt omdat de 06 nummers op zijn.


Plastastic

[Het is nooit meer woensdag en het is altijd woensdag.](https://youtu.be/sATcs_NqpB4)


Mrs-BlackBird

Echt kaulo ongesteld vandaag


TiliaXVulgaris

Same :( bloed Buddies!


furlixer

**gooit chocolade, een warme kruik en aleve feminax. Succes vriendin :(


Mrs-BlackBird

Toevallig vandaag voor het eerst aleve geprobeerd. Lijkt redelijk te werken. Paracetamol helpt niet meer🥲


furlixer

Good for you! Beste remedie is nog steeds bank en dekentje natuurlijk, maar we zullen toch moeten functioneren helaas.


HotTakeJake

Ben als inhuur bij een bedrijf aan de slag en vervang momenteel 2 mensen die op vakantie zijn. Laat dat nu net de twee mensen zijn waar iedereen heen gaat om te trouble shooten en voor issues uit de fabriek. Heb een paar keer met die lui meegekeken en er is wat naslag werk maar natuurlijk krijg ik errors bij standaard taakjes en krijg ik vragen vanuit de productie wat niet in de documentatie staat. Kan niemand ook vragen om hoe alles zit. Dat wordt de productie 3 weken proberen door te laten lopen en mogen ze zelf het systeem opschonen als ze terug zijn, wat een kut zooi


Arte1812

Handig van management om die twee tegelijk op verlof te sturen! Succes.


labyrinthines

Onderbuurvrouw heeft een uitkering en zit de hele dag lang op haar balkon te bellen en te roken. Dat, of ze maakt ruzie met haar zoon en schreeuwt de hele buurt bij elkaar. Dit betekent dat ik eigenlijk met mijn raam en balkondeur dicht moet zitten omdat anders mijn hele woonkamer stinkt en ik constant ongewild met haar mee zit te luisteren, laat staan dat ik zelf lekker op mijn balkon kan gaan zitten werken.


Hewhobringspotatoes

Starter op de banenmarkt zijn is helemaal niet leuk. Je hebt geen ervaring, en dus kom je minder in aanmerking voor....starters/junior functies waar ze 2 a 3 jaar ervaring willen?


Arte1812

Je kunt de eis van ervaring gerust negeren. Probeer parallellen te trekken met je studie, extracurriculaire activiteiten etc (maakt niet uit wat, zolang er een goeie logica in zit). In tegenstelling tot een andere reactietip, NIET LIEGEN. Als het je al lukt dat ze daar niet bij interview doorheen prikken, dan zijn de verwachtingen van je nieuwe werkgever onrealistisch en zit je daar zelf ook niet lekker. Je wil een werkgever die jou ziet zitten om de kwaliteiten die je hebt, niet die je bij elkaar hebt verzonnen. Je zoekt een werkgever die werft voor potentie, dat heb je als starter namelijk genoeg! Voor sollicitaties geldt per definitie Nee heb je, ja kun je krijgen. Bedankt voor het luisteren naar mijn ted talk en veel succes!


PrimalJay

Al eens gekeken naar trainneeships in jouw vakgebied of waar je een passie voor hebt? Zeker in de IT/Marketing aan te raden, aangezien je binnen 2 jaar vaak al op een redelijk modaal salaris zit en je alleen maar meer waard wordt voor het bedrijf waar je een trainneeship aan het volgen bent.


GhostOfCincinnati

Marketing ook? Ik werk nu als "content marketeer" aka tekstschrijfmachine en zou eigenlijk iets willen wat marketing combineert met een beetje IT.


PrimalJay

Zou nog wel een grote stap zijn, maar dat ligt er ook een beetje aan wat je binnen de IT zou willen doen. IT is namelijk een enorm groot vakgebied met verschillende specialiteiten. Heb je echt een specifiek type functie waar je graag heen zou willen in de IT?


GhostOfCincinnati

Ik ben heel erg aan het rondkijken wat ik wil. Maandag zit ik met HR wat ik binnen het bedrijf zou kunnen leren. Ik wil ook niet per se 'de IT in' denk ik. Maar in m'n functie puzzel ik nu wat met HTML en dat vind ik heel leuk. Maar marketing en klanten helpen met de ideale customer journey vind ik ook leuk. Dus ik zit een beetje te zoeken in front end dingen maar ook online marketing dingen maar ook waar ik creatief in kan zijn. Allemaal vage ideeën nog wel haha. Ik heb geen technische achtergrond dus moet er nog veel in leren.


newbsacc

Is SEO marketing dan niet een optie? En dan niet alleen content maar het ook kunnen combineren met linkbuilden en de techniek van websites


Nieuwetuinset

Je moet er met een hele andere houding heen gaan. Het is een vraagmarkt, eis een werkgever die jou de ervaring kan en wil aan gaan bieden. Niet andersom.


Mydingdingdong97

Hier een niet starter, maar door de eurocrisis enzo niet in mijn vakgebied gestart. Ben te oude, te ervaren, te onervaren, etc. Of mijn favoriet; ging solliciteren bij een klant. Ik ben de expert van dat product, maar iemand anders paste beter. Om vervolgens weer door de aangenomen persoon weer ingehuurd te worden om de puin te ruimen.


Timmetie

Zo ver ik weet gebruiken ze die 2 a 3 jaar ervaring echt enkel om mensen te kunnen afwijzen die ze niet willen.


HotTakeJake

Wat voor veld zoek je? Zelf technische opleiding gehad en ze stonden voor mij in de rij. Bizar dat er zo’n groot contrast is


HolgerBier

In principe kan je ca. 3 jaar er af trekken om de minimumeis te berekenen. Het is ook een wensenpakket, als de rest 100%/zeer goed aansluit dan maak je nog wel een prima kans. Iedereen wil het liefste mensen met wat meer ervaring maar tough shit het is geen geweldige markt voor werkgevers


__Andicuri__

Gewoon liegen lmao, don't care stay mad


Vaalermoor

Mijn nek is nu helemaal verneukt. Vanochtend werd ik wakker en leek de nachtrust goed te hebben gedaan, maar onder de douche ging het mis. Ik maakte niet eens een hele gekke beweging, maar het schoot erin. Vrijdag een afspraak bij de fysiotherapeut. Kon helaas niet eerder.


azoomies

Sollicitatie ging meh. Bedrijfscultuur ligt me niet echt zo denk ik. Nu alle hoop vestigen op mijn gesprek van morgen 🤞


TheActualAWdeV

Succterkte!


NotABotButALurker

Geen zeur maar moet het even toch van me afschrijven, want wel negatief. Paar weken/maanden geleden al in een zeurdraad gezegd dat mijn beste vriend en steunpilaar voor iemand als mij (redelijk zwaar autistisch) ongeneeslijk ziek werd verklaard. En hij is vannacht overleden. Ik voel me kut en ik ga hem echt ontzettend missen. Hij betekende echt ontzettend veel voor mij.


GhostOfCincinnati

Wat ontzettend zwaar en klote. Heel veel sterkte met je verlies. Heb je wel mensen om erover te praten?


FrisianDude

Neee


kvrotosen

Gecondoleerd, en ontzettend veel sterkte gewenst. Dit moet inderdaad ontzettend moeilijk voor je zijn, en ik wou dat ik, een vreemde op het internet, iets beters kon zeggen behalve dat ik met je meeleef.


QuantumQuack0

Ik wilde een dagje thuiswerken. Mijn buren zijn een gatenkaas van hun muur aan het maken...


withorwhy

Ugh. Ik leef mee. Ik werk liever zonder muziek oid. Maar met de 72u marathon klopboor sessie van de buurman heb ik random YouTube regengeluiden nodig voor een fractie concentratie.


Aaganrmu

Goed dat je het zegt, dat moet ik ook nog doen vandaag.


sinadoh

Same. Alleen bij mij waren het mensen van de groenvoorziening die gingen vegen en branden en blazen en ouwehoeren en weet ik wat die mensen allemaal doen.


dutchmangab

Heb vakantie en realiseer mij nu hoe kut de applicaties, de interfaces en de servers er omheen te beheren zijn bij mijn huidige werkgever. CV updaten en ga iets nieuws vinden.


8noremac

ik ben op zoek naar kamers in enschede, ik ken daar niemand dus ik kan niks via via fixen. zit nu op kamernet te reageren maar bijna niemand reageert terug. heeft iemand nog tips om kamers in enschede te vinden?


livinglife179

Ken je de website [roomspot.nl](https://roomspot.nl) al? Inschrijven is gratis, dus is altijd het proberen waard.


Imagine_89

Als ik dan toch moet zeuren, mijn ex man liegt echt de hele boel bij elkaar en is ontzettend agressief en dat is vervelend. Daarnaast is zijn ambulant begeleider echt een heks die mij beschuldigd van van alles, puur gebaseerd op zijn verhaal. Gelukkig documenteer ik alles maar het is gewoon vermoeiend. Ik zit te wachten op het besluit over een urgentie woning en dat duurt lang. Eigenlijk heb ik veel meer positieve dingen, maar gezien dit het zeurdraadje is.


Emisys

Alsnog sterkte, het opgejaagd worden door iemand is nooit fijn.


sinadoh

Johan Derksen komt toch weer terug op tv. Alsof mijn dag niet al slecht genoeg was.


OGxPePe

Dit was toch te verwachten. Elke keer als er iets gebeurt zijn het net een stel kleuters. Zielig doen dat ze stoppen om vervolgens weer binnen no time terug te komen.


kingjofffrey

Ik ben ook niet heel verbaasd, maar wel erg teleurgesteld. Maar dat was ik ook al toen hij zelf mocht besluiten dat hij "op zou stappen" in plaats van dat hij direct ontslagen werd. Hoezo kan je op tv een misdaad bekennen en dan je baan gewoon houden? Ik kan me niet voorstellen dat er in Nederland zo'n tekort is aan oude mannen met vies haar en een mening over voetbal, dat hij niet te vervangen is? Ik ben naïef en soms optimistisch, maar ik had toch gehoopt Talpa dat na The Voice / BOOS anders zou doen. Niet omdat John de Mol zelf geloofde wat hij allemaal uitkraamde, maar toch op z'n minst om te doen alsof dat waar was.


Karsdegrote

Ben al een tijdje een beetje depri. Blijkt dit dus niet ongewoon te zijn bij mensen met diabetes. Thanks doc, had je mij ook wel even mogen vertellen...


TheSmilingDoc

To be fair, dat is het met name als je slecht ingesteld bent. Als je verder stabiele suikers hebt is het niet zo dat je stemming per definitie door de diabetes komt.. Heb je misschien niks aan en vooral lekker zeuren als je dat wil, maar misschien ook een omdenkmomentje? Je huisarts neemt dus blijkbaar wel je klachten serieus zonder direct naar iets anders te wijzen (of juist wel. Nog meer reden om te zeuren, dan).


Karsdegrote

Ik ben hier niet mee bij de huisarts geweest maar heb er al wel bij de verpleegkundige over geklaagd. Daar is dus niks uit voortgekomen. Die huisarts hier heb je niet zo heel erg veel aan...


TheFailMoreMan

Zeur: blijkbaar komt Johan Derksen terug op VI. Kutvent.


pawsarecute

Hmm, zin oan!


ZinloosTijdverdrijf

En ook nog: >Tegen AD zegt Derksen dat hij niet is opgestapt vanwege de ophef rondom zijn uitspraken, maar omdat hij geen steun kreeg van de Talpa-directie. Dit is zulk onhebbelijk gedrag, een klootzak zijn, en dan vooral boos zijn dat anderen je een klootzak vinden, en geen greintje zelfreflectie tonen.


Masterfull_Cackle

Erger nog, bij je pappie zeuren dat pappie je niet helpt. Niets geen sorry of, wat je al zei, zelfreflectie... Stop making stupid people famous!


petnarwhal

Wat erg die cancel cultuur.. /s


TheBlackestCrow

Walgelijk dat zo'n figuur gewoon weer verder kan alsof er niets gebeurt is.


Sjopper92

Ik speel een heel oud spelletje op mijn MacBook Pro uit 2016. Spelletje heet Old School RuneScape (misschien kennen sommigen het wel van vroeger). Maar nu heb ik dus heel veel last van vertraging en hapering in m’n beeldscherm. Ik dacht eerst dat het lag aan het internet, dus heb nu een kabeltje gekocht om de laptop middels een vaste bedrading aan te sluiten op het internet, maar het heeft weinig effect. Als ik een snelheidsmeting doe dan krijg ik te zien dat ik razendsnel internet zou moeten hebben, dus lijkt dat me niet de oorzaak. Nu dacht ik dus dat het misschien aan de laptop zou liggen, maar ik heb echt de ballen verstand van computers etc., en heb werkelijk geen flauw idee waar ik naar hulp zou moeten zoeken. Hulpvraag: als iemand me op weg zou kunnen helpen, much appreciated!


Thysmir

Je Macbook zelf lijkt me qua hardware gewoon in orde. Runescape heeft ook een desktop app voor MacOS, dus je hoeft ook niet in de browser (bv. Safari) te spelen. Wellicht waard nategaan of je MacOS versie wel ondersteund wordt, en deze evt. updaten. Je kan die info terug vinden op [deze support page](https://support.runescape.com/hc/en-gb/articles/360001313349-Recommended-specifications) Ruim 15njaar geleden dat k RS speelde. Maar ik weet nog dat ik erg trots was op mn gilded rune kite shield! Goodluck!


Sjopper92

Thanks! En misschien voel je ooit net als ik de behoefte aan wat nostalgie, kan je RuneScape zoals vroeger herontdekken!


Striped_Sock

Het kan zijn dat je grafische kaart het niet aankan? Lijkt me sterk, maar ik kon ook altijd moeilijk intensieve spellen spelen op mijn macbook pro uit 2011, daar zat gewoon weinig grafische kaart in.


superfire444

Gebruik je runelite? Sommige plug-ins kunnen best zwaar zijn voor een computer geloof ik.


Sjopper92

Ik gebruik Runelite. En heb daar ook eigenlijk alle plug ins aangevinkt, waaronder GPU en Low Detail. Ik kan me er wel in vinden dat een MacBook Pro niet geschikt is voor games, maar heb er zelf gewoon niet zoveel verstand van.


BanEmily

Over RuneLite gesproken, wellicht dat de GPU plug-in het verschil kan maken? PS: als je nog geen RuneLite hebt en daar wel interesse in hebt, de officiële site waar je het kunt downloaden is RuneLite.net


superfire444

Aan die plug-in zat ik te denken en anders de HD plug-in. Volgens mij beide tegelijkertijd levert ook problemen op.


Emisys

Ik ben geen MAC expert, maar zorg ervoor dat je laptop tijdens het gamen genoeg ruimte heeft om af te koelen. Oververhitting kan ervoor zorgen dat het begint te haperen. Een laptopkoeler heeft wat fans die de hitte wegblazen.


Aaganrmu

Dit zou best een probleem kunnen zijn, macbook pro's kunnen erg heet worden. Zeker als ze wat ouder (en dus stoffig) zijn worden ze best heet. Ik kon niet eens normaal Teams gebruiken zonder dat ie begon te throttleen, was een 2018-model. Je kan dit makkelijk controleren door te voelen aan de onderkant en rond je toetsenbord: is het ongemakkelijk heet? Dan heeft je macbook het warm.


Qua_Patet_Orbis

Het afgelopen half jaar heb ik vanwege slaaponderzoeken e.d. rondgelopen bij een ziekenhuis op zo’n anderhalf uur afstand ({enkele reis) van mijn woonplaats. Vanwege voor mij obscure redenen moest ik daar ook iedere keer naar toe om bloed te laten prikken. Want het hier bij de huisarts laten doen en de resultaten doorsturen was niet mogelijk, onwenselijk o.o.d. Afgelopen vrijdag mocht ik weer eens drie uur heen en weer pendelen voor een prikje van een halve minuut. Maar omdat er de vorige dag (5 mei) niet geprikt was, was hun hele systeem overbelast. Ik heb drie kwartier (!) staan wachten in een veel te kleine, benauwde en bovenal overvolle wachtruimte waarin onophoudelijk geklaagd werd over de situatie. Terecht overigens, want die mensen waren er klaarblijkelijk gezondheidstechnisch niet al te best aan toe. Een jankende baby in een vliegtuig was er niks bij. Man man man. Eenmaal aan de beurt trof ik een compleet uitgeputte, opgejaagde prikster. Ze had vanzelfsprekend haast, en prikte behoorlijk agressief in mijn arm. Maar dat kan ik haar - gezien de omstandigheden, het lage salaris, gescheld e.d. - totaal niet kwalijk nemen. Afgelopen maandag belde de behandelend arts mij op om de resultaten te bespreken. Dat was althans de bedoeling. Want ze begon het gesprek met de mededeling dat een deel van de resultaten ontb …. Hoe krijg je het als laboratorium in Gods naam voor elkaar om de helft van de metingen uit 1 lullig buisje kwijt te raken? Het hele circus moest volgens heet dus opnieuw. Eigenlijk wou ze dat ik weer een dagdeel heen en weer zou pendelen, maar ik heb toen gezegd dat als dat moest, het voor mij dan helemaal niet meer hoefde. Met als gevolg dat ik nu opeens wel bij de huisarts mag prikken van haar. Of het in ieder geval proberen, want het blijft “ontzettend moeilijk”. … had dat verdomme vanaf december toegestaan. Nu heb ik heel wat tijd (school gemist), energie en behoorlijk wat OV-kosten verspild vanwege bovenstaande onzin. En dat allemaal voor ‘computer says no’-diagnostiek die geen ene kloot heeft opgeleverd. Zucht


TombRaidGirl

Heb je niet een ander ziekenhuis in de buurt dat je daar kan prikken? Ik ben zelf ver weg onder behandeling maar als ik ziek word word ik gewoon dichtbij in het streek ziekenhuis opgenomen (afhankelijk van de ernst) en ik heb lab formulieren gekregen dat ik gewoon uit mezelf kan bloedprikken als ik me zorgen maak. Die uitslagen gaan dan naar het andere ziekenhuis.


Qua_Patet_Orbis

Dat kan helaas niet. Vraag me niet waarom. Bureaucratie!


TombRaidGirl

Dat is wel ontzettend vervelend ja.


Baldandblues

Er zijn dus ziekenhuizen die hier echt moeilijk over doen. Ik ben onder behandeling bij een van de academische ziekenhuizen, maar daar is het echt of via 1 van hun officiële prikposten(dik half uur rijden en dan nog kunnen specifieke zaken hiervoor niet) of je kan naar het academische ziekenhuis gaan (dik uur rijden). Gewoon kut natuurlijk. Voordeel wel, als er iets is, kan ik 24/7 terecht.


TombRaidGirl

Ah das wel heel vervelend ja, zit zelf bij Radboud maar communiceren goed met het streek ziekenhuis. Weet je toevallig met welk systeem ze bij jou werken? Bij mij werken ze beiden met HIX, misschien dat dat een verschil is?


scalpelandpipette

He bah, wat stom! De lastigheidsfactor zit 'm er in dat er geen gekoppeld systeem is, dus om jouw uitslagen van de huisarts weer bij de arts in het ziekenhuis te krijgen vergt een belletje naar je HA en dan moet het gefaxt worden en op tijd ingescand worden om dan zichtbaar te zijn voor de arts. Ze mogen bij de huisartsenlabs inmiddels geen uitslagen meer mondeling doorbellen. In de praktijk betekent het dat je zelf als dokter bij het voorbereiden van je poli ziet dat er nog geen lab geprikt is, en hopelijk heb jij of een collega dan opgeschreven dat de pt het bij de HA laat prikken (anders hoop je dat de pt het alsnog laat prikken in de komende dagen). Vervolgens kan je hopelijk een order aan de secretaresse sturen en heeft die dan op tijd alle gegevens opgevraagd, in het slechtste geval moet je proberen om het tussen je andere patienten/werkzaamheden door alsnog te regelen -- of, wat meestal gebeurt, de afspraak verzetten (wat helemaal rot is wanneer iemand fysiek was gekomen). Maar ja, liever af en toe het afsprakenverzetcircus dan dat mensen inderdaad een hele/halve dag vrij moeten nemen van werk of studie... Naar dat je dokter daar ook niet in meedacht (ik vertel bovenstaande dus meestal als de pt aangeeft dat ze het bij de HA willen laten prikken, dat ik mijn best doe maar dat het kan zijn dat de afspraak op het laatst wordt verzet omdat we de uitslagen nog niet hebben gekregen).


Qua_Patet_Orbis

Dat is inderdaad het probleem, aldus de arts. Blijft wonderlijk dat dit in 2022 op veel plekken nog de standaard is in NL. Dank voor het uitgebreide antwoord overigens. Zeer verhelderend!


TheSmilingDoc

Ligt eraan, hier in het zuiden gebruiken ziekenhuizen en huisartsen Cyberlab (behalve het MUMC, want die moeten weer belangrijk doen). Die kunnen elkaars labwaarden dus gewoon inzien. Super handig als je het mij vraagt!


scalpelandpipette

Ooh jaa, dat klinkt goed! Scheelt zoveel gedoe!


HolgerBier

Ja dat systeem is echt gestoord, ik hoorde pas ook dat veel medische info dus doorgefaxt/fysiek gestuurd (?!?) moet worden vanaf de huisarts. Bizar.


scalpelandpipette

Tegenwoordig kan het steeds vaker via de digitale fax, maar ze kunnen het pdfje blijkbaar niet gewoon meteen in het dossier zetten, in mijn zhs moeten ze het echt nog printen en scannen O.o. Als ze het nou doen zoals in Frankrijk, de patient krijgt de uitslagen zelf mee en neemt ze dan mee naar de dokter.


Aaganrmu

Heerlijk die prikjes, ik heb er ook een paar jaar aan moeten geloven. Gelukkig had ik wel een super-cito aantekening en mocht daarom een geel formulier en bijbehorende vip-behandeling. Toch zat je vaak lang te wachten, dan wachten op uitslag, tot een arts het kan bespreken en pas dan weer naar huis.Twee keer per week halve dag naar de getver. Toen het weer wat beter ging ben ik in (en en naast) het ziekenhuis gaan werken, dan kon ik 's ochtends voor de koffie even heen en weer voor prikken en later op de dag bespreken. Resultaten kwijt heb ik maar één keer gehad, toen waren die van mij en een medepatiënt verwisseld. Haar medicatiewaarden waren onwaarschijnlijk snel gedaald terwijl die van mij flink gestegen waren, wat niet moet kunnen als je het medicijn niet meer krijgt. Dit was wel een beoaling die complex en 100% handwerk was omdat hij niet vaak gedaan werd, dus snap de vergissjng.


Winkeltiramisu

Niet zoveel te zeiken want het eurovisie is weer bezig en dat vind ik stiekem mega leuk Wel een kleine zeur, ik heb al de hele ochtend het nummer van Moldavië in mijn hoofd ♪┏(・o・)┛♪ Chisinău – București ♪┗ ( ・o・) ┓♪


dicailin

Ooh ik ben fan van dat lied! Super blij dat ze door zijn gegaan. Wel jammer van Letland...


nekosan_

Jaaa leuk! Ik probeer zo min mogelijk mee te krijgen iig tot de finale, haha. Zaterdag hopelijk groepje mensen thuis met wat snacks en drankjes en genieten van de show :D


Emisys

1 uur een gesprek voor urgentiewoning. Ben zo gespannen dat ik het ijskoud heb en in een fleecedeken gewikkeld zit. Het kan zo'n grote verandering maken... :(


Imagine_89

Succes, ik duim voor je!


Emisys

Dankje! Het gesprek ging goed, maar ben mentaal wel even leeg. Kan nog een paar extra dingen aanleveren in de hoop mijn kans te verbeteren, vriendelijke vrouw :)


[deleted]

[удалено]


ZinloosTijdverdrijf

Kun je niet bij je gemeente terecht voor extra steun?


Killinstinct90

Wat? Als student betaal je al amper iets aan het hele zorgsysteem, hoe bedoel je asociaal?


ugattie1611

Mn ouders hadden vluchtelingen opgevangen uit Oekraïne en hadden de beste bedoelingen. Echter waren ze totaal niet dankbaar naar ons en naar alle donaties uit de buurt, waren ze heel gesloten en hoewel de vader wel de eerste 2 weken hielp rondom het huis, was ook hij gesloten geworden. Uiteindelijk bleek dat ze hier puur voor het geld waren. Ze hadden hun huis & bedrijf voor de oorlog al verkocht en wilden al uit Oekraïne weg. Ze logen ook uit welk gebied ze kwamen. Het werd moeders echt te veel toen ze bij het wekelijkse gesprek (met tolk) hadden aangegeven dat alles hier wel duur is en ze meer geld wilden zodat ze naar de Efteling konden. Ter context, ze hielen **netto** 2900 euro over van werk & uitkeringen en hebben 0 kosten, ons verblijf was namelijk compleet gratis. Ze wilden eerder ook heel graag naar de dierentuin, mijn moeder gaf ze 5 kaartjes en ze zijn niet eens gegaan. Kan zo boos worden om dit soort mensen, hoe kan je ook zoveel disrespect hebben naar je eigen volk & situatie in je land maar ook naar mijn ouders.


GhostOfCincinnati

Hoe kan je met 2900 netto niet even zelf naar de Efteling. Man man man


Mrs-BlackBird

Holy shit hoe kunnen mensen zo zijn


HolgerBier

Ja wat een honden. Mensen vergeten helaas soms ook wel eens dat ook vluchtelingen gewoon mensen zijn. Soms heel lief, soms normaal, en soms teringlijers. Dit soort mensen vernaaien het ook voor de rest, jammer zeg


Suck-my-Rooster

Heb zelf 3 jaar in een AZC gewerkt en kan dit beamen. Naast een hoop oorlogs en politieke vluchtelingen zit er ook een hoop gajes tussen. Van mensen met ernstige psychische klachten tot en met dievenbendes. Helaas word dat vaak niet vertoont op het nieuws en hoor je alleen vaak de twee uitersten, de realiteit is zo verschrikkelijk anders dan wat in de media word verteld of mensen denken.


Emisys

Wat gaat er nu gebeuren met ze? Gaan jullie ze nog in huis houden of gaan ze naar een vluchtelingenplaats? Het is echt zo jammer dat ze zo misbruik maken van de situatie...


ugattie1611

We hadden ze opgevangen in de (zorg)woning van mijn autistische broer die naast het ouderlijk huis staat. We hadden contact opgenomen met de gemeente waar ze tiny-houses neer hadden gezet voor vluchtelingen en we hebben ze daar naar doorverwezen en gezegd dat onze zorgboerderij weer open moet. Hier waren ze het natuurlijk helemaal mee oneens omdat die huizen veeeeel te klein waren. Ze hadden advocaat ingeschakeld en ons zwart gemaakt bij iedereen in de buurt maar gelukkig wisten de meesten hoe het echt zat. Alleen de advocaat zeek mn moeder compleet af zonder enige context van onze kant... Naja hoor- en wederhoor is ver te zoeken. Is uiteindelijk wel goed gekomen, ze namen alle gedoneerde spullen mee maar het huis werd verder netjes achter gelaten.


sinadoh

>Mn ouders hadden vluchtelingen opgevangen uit Oekraïne Met alle respect, slecht plan. Beste bedoelingen, maar desalniettemin...


Enoxiz

Ik woon nu 5 jaar in mijn appartement, elk jaar maximale huurverhoging gehad, maar de verhuurder is telkens gebrekkig met communicatie en reparatie. Vandaag een monteur aan de deur gehad voor het ventilatiesysteem. Blijkt dat de voorganger van hem gebrekkig onderhoud heeft gepleegd en verzaakt om reparaties uit te voeren. Daardoor zitten wij al 5 jaar met een slechte ventilatie, waar ik overigens al meerdere keren over heb gebeld. Ik ben een beetje klaar met de onkunde van de mensen..


crispytreat04

Vorige week 2 politiewagens en handjevol agenten in de straat....vroeg me al af wat die hier deden gezien er in deze wijk nooit iets gebeurd. Nu in de lokale krant op de voorpagina dat er vorige week in deze wijk 2 wietplantages zijn opgerold! Oh oh..... Verder pissig op PostNL. Welgeteld 2 hele brievenbussen in een straal van een km van mijn huis, geen een ervan in de wijk. Een hele lijst aan zogenaamde PostNL punten in het centrum, maar de helft is blijkbaar al lang geen PostNL punt meer of enkel voor pakketjes. Wil je belangrijke brieven aangetekend op de post doen dan moet je weet ik veel waar naartoe, want het is niet terug te vinden op de website en geen vd locaties in het centrum, incl 2 supermarkten en een kantoorhandel, had enig idee. Naar nu wel bijna een euro betalen voor 1 simpele postzegel, want gewoon opsturen was mn enige optie.


diiaz

First world problems... 1 kilometer. Waar praten we over man.


TheSmilingDoc

Weet jij veel of OP kan lopen, ziek is, een kleuter thuis heeft die continu overgeeft, pleinvrees heeft, of enige andere reden waarom dit problematisch kan zijn. De wereld is diverser dan jij alleen.


diiaz

Denken in oplossingen. Niet in problemen.


TheSmilingDoc

Ah ja, en de oplossing is tegen een vreemde op het internet zeggen dat ie zich niet aan moet stellen. Is ook makkelijker, natuurlijk, tegen minderbedeelden en gehandicapten zeggen dat ze het zelf schuld zijn. Hoef je tenmiste je eigen gebrek aan empathie niet onder ogen te komen.


crispytreat04

Voor mij geen probleem, maar niet iedereen is goed ter been! En deze 2 brievenbussen komen niet in beeld op de website, het is dat ik er een wist en een doorkreeg bij de boekhandel. Maar het is vd zotte dat er op de website +10 punten staan in het centrum, dat de helft helemaal niets meer met postnl te maken heeft en dat vd 3 punten die staan aangegeven als servicepunt, niet pakketpunt, er geen een is die brieven accepteert. Buiten de brievenbus op een vd pleinen kun je er nergens je brief afgeven.


GiGaN00B

Ik zit met het volgende is mijn maag. Sinds de eerste lockdown heb ik een baard laten staan. Ik ben net geen sinterklaas, maar de baard is redelijk lang. Ik krijg vaak te horen dat vrouwen niet op mannen vallen met baarden. Hoe weet ik dat? Ik vraag altijd naar de mening van de vrouwen die ik ken (of buiten tegenkom). Ik heb nou a.s. vrijdag een afspraak staan bij de barbier. Ik twijfel heel erg om de baard eraf te scheren. Ik bedoel, ik ben sinds 2016 vrijgezel. Tevens heb ik het idee dat het voor een lange tijd zo zal blijven.. Want de baard schrikt elke vrouw af. Edit: Hartelijk dank allemaal!


GhostOfCincinnati

Ik als vrouw vind een baard ook sexy! Mits goed verzorgd natuurlijk. Misschien kan de barbier het wat inkorten en een vlotter modelletje van maken?


FrisianDude

Je hebt geen barbier nodig om af te scheren


TheSmilingDoc

Mijn vriend gaat van een 8 naar een 10 (ik ben realistisch oké) als hij een klein baardje laat staan, dus mij hoor je die mening niet delen! Ik denk dat je vooral moet gaan voor wat bij *jou* past. Eerdere antwoorden met advies om dit met je barbier te bespreken beaam ik bij dezen!


Neo-Bubba

Ik zou de baard niet meteen weghalen. Overleg met de barbier hoe je hem een beetje goed kan onderhouden en laat de barbier de baard in een goed model zetten. Weghalen kan altijd nog. Trouwens. De meeste van mijn vrienden hebben baarden (in allerlei lengtes) en die hebben nagenoeg allemaal een relatie (de meeste zelfs met een vrouw ;)). Dus fuck de haters, het is maar net wat je zelf prettig vind.


Kroepoeksklok

Gewoon doen wat jij mooi vindt, mits het verzorgd is en er goed uitziet en de stijl van de baard bij je hoofd past. Er komt vanzelf een vrouw voorbij die het wel mooi vindt.


SomeWinters

Mijn vriendin is juist fan van m'n baard. Bij m'n familie krijg ik altijd commentaar. Dan wint m'n vriendin, uiteraard.


kingjofffrey

Ik kan niet voor alle vrouwen spreken, maar het lijkt me toch dat de meeste mensen het eerder een afknapper vinden als je dit soort keuzes maakt obv wat 'De Hivemind Vrouw' leuk vindt, in plaats van op basis van wat je zelf leuk vindt en waar je je goed bij voelt. Ik zou je zeker aanraden om met je barbier te bespreken wat voor jouw gezichtsbouw/stijl enz. goed zou staan. Als je iets hebt wat je zelf mooi vindt, geeft dat je zelfvertrouwen een boost, en dat is vele malen aantrekkelijker dan proberen jezelf in een soort zelfverzonnen plaatje te passen van hoe je er uit zou moeten zien Persoonlijk vind ik baarden aantrekkelijk, maar vind ik het de grootste afknapper ter wereld als mensen beginnen over 'alle vrouwen vallen wel/niet op dit' of 'elke vrouw raakt afgeschrikt door dat'.


Winkeltiramisu

Ik als vrouwpersoon vind juist mannen met baarden mega aantrekkelijk en vind het altijd heel jammer als een man met een mooie baard deze eraf haalt. Ook bij vorige relaties wel eens gevraagd of mijn partner z'n baard kon laten staan. Als je naar mijn tinder matches kijkt nu is er een vrij overduidelijk thema ook haha! Ligt er natuurlijk wel aan of het verzorgd is. Als je second breakfast wil gewoon naar de koelkast lopen ipv in je baard laten hangen ;) Vooral doen wat je zelf wil, er zijn echt wel vrouwen die het mooi vinden maar het belangrijkste is wat jij zelf mooi vind


Bezulba

Mijn vriendin vind m'n baard geweldig. Zelfs iets langer dan ik zelf zou dragen. Dus nee, niet alle vrouwen vinden baarden niets. Moet uiteraard wel gewoon verzorgd zijn.


dutchmangab

Als je echt zo'n 'ZZ top' baard hebt zou ik er wat vanaf halen, maar in mijn persoonlijke ervaring denk ik niet dat een nette baard een grote belemmering gaat zijn tijdens het daten. Een kortere en strakke baard kan gewoon wel. Bij vrouwen boven de 35 heb je wel een hoger gehalte van "een baard kan niet hoor" of "Jij hebt een baard dus dat wordt geen (die drie op de wangen bij het groeten) zoen. Bron: 31 jarige die zich 1 keer heeft schoon geschoren vanaf z'n 17e


Kroepoeksklok

> "Jij hebt een baard dus dat wordt geen (die drie op de wangen bij het groeten) zoen. Klinkt als een prima reden om een baard te laten staan. 👍


[deleted]

Dat is lastig, maar je moet toch zelf kiezen wat jij wilt! Als jij jou baard mooi vindt, dan moet je hem gewoon lekker houden. Verander je zelf niet voor anderen, want iemand moet je leuk vinden om hoe jij bent :) Je zou mogelijk wel aan de barbier kunnen vragen hoe je jou baard het het best kan stylen, of in een mooi model kan knippen (ik heb zelf geen baard dus zou niet weten hoe je dit moet noemen, maar je snapt me wel haha). Er zijn genoeg mensen op deze aarde die een mooie baard wel aantrekkelijk vinden! Succes!


Munnin41

Het is nog steeds stervensdruk op werk. Niemand heeft tijd voor dingen. Opdrachtgevers willen alles gisteren hebben. Dus... Eh.. zijn er nog mensen die als ecoloog aan de slag willen hier? Kom maar door Gelukkig mag ik volgende week de hele week "buiten spelen" (beter bekend als veldwerk).


Timmetie

O man wij hebben juist een ecoloog nodig voor een omgevingsvergunning, zijn inderdaad allemaal redelijk overbezet. Ecoloog is een beschermde titel toch? Like, je moet ecologie of soortgelijk gestudeerd hebben?


Munnin41

>O man wij hebben juist een ecoloog nodig voor een omgevingsvergunning, zijn inderdaad allemaal redelijk overbezet. Laat me raden, vleermuizen? >Ecoloog is een beschermde titel toch? Like, je moet ecologie of soortgelijk gestudeerd hebben? Volgens mij niet beschermd, maar er zitten wel eisen aan. Maar als je bij een adviesbureau werkt telt het al


Timmetie

> Laat me raden, vleermuizen? Neen, raardere edge case. We starten een voedselbos op agrarisch land. De gemeente heeft nu ook iets van, waarom zou je daar een ecoloog voor moeten hebben en kijkt naar hun eigen eisen. Want alles dat niet aardappeltelen is zou toch ecologisch plusje moeten zijn.


Neo-Bubba

Wat is een ecoloog? En waar is zo’n iemand druk mee? :)


Munnin41

[Dit klopt redelijk](https://pbs.twimg.com/media/CZzJIkDWAAA4DNR?format=jpg&name=medium). Maar wat ik echt doe is bedrijven/overheden ondersteunen bij hun omgevingsvergunningen. Elke keer als iemand iets wil slopen/bouwen/renoveren moeten ze daarvoor een vergunning aanvragen. Onderdeel daarvan is een onderzoek naar flora/fauna. We gaan dan eerst kijken of er iets kan zitten wat beschermd is, en zo ja dan gaan we zoeken of het er echt is. Ik ben dus regelmatig buiten te vinden met een verrekijker, wildcamera's, een schepnet, een batdetector (voor vleermuizen) en/of een zaklamp. Deze week moet ik bijvoorbeeld op zoek naar [rugstreeppadden](https://www.ravon.nl/Portals/2/EasyDNNnews/27/Rugstreeppad_Lead_JH_1200x600px1.jpg). Het is druk omdat er steeds meer oog is voor de natuur. Steeds meer gemeentes worden strenger in hun beoordelingen, en eisen vaker een extra onderzoek. En steeds meer partijen willen er iets voor doen, waarbij wij een algemeen onderzoek doen naar van alles en nog wat.


CuriousGeorge_NL

Zijn jullie toevallig ook zoekende naar ecologen die het data proces kunnen automatiseren? de verzamelde data kunnen opwerken naar informatie? En voorspelling kunnen doen adhv modellen? En mogelijk ook nabij regio Zuid-Holland? Mijn woensdagzeur is dat ik zoek naar een nieuwe uitdaging :)


Flyingdutchy04

Wees blij dat je iets hebt bij ons is het al een tijdje ja zit heleboel in pijpleiding maar niks concreet en maar een beetje aankloten en niet echt progress boeken haat aan dat.


Munnin41

Dat is ook kut ja. Beter fixen ze snel iets voor je! Maar elke week overuren moeten maken is ook niet leuk. Het is niet alsof ik ze uitbetaald kan krijgen


1plhox

Helemaal klaar met die klote business partners… is het idee dat je geen eindklanten aan de lijn hebt zodat je op niveau kan praten… dat is het idee, maar wat een domme mensen werken bij die bedrijven… niks willen doen, niks willen vragen… ben er klaar mee met die kut lui


Karsdegrote

Business watte?


sinadoh

Partners. Een model waarbij managers zich op core business kunnen focussen en een leger van consiglieri om zich heen hebben om randzaken op te pakken. Zie ook: HR business partner.


EasyModeActivist

Bezig met mn procesverbetering deel van de scriptie. Fuck wat heb ik een hekel aan alles "Lean". Het is dat het nu eenmaal moet...


EasyModeActivist

Wat mij betreft is dit hele stuk Muda type 1


Roller95

Er is een reclame van een of ander crypto platform met een oudere man die het heeft over dat je vroeger moest staken voor 2% meer loon, en daar om moet lachen. Tegenwoordig kun je in plaats daarvan “gewoon” in crypto investeren volgens de reclame. Ik vind dat zo smerig


Timmetie

Ja ze zijn echt heel erg ouderen aan het targetten, ik denk dat de put van mensen die nieuw instappen in crypto een beetje op begint te raken.


pastelchannl

dat vind ik inderdaad ook een kutreclame.


UnarmedRobonaut

Sleutels kwijt, zullen vast wel ergens thuis liggen. Hopen dat de vrouw thuis is wanneer ik thuis kom.


Hanz_Wulff

Ik heb moeite met nieuwe vrienden maken, ik weet niet waar ik ze kan vinden :(


DeadWhiteButterfly

Werk, sport, vrijwilligerswerk, hobby, studie, er zijn wel heel wat opties maar soms werken die gewoon niet zo :( Ik zelf zit ook met het probleem, maar ik kan het gewoon niet onderhouden


M4rt1nV

Is hobby-gerelateerde samenkomsten een idee?