T O P
Anatomy_model

*In online groepen van boeren op internet klinkt oorlogszuchtige taal. Er wordt opgeroepen tot een ‘complete oorlog’ tegen Den Haag. Een bergingsbedrijf dat in opdracht van de politie een trekker van de weg heeft gehaald wordt bedreigd.* In de Telegramgroep ‘Boeren in Opstand’ met ruim tweeduizend leden plaatsten deelnemers dinsdag teksten als: ‘Laat Den Haag maar branden. Het kabinet heeft de oorlog verklaard aan iedereen. Het is nu oorlog’, ‘Als je een gewapende burgeroorlog wilt, kun je hem krijgen ook’, ‘Land mag op slot. Het is oorlog. Klaar mee’, ‘Bloeden zullen ze, die teringzakken’. In de groep, waarin meestal maximaal zo'n driehonderd personen online zijn, klinken ook oproepen tot matiging. Die hebben nauwelijks effect. ‘Regering omverwerpen is de oplossing’, stuurt ‘Ganzekip Duck’. ‘Voor Rutte is er maar 1 oplossing: zoutzuur’, schrijft ‘Lordbuff’. ‘Dit kabinet is ziekelijk en moet WEG!!! Goedschiks of kwaadschiks’, meldt ‘Mr S’. **Bergingsbedrijf krijgt honderden doodsbedreigingen** Dat dergelijke oproepen ook tot actie kunnen leiden, blijkt als de politie maandagavond op de A28 een trekker in beslag neemt die de snelweg blokkeert. Een bergingsbedrijf zet het voertuig op een vrachtwagen. In de Telegram-groep wordt gevraagd naar de naam van het betrokken bedrijf. De volgende ochtend wordt de naam gedeeld, inclusief adresgegevens en een telefoonnummer. ‘Allemaal even een lief bedankje achterlaten’, stuurt Nikola Tesla. Een medewerker van het bedrijf vertelt een paar uur later telefonisch dat hij ‘honderden doodsbedreigingen’ heeft ontvangen. ‘Ik wil niet alles herhalen. Veel geschreeuw met ziektes. De telefoon stond roodgloeiend.’ De man, die liever anoniem wil blijven, neemt niet meer met zijn eigen naam op. Het bedrijf heeft alle wagens, die normaal bij de werknemers blijven, uit voorzorg teruggehaald. ‘We worden voor van alles uitgescholden. Er werd gezegd dat ze met 150 trekkers naar onze zaak zouden komen.’ In de Telegram-groep is een bont gezelschap actief van spontane bezoekers, complotdenkers, boeren die actie willen voeren en toehoorders. Er wordt opgeroepen om 5G-masten in de fik te steken, snelwegen te blokkeren en ‘overheidsvoertuigen ondersteboven’ te rijden. Woensdag staan nieuwe acties op het programma, schrijft ‘Regina Vdf’, die een bericht uit een andere groep deelt met de oproep naar het provinciehuis in Leeuwarden te komen. Ook die oproep gaat gepaard met een waarschuwing. ‘Woensdag gaat alles breken! We beginnen bovenaan!! Leeuwarden wordt de eerste steen die breekt!!!!!’


OneCoffeeOnTheGo

Ben eigenlijk verbaast dat er ook een particulier bergingsbedrijf werd gebruikt. [Precies hierom](https://nos.nl/artikel/2306379-overdreven-of-noodzaak-waarom-het-leger-erbij-is-geroepen-in-den-haag) werd de vorige keer ook defensie ingezet: > Op de vraag waarom nu dan het leger is ingezet, heeft de gemeente Den Haag een simpel antwoord: de transportbedrijven wilden niet. En dat komt door het vorige boerenprotest in Den Haag, op 1 oktober. > De gemeente had toen een bedrijf ingehuurd om met trucks een aantal wegen af te sluiten. "Maar daar kwamen mensen die te maken hadden met het protest achter", zegt de woordvoerder. "Dat bedrijf kreeg daar opmerkingen over en heeft toen besloten het toch niet te doen." > In allerijl huurde Den Haag toen een aantal kleinere vervoersbedrijven in, die elk een aantal vrachtwagens leverden. Maar de chauffeurs van die trucks werden op de dag van het protest dermate onheus bejegend dat die bedrijven daarna ook niet meer wilden, aldus de woordvoerder. "Toen kwamen we bij defensie uit." Defensie heeft ook diepladers, één daarvan is gisteren ook ingezet om een trekker te verwijderen.


VagereHein

Omdat het snel opgelost moet worden.


OneCoffeeOnTheGo

Een bergingsbedrijf bellen voor een takelwegen lijkt me niet per se veel sneller dan Defensie bellen voor een dieplader. Beide is ook gewoon dezelfde avond gebeurt.


Scary_Top

Veel bergingsbedrijven staan hier standaard voor paraat en hebben landelijke dekking om binnen een 20 km wel een bergingstruck aanwezig te hebben. Op de snelweg heeft RWS bijvoorbeeld contracten om gemiddeld binnen een half uur een berger aanwezig te hebben.


exessmirror

Lijkt me met deze oproep toch wel hoog tijd om defensie paraat te zetten


sabasNL

En laat de Marechaussee maar opdraven als ze weer door een politieblokkade heen proberen te stormen met hun trekkers. Daar kunnen hun rupsbandvoertuigen wel tegen.


yellow_quarantine

Lol aandachts-trekkers


_TheDust_

> De volgende ochtend wordt de naam gedeeld, inclusief adresgegevens en een telefoonnummer. ‘Allemaal even een lief bedankje achterlaten’, stuurt Nikola Tesla. Terrorisme noemen we dit. Het demoraliseren van de bevolking door dreigen met terreur.


Eva0000

Ik vind het ergens wel grappig dat ze alle nicknames van mensen tussen aanhalingstekens zetten, maar dat hier even vergeten waardoor het lijkt alsof Nikola Tesla himself hiervoor uit de dood is opgestaan..


Siren_NL

Trekkerisme. Ik blijf het zeggen, blokkeer de veevoerbedrijven en alle kalverslachterijen (die FDF sponsoren). En ze zullen niet meer op de snelwegen staan.


sabasNL

Beter is het om beslag te leggen op zoveel mogelijk deelnemende landbouwvoertuigen. Zijn ze én hun geweldsmiddel én hun inkomstenbron kwijt. En dan mogen ze zich op het politiebureau melden voor het betalen van een flinke boete voordat ze 'm terugkrijgen (of als ze geweldsmisdrijven hebben gepleegd kunnen ze meteen worden ingerekend). Dat doet de relschoppers daadwerkelijk pijn, en alle kosten die de politie daarvoor moet maken kan je op hen verhalen


cas_ridingbreeches

Er wordt niet gedreigd met terreur, ze plegen het al. Ik heb geen ander woord voor het vastzetten van onze infrastructuur zodat mensen hun werk, of nog veel erger, dingen zoals het ziekenhuis niet kunnen bereiken. Het zijn terroristen en zo moeten we ze gaan behandelen.


NaIgrim

Allemaal even zwaaien naar de AIVD jongens.


GirlFromCodeineCity

[Aivd be like](https://i.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/029/363/cover3.jpg)


erikwarm

🙋‍♂️hallo AIVD meneer/mevrouw!


IAmTheRedditBrowser

Dit heeft echt niks meer met protesteren tegen maatregelen te maken. Deze lui willen gewoon vechten.


ReinierPersoon

Trekkerhooligans


Randomheim

Ik las ergens Trekker Taliban. Bekte best lekker.


IAmTheRedditBrowser

Al die T-T’s klinken lekker. Trekkerterroristen is ook een van mijn favorieten.


M4rt1nV

> Woensdag staan nieuwe acties op het programma, schrijft ‘Regina Vdf’, die een bericht uit een andere groep deelt met de oproep naar het provinciehuis in Leeuwarden te komen. Fucking alweer? Die paupers waren er gister ook al en stonden vol over 't fietspad bij de blokhuispoort. Tief vrolijk op met je trekkers.


Xgio

Ik hoop dat die trekkers ontploffen


Yarxing

Dan krijg je ze helemaal niet meer van het fietspad.


nativedutch

AHA de wappies zitten er ook bij.


RalphNLD

Alle mensen bij mij in de buurt die zo'n "hart voor vrijheid" vlag hadden hangen, hebben nu een Nederlandse vlag ondersteboven gehesen.


Johannes_Keppler

Yup, gisteren in Den Haag waren de arrestanten ook uit de vaste groep anti overheids demonstranten die overal bij aanhaken. Professionele wappies, zogezegd.


ReinierPersoon

5G masten in de fik steken, jeweetzelf


Ikbeneenpaard

Er zijn 55 duizend boeren in Nederland en 68 duizend militair personeel. Ik lig hier niet wakker van.


Assfrontation

dat zijn ook de monteurs en mechanica, volgens mij is het daadwerkelijke aantal soldaten maar 40K


Lucasgae

Jamaar je hebt t hier wel over idioten met langzame trekkers tegen het Nederlandse leger. Zelfs als t leger met 5000 was, hadden de boeren niks gekund


ReinierPersoon

En de mensen van Defensie zijn zwaar bewapend en getraind om goed georganiseerd te opereren. Die trekkerboeren zijn een stelletje sufkonten die maar wat lopen te rellen. Als Nummer 4 een belletje doet zijn die trekkerhooligans kansloos.


MissMormie

Van die boeren zijn ze ook niet alle 40k aggressief.


Yarxing

Ik denk zelfs dat de meesten niet agressief zijn. maar de gene die wel kut doen, doen ook meteen super kut.


DrVagax

Het enige stukje wat ze hadden om een serieuze verandering te maken was met het volk achter hun, iets wat ze in het begin wel hadden. Vervolgens gaan ze alles slopen, creëren ze levensgevaarlijke situaties en zorgen ze er voor dat mensen lekker uren lang in een file staan. Nee, ik blijf lekker thuis


Skullrogue

Ik kan mij niet voorstellen dat je denkt: Hoe uit ik mijn onvrede naar de tweede kamer? Burgers lastigvallen! Het is diep triest dat dit soort groepen dan tot oorlog oproepen, ze willen mensen doden om hun gelijk te krijgen en hun geld te houden. Walgelijk.


endallbroccoli

Burgers lastig vallen gebeurd wel vaker bij stakingen, protestaties en dergelijke. Dat is niet echt het punt wat mij betreft. Het gaat hier om schaal, impact op persoonlijke politici en het creëeren van gevaarlijke situaties


Intelligent-donkey

En natuurlijk ook gewoon het feit dat hun ultieme doel harstikke kut is, ik kan heel veel dingen steunen als ik denk dat het uiteindelijke doel het waard is. Maar het uiteindelijke doel van de boeren is dat ze een onvoorwaardelijke vergunning krijgen dat ze de rest van de samenleving zoveel mogen vergiftigen als ze maar willen... In dat geval zou ik al boos worden als ze op een volledig vreedzame en niet storende manier demonstreerden, maar ben ik al helemaal boos als ze om die reden de hele samenleving plat proberen te leggen.


Village_People_Cop

Ik denk dat de soort mensen die oproepen tot burgeroorlog te achterlijke zijn om precies te bevatten waar ze überhaupt naar vragen. Ze hebben geen flauw idee wat burgeroorlog eigenlijk zou betekenen voor hun


Major-Jakov

Ik gok dat hun begrip van een burgeroorlog is dat het volk collectief met hun strijd meedoet tegen de overheid.


MegaPompoen

Ironish aangezien ze het volk tegen zich aan het keren zijn


DomeSlave

Oorlog in Nederland betekend dat je de gouden ringen van je oma bij een boer in kan leveren voor twee tulpenbollen.


nybbleth

Ze voelen zich oppermachtig omdat het nu nog lijkt of die tractors ware tanks zijn. Zal snel omslaan op het moment dat men erachter komt dat het glas waar ze achter zitten niet kogelbestendig is.


Nervous-Purchase-361

In principe heb je gelijk. Het jammere is alleen dat politie en politiek heel dapper optreedt tegen klimaatactivisten en toeslagmoeders maar te schijterig is om iets te doen aan dit soort types.


cl1xor

Diep triest is nog zwak uitgedrukt, dit is letterlijk terrorisme. Wat nog erger is dat bij moslim terrorisme het nog om ideologie gaat, bij de boeren puur alleen eigen belang.


boerboris

>Het enige stukje wat ze hadden om een serieuze verandering te maken was met het volk achter hun, iets wat ze in het begin wel hadden. Ik lees net op Twitter dat 85-90% van de Nederlanders de boeren steunen Alleen geloof ik dat niet.


Meborg

Dat komt omdat ze peilen in hun eigen dorp, waar waarschijnlijk 85-90% boer is. De andere 15% zijn dan, in de ogen van de fdf, "d66 stemmend tuig die op moeten rotten uit hun land." ofzo.


Mirved

Veel mensen durven ook niet publiekelijk zich tegen de boeren uit te spreken.


ReptileDuke

Veel boeren durven zich ook niet publiekelijk uit te spreken tegenover de boeren. Ze willen grotendeels hetzelfde maar de manier waarop gaat bij een grote groep boeren meerdere grenzen over.


Accurate_Praline

Ik hoop dat die boer die zich laatst bij zo'n talkshow op RTL uitsprak tegen de protesten hier geen last van zal krijgen.. Was overigens wel hilarisch hoor, hadden het over een boek waarvan deze boer iets zei als "het wordt heel helder uitgelegd in het boek zodat het voor echt iedereen te begrijpen is" terwijl hij naar die andere boer aan het kijken was. Misschien niet expres, maar ik kreeg in ieder geval wel de indruk dat hij niet zo onder de indruk was van die protest boer.


RalphNLD

Dit dus. Ik woon op het platteland tussen de FDF bordjes en omgekeerde vlaggen. Reken maar dat als ik me hier openlijk zou uitspreken tegen deze "demonstraties" ik op een dag thuiskom en mijn hele tuin is omgeploegd. Hopelijk laten ze mijn paarden nog staan. Zelfs in betere tijden zijn deze boeren namelijk gewoon tuig. Zo wilde ik een keer een trekker inhalen op een brede weg, en de jongen achter het stuur vond dat niet leuk ofzo. Dus hij kijkt mij aan, gooit zijn stuur om naar links en rijdt zo mijn spiegel eraf. Als ik niet hard geremd had hij mijn hele auto aan gort gereden. Rijdt vervolgens gewoon door, en helaas had ik in deze auto geen dashcam. Een paar maanden geleden stonden er nog twee boeren met twee enorme [Vervaeten](https://www.vervaet.nl/dbfotos/product/product_image__1-jpg_d2ed1638fd482ee6fdb37cb2ab59dbc529792f96.jpeg) midden op de weg, gewoon lekker te kletsen - precies of het smalste stuk van een redelijk belangrijke verbinding tussen twee kleine dorpjes. Dus ik vraag of ik er misschien even langs mag om bij mijn afspraak te komen. Hun antwoord? "Dit is een boerenweg. Je ken omkeren."


alice_in_otherland

Ja dit, een voormalig huisgenoot (studentenhuis) is tegenwoordig veehouder en er komt de grootst mogelijke onzin over de stikstofcrisis voorbij op zijn social media. Ik weet zelf een en ander ervanaf, maar dan meer vanuit de natuur en ecologie. En ik zie dat dingen die hij zegt gewoon pertinent onwaar zijn of uit hun verband gerukt (kaliber "de lucht bestaat toch ook voor 80 procent uit stikstof"). Maarja, ik durf het niet goed aan om met mijn eigen naam tussen die geradicaliseerde bende (die reacties op zijn onzin zijn nog erger, die gaan richting complottheorieën over grond afpakken om huizen voor migranten op te bouwen) te gaan reageren. Als ik hem in het echt zou spreken, zou ik er wel wat van zeggen, maar dat zal niet snel gebeuren.


Accurate_Praline

Je ziet wat er kan gebeuren, ze gaan gewoon bij huizen van mensen langs en hebben maling eraan dat de persoon waarvoor ze komen er nog geen eens is. En dan doodleuk zeggen dat ze niet aan het intimideren zijn. Ik zeg liever tegen een eco 'terrorist' dat ik het niet volledig met ze eens ben dan dat ik dat tegen een boer zeg.


ReptileDuke

in 2019 was het inderdaad 85-90%. in 2021 was het 53% 6 weken geleden was het 35% en ik vermoed dat het nu nog wel lager zal zijn.


Beingabummer

Voor mij was de sympathie voor de boeren al vrij snel weg. De klacht die ze hadden dat ze te weinig krijgen van de supermarkten/groothandel, prima. Maar dan moet je daar zijn, niet bij de overheid. Ze werden al jaren, decennia gewaarschuwd hun veestapel niet uit te breiden want er zaten beperkingen aan te komen en daar hadden ze allemaal schijt aan. Nu moeten ze inkrimpen of uitgekocht worden en dan is het hek van de dam? Het meeste wat ze produceren wordt geëxporteerd. Dat dreigen met honger steken ze helemaal maar in hun reet. En ze zijn gewoon de grootste bron van stikstof. Moeten de industrie en de vliegvelden ook korten? Jep. Maar de grootste vervuiler, de boeren, moeten er gewoon aan. Ook al doen we niks met de industrie en Schiphol, dan *nog* moeten de boeren inkrimpen. Kortom, ik denk niet dat ze ooit een legitiem doel hadden om te protesteren buiten 'ik wil veel geld verdienen en nu kan ik niet zoveel geld verdienen' en daar pis ik op. De manier waarop ze demonstreren kwam me ook al snel mijn strot uit. Hoezo gaan ze naar de demonstraties op de trekker? Ga gewoon met de auto. Als de gezondheidszorg protesteert gaan ze ook niet met de ambulance. Het is rotzooi schoppen om het rotzooi schoppen en ze kunnen van mij allemaal de tering krijgen.


Saaihead

Het is inderdaad een kwestie voor er gewonden (of erger) vallen en dan zal de support voor de boeren wel flink afnemen. Dat gebeurt nu al; feitelijk een self fulfilling prophecy.


MijmertGekkepraat

Ouders verliezen duizenden euro's door de toeslagenaffaire. Regelen het uiteindelijk door middel van slopende rechtszaken. Verplegers en artsen worden overvallen door een enorme gezondheidscrisis, ze werken zich het schompes om iedereen te kunnen helpen, in ruil voor een beetje applaus. De leraren gaan aan de grote klassen en het personeelstekort onderdoor, en werken door na hun pensioen. Ze hopen dat meer mensen zich inschrijven voor de PABO. De werknemersrechten zijn afgenomen van mensen met een flexcontract. Ze verdragen het of gaan bij een vakbond. Huurders betalen zich blauw aan de hoge prijzen. Ze gaan met huisgenoten wonen, of weer bij hun ouders. En de boeren, met hun gesubsidieerde bedrijven? Zij kregen na ellenlang overleg tussen belangenorganisaties en onderzoeksbureaus, landbouwlobbyisten en volksvertegenwoordigers te horen dat sommigen, helaas, moesten inkrimpen omdat hun bioindustrie de laatste natuurgebieden van ons postzegellandje vervuilt. Ze saboteren vervolgens onze infrastructuur, veroorzaken aanrijdingen, steken bermen in de fik in hoogzomer, proberen met intimidatie van echtgenoot en kinderen van politici hun zin te krijgen en willen mensen met zoutzuur overgieten. En dan lijken deze boeren te denken dat zíj degenen zijn die benadeeld en geschoffeerd worden? Het is absurd.


QuackingMonkey

Soort van gevalletje 'equality feels like oppression to the privileged'.


cerreur

Het begint arrogant en verwend schijtvolk te worden. Zeker als je het lasten/kosten plaatje ziet die laatst gepost. (ben ff de link kwijt)


WilliamNilson

Vergeet de videotheekeigenaren niet!!! (Zonder dollen: goede uiteenzetting, helemaal gelijk heb je!)


ultimeci

Ik was voorstander van boeren. Was. Inmiddels ben ik tegen. Heel simpel, met terrorisme krijg je niets.


dafencer93

Ik weet t snel opgelost. Elke boer die nog de boel terroriseert, oproept tot oorlog of geweld zijn bedrijf afpakken. Zijn we snel door de stikstofplannen heen. Normaal protesteren moet toch gewoon kunnen, mensen..


Diklap

Sorry hoor maar voor die paar % van het BNP zie ik liever natuur terug ipv oneindige weilanden en dit gezeur.


xzbobzx

Wat is de makkelijkste manier om een trekker onklaar te maken, voor de gemiddelde niet boer?


Molluskspace

Ik krijg uit de antwoorden de indruk dat de zwakste schakel op een trekker de bestuurder is.


pyropocalypse

Ventielsleut, ventieldop losdraaien en het ventiel iets losdraaien en vientieldop er weer losvast op. Dan loopt de band langzaam leeg zonder dat er iets in de dop geplaatst hoeft te worden


Cutlesnap

Aanmaakblokje op een achterband


EebilKitteh

Naar de boerderij gaan en de varkens loslaten. Varkens eten alles. Lusten vast ook wel startkabels.


2Wombat2

Steenmarters uit Duitsland kapen en uitzetten in de trekker.


wausmaus3

Beschermt diersoort, dus kunnen we het gelijk uitroepen tot natura 2000 gebied.


Liefdeee

Oh echt joh? Ik loop in Leeuwarden snachts en savonds graag door de parken/parkjes heen. Bij Potmarge zie ik ze wel eens ronddwarrelen snachts. Schattige beestjes. Of het nou steenmarters zijn of een andere soort marter, idk


RQK1996

Zilvermeeuwen zijn ook gewoon beschermd en die worden gezien als plaag door praktisch iedereen


EebilKitteh

I like the way you think. Al denk ik dat je met een boel ratten ook al een heel eind komt.


FlyingDutchman2005

Geiten ook! Die beesten knagen aan alles alsof je ze geen eten geeft!


[deleted]

[удалено]


Omnicide103

Werkt suiker in de tank hedentendage nog? EDIT: Nope, dit is nooit een ding geweest, broodje aap blijkbaar.


dutch_gecko

Het heeft nooit gewerkt, het is een mythe.


Ralath1n

Een handje schuurpoeder in de olie echter....


Kaiaiaia

Systemen van de fabrikanten hacken en ze als gestolen melden. John Deere (fabrikant van landbouwspul) kan gewoon trekkers en machines van afstand blokkeren en dan doen ze niks meer. Kan gewoon vanuit huis, ideaal voor de internetstrijders.


exessmirror

Even full r/NCD gaan De Nederlandse overheid kan via de NATO art 5 doen en vragen om of de Amerikaanse overheid John Deere supeanad om de trekker uit te schakelen. *Neemt hijs van joint


StafAce

Het moet wel om de 3000 John Deeres van Caroline van der Plas te verslaan


amfetaminetjes

>makkelijkste manier


Jazzadar

brb, ff hacken


Art_Vandeley_4_Pres

Zo’n flesje met euro 95 en piepschuim en zo’n kek doekje eraan.


boogjerom

Is wel heel erg duur... Is diesel ook goed?


0100_0101

Nee


SCHEME015

Diesel brandt slecht


general_tictac

> zo’n kek doekje eraan. Maak de boerenzakdoek vast aan de molotov cockails die je naar trekkers gooit.


poklane

> piepschuim Bruut


Aramor42

Wapenshipment naar Oekraïne onderscheppen?


deknegt1990

Die Pantserhouwitsers kunnen wel heel degelijk een tractor onklaar maken.


Aramor42

Ik denk zelfs wel 2 als je beetje goed mikt.


NLJeroen

Poederblusser in de cabine leegspuiten


R4B_Moo

Alleen al de motorkap in zou voldoende moeten zijn. Goed idee


TywinASOIAF

Wolven loslaten op hun boerderij.


SmilingDutchman

Molotov op het motorblok. Kraaienpoten op het wegdek.


cl1xor

Voorstel, boeren met een strafblad komen niet meer in aanraking voor (gunstige) uitkoopregelingen


Wim17

Of voor subsidie. Dan is het ook zo klaar.


cl1xor

Nog beter, een VOG als voorwaarde stellen voor subsidies


niels0405

Hoe meer ik over "de boeren" lees, hoe sterker ik overtuigd raak dat minder boeren helemaal niet zo'n gek idee is.


mightyduff

"Willen jullie meer of minder boeren?"


wolflegion_

> terrorisme - 'Het uit ideologische motieven (voorbereiden van het) plegen van op mensenlevens gericht geweld of **het veroorzaken van maatschappij-ontwrichtende schade**, met als doel (een deel van) de bevolking ernstige vrees aan te jagen, **maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen en/of politieke besluitvorming te beïnvloeden.** Om de site van de AIVD maar even direct te quoten. Voor een groep tieners die vredig protesteren voor het klimaat rijden we 4 busjes ME’ers voor en slepen we ze allemaal weg. Voor een meute die ministers aan huis bedreigd, politie voertuigen sloopt en brand sticht op de snelweg, moeten we nog in ‘goed gesprek gaan’.


Scalage89

To be fair, ze zijn er nu eindelijk ook achter dat met deze lui geen gesprek te voeren valt. Duurde een paar jaar, maar goed.


Alfus

Ondertussen vind dus onze burgermeester het [heel normaal](https://www.nrc.nl/nieuws/2022/06/29/fdf-boer-mocht-vng-congres-openen-na-afspraken-met-organisatie-en-gemeente-a4135040) om doodleuk iemand van FDF uit te nodigen als diegene die het VNG congres mag openen, iets wat pas laat beslist werd. Pleur toch op Jan Nieuwenburg, dit congres kost al rond de 2 miljoen en dan nodig je gelijk zo'n person van FDF uit om het congres te openen als "compensatie" dat het hele parkeerterrein niet wordt afgeladen door trekkers en boerenextremisten? Dit zegt meer dat het VNG congres gewoon beter beveiligd moet worden.


Scalage89

Ja, sinds wanneer onderhandelen we met terroristen? Waarom zijn hun bankrekeningen nog niet bevroren, waarom is er nog geen inval gedaan in hun bedrijf? Wat is dit voor slappe handhaving? Als je dit als klimaatprotestant zou doen zou je het waarschijnlijk niet kunnen navertellen.


verfmeer

Ik hoop dat de politie en de AIVD hier vol op zitten, want dit moet gewoon hard aangepakt worden.


Anatomy_model

Inderdaad. Ik vrees dat er waarschijnlijk ook veel extreemrechtse/antidemocratische lui in die online groepen zitten die de boel verder aan het opstoken zijn. Dan hebben we ook nog die figuren zoals Gideon van Meijeren die ook nog wat olie op het vuur gooien: https://twitter.com/TvanGroningen/status/1541729417722036225


Alfus

Nou ja ik denk wel dat er een overlap zit tussen deze trekkertaliban en FvD, FDF heeft tenslotte lijntjes met FvD. En bovendien is de democratie omver werpen juist een belangrijk doel van Fürum, ze zijn al jarenlang hun achterban aan het radicaliseren met de boodschap om een dictatuur te creëren.


Fuzzl

> trekkertaliban Waar kan ik dit nomineren voor het woord van het jaar?


Aramor42

https://woordvanhetjaar.vandale.nl/nl


ThrustyMcStab

Ik heb het woord ingestuurd en kreeg [deze](https://i.ibb.co/M1KJDXn/Screenshot-20220629-122836-Chrome.jpg) Captcha. Toch wel heel sterk.... De tractors zijn tot daar aan toe, maar er zitten ook nog eens snelwegen bij.


Aramor42

Je zou haast denken dat het met opzet is.


Next-Adhesiveness237

Is toch al n tijdje in circulatie dacht k?


Fuzzl

Als ik t google zie ik het als # voorbij komen op twitter en dat is een andere beerput waar ik VER vandaan blijf.


Taalnazi

Een overlap? Een cirkel, als je ‘t mij vraagt. Het FvD dient te worden verboden.


stupendous76

De verwijzing naar 'de boerenrepubliek' heeft daar ook wel wat van. Overigens zijn die in het verleden allemaal geannexeerd, bestaan niet meer. @AIVD: kijk aub ook naar communicatie tussen deze terroristen en sommige Kamerleden, ongetwijfeld dat die er is.


Troefdoeter

Ik vind Gideon van Meijeren het meest trieste figuur uit de Tweede Kamer


ren3f

Lijkt me meer een rol voor de ME en het leger dan de politie. Met zo'n politieauto en pepperspray ga je het niet redden tegen een trekker.


Dykam

De ME is overigens wel gewoon politie, maar met een andere benadering en materiaal, AFAIK.


Alfus

AIVD zou er mogelijk er wel opzitten, de politie wil echter alleen dit probleem oplossen "met een goed gesprek".


Nirgilis

En wederzijds respect natuurlijk. Waarna de boeren alles negeren en alsnog doen wat ze willen...


WideEyedWand3rer

"Oepsie woepsie, we hebben nog krampjes aan onze armpjes van het neergummiwummiknuppelen van klimaatdemonstrantjes. Kunnen we hier ook lief over pwaten?"


Saaihead

Die klimaatdemonstranten hebben het er anders zelf naar gemaakt. Want iedereen weet dat je alleen in een trekker mag doen wat je wilt.


clydethefrog

Het personeel had de afgelopen jaren zijn handen vol met Extinction Rebellion infilitreren en meme-accounts van linkse twitter monitoren, dus denk dat ze eerst dan vacatures moeten openen. [0] https://web.archive.org/web/20220410083905/https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/aivd-wil-infiltreren-in-vreedzame-klimaat-en-studentenbeweging [1] https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/23/linkse-activist-werd-jaren-online-gevolgd-door-de-nctv-a4052095


SirX86

Even een serieuze vraag : wordt het niet eens tijd voor een tegenactie? We vinden dit toch met een paar miljoen mensen niet normaal, maar we laten een groep van een paar duizend wappies alle beeldvorming bepalen nu.


UlpiaNoviomagus

Ach.. De kamer steunt het beleid, het kabinet houdt (vooralsnog) voet bij stuk, de politie begint harder op te treden en de [publieke opinie lijkt te keren](https://www.omroepwest.nl/nieuws/4599097/driekwart-nederlanders-vindt-boerenacties-te-ver-gaan). De boeren graven hun eigen graf, dus wij kunnen onderuit zitten en genieten.


StationOost

Er is geen tegenactie omdat het kabinet alsnog doorgaat met de plannen, waar de meeste mensen dus content mee zijn. Waarom zou je een tegenactie opzetten als er al gebeurt wat je wilt dat er gebeurt.


Cutlesnap

Wat voor tegenactie wil je beginnen? Ik heb geen trekker en ik ben niet van plan kinderen te bedreigen. En als je een geweldloze tegenactie begint mept de politie op je in.


Attygalle

Waarom is dit precies? Oprechte vraag. Ik snap dat het kabinet heeft ingezet op forse stikstofreductie in bepaalde gebieden. En ja, dat zal ongetwijfeld leiden tot krimp in de landbouw. Maar is er dan al gezegd dat boeren moeten stoppen *zonder fatsoenlijke vergoeding?* Ik raak mijn werk ook liever niet kwijt maar als al jaren blijkt dat er echt te veel van mijn simpele kantoorbaan zijn, dat dat slecht is voor het milieu, en de overheid biedt een redelijke vergoeding en wellicht een omscholingstraject - dan sta ik daar zeker voor open. En ik vind mijn werk oprecht leuk, ik ben iemand die wel houdt van een kantoorbaan. Het lijkt er op dat de boeren (ik gooi nu even alle boeren op een hoop) gewoon geen enkele verandering willen accepteren. En dat standpunt is volgens mij sowieso linksom of rechtsom niet houdbaar.


wausmaus3

Dit is letterlijk naar aanleiding van een kaartje met theoretische stikstofreductie en de wetenschap dat er 25 miljard uitgetrokken is, met een plan wat half in de steigers staat waarbij uitkopen de allerlaatste optie is. Echt geen idee waar al die onteigenings BS vandaan komt. Er is zelfs gezegd dat de overheid eerst een jaar met de boer gaat praten.


Attygalle

Dank. Je gaat aan jezelf twijfelen, ik dacht echt "heb ik nou iets gemist in het nieuws of zo"?


rubseb

>Er is zelfs gezegd dat de overheid eerst een jaar met de boer gaat praten. Ik vind een gesprek van tien minuten soms al lang...


IAmTheRedditBrowser

Idd, dit zijn mensen die al klaar waren met Den Haag en de stikstofmaatregelen gebruiken als laatste druppel/excuus om te gaan rellen.


pokekick

Ik ben een zoon van een vollegrond tuinder. Ik denk dat de meeste mensen die de uitspraken maken die we in de media lezen knettergek zijn. Reden tot protesteren ja, manier waarop nee. Ik ga proberen te vertellen wat er in de agrarische wereld leeft. Het belangrijkste om te begrijpen is dat de stikstof crisis maar een van de factoren is die heeft geleid tot de situatie waar we nu met de boeren inzitten. Het is de druppel geweest die de emmer heeft doen overstromen. Situaties als het verwijderen van het melkquotum, iets waar de sector zelf niet om vroeg. Opgelegd worden om **dure** investeringen te doen om binnen de milieuwetgeving te blijven voor de meesten, met daarnaast wat criminelen die het aan hun laars lappen wat in de media komt en daarmee de sector een slechte naam bezorgt. Voornamelijk omdat de controlerende instanties er veel te slecht mee bezig zijn. Gecombineerd met een toekomstbeeld dat zeker nu negatief is. Veel veehouders hebben dus de laatste 10 jaar het verhaal aangehoord dat als ze die investeringen zouden doen dat het dan goed zou zitten. Het melkquotum beperkte de overproductie en hield een reële prijs in stand voor de producten van de veehouders die zeer beperkt zitten qua afzet mogelijkheden en eigenlijk door transportkosten maar aan 1 of 2 zuivel fabrieken kunnen leveren zonder dat het transport het winstmarge opeet. Er was dus een algemeen idee van zolang we die milieumaatregelen nakomen zitten we de komende jaren wel goed. En toen begon dat ergens 2010 in te storten. Bureaucratie neemt toe omdat je zelf moet bewijzen dat je de regels volgt. Ofwel de criminelen in de sector vervalsen papierwerk en lijken in orde te zijn tot ze dat ineens niet zijn en dan komt de media er aan tepas. Het melkquotum vervalt en jonge boeren willen uitbreiden omdat de marges afnemen en toekomst willen hebben. Met nog voldoende problemen die veehouders lokaal kunnen hebben. Dan komt als druppel de stikstof crisis. De investeringen die de laatste 10 jaar zijn gedaan en voor veel veehouders vaak zoveel geld hebben gekost als een huis zijn ineens niet in orde. Nu moet je even meedenken vanuit emotie. Boer henk heeft 4 ton in nieuwe vloeren, luchtwasser en andere techniek geïnvesteerd. Alles in brand nieuw. Hij had voor dit geld een normaal huis kunnen kopen. Maar met deze investeringen kan hij door met zijn melkveehouderijbedrijf voor de komende 10 tot 15 jaar. Dan krijgt hij van de media te horen dat het geld dat hij privé geïnvesteerd heeft om met zijn bedrijf aan de eisen van de overheid te voldoen lang niet voldoende blijken te zijn. Omdat de nederlandse overheid brussel heeft opgelicht om unilever en de rabobank wat te sponsoren. Bedenk dat dit bij iedere veehouder in nederland door zijn hoofd is gegaan. Eerst al slechte jaren omdat er een paar veehouders flink hebben uitgebreid met het verdwijnen van het melkquotum. Daarna terug moesten naar de vee aantallen die ze hadden in het laatste jaar van melkquotum en niet de nieuwe stal mochten volzetten. Daarnaast hebben ze zo ongeveer een opleiding in administratie moeten doen om al het papierwerk dat de overheid vraagt correct in te vullen. Want niemand wil dat er een ambtenaar mee moet komen kijken op het bedrijf of het allemaal we correct gebeurd wat dat kost nog meer energie. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en hierdoor is een klein deel van de boeren geradicaliseerd geraakt. Farmers defence force en andere groepen ontstaan. Nu ontstaan er 2 gevoelens die boeren de laatste 30 jaar al niet meer ervaren hebben. Dat ze zich gehoord voelen en dat ze zich kunnen vreken voor alles wat ze emotioneel hebben ervaren. Ze hebben het gevoel dat ze hard gewerkt hebben maar niet eerlijk zijn behandeld. Dit is emotioneel. Dit zijn gevoelens. Dit drijft mensen tot niet rationele impulsieve keuzes. Nu is het tijd om boos te zijn over de media. Die hebben het vuur goed aangewakkerd. Zo hebben een kleine groep extremisten de steun gekregen van veel mensen die met emotionele en praktische problemen waar ze al jaren mee rond lopen. De media verdient aan kijkcijfers en polariseert het probleem. De situatie wordt dus voorgedaan als "de boeren" tegen "de politiek". Er zijn duidelijk 2 groepen gemaakt in de media of dit met of zonder intentie gebeurd is weet ik niet maar dit radicaliseert verder. Bij de eerste actie hadden ze mijn steun nog want ik kan best begrijpen wat er in hun hoofden speelde. De gekke situaties kon ik wijzen op enkele boeren die dan ook echt gek waren en beter in een gesticht gegooid konden worden. Wat hier allemaal op volgt is escalatie. Zowel de politiek als de boeren communiceert via de media. Voor nuance heb je debats van enkele uren nodig niet het journaal van een paar minuten. Daarom is het een groep geworden die klem zit met wetenschappelijke cijfers (de overheid) waar ze aan moeten voldoen tegenover een groep die een emotioneel probleem hebben (de boeren). Als de overheid zijn milieudoelen wil bereiken betekent dat de de boeren emotioneel voelen dat ze nog een trap na krijgen. Alleen veel boeren zitten emotioneel op het punt dat ze dat niet meer trekken en zich letterlijk als een kat in het nauw voelen. Daarnaast objectief gezien hebben boeren meer problemen die je met even omscholen niet oplost. Het huis hoort bij een agrarisch bedrijf en ze kunnen er niet blijven wonen als het bedrijf wordt beëindigd. Boeren hebben geen pensioen opgebouwd omdat het ondernemers zijn. Ben jij 55 en je hebt vanwege de milieu investeringen de bank nog niet kunnen aflossen dat blijft er weinig over vooral als je ook nog alles moet slopen. Door alle stressen die bij elkaar komen is het probleem voor veel boeren veranderd van een bedrijfskundig probleem in iets emotioneels. En door emoties kunnen mensen gekke dingen gaan doen en geradicaliseerd raken. De eerste protesten zijn al een jaar geleden en er is voor de boeren nog geen echte cataris gebeurt dat de emoties los gelaten kunnen worden en het wordt alleen maar spannender in die sector. Sorry voor het grote verhaal. Maar bedenk je wel dat dit bij boeren de hele dag in hun kop rondspeeld. Er tussen zitten die niet of niet meer op een gezonde manier met stress om kunnen gaan en ze binnen hun subcultuur veel mensen vinden met vergelijkbare emoties waardoor het een "tribe" wordt.


grey_heron

Dank voor de ruime uiteenzetting. Een visieloos Den Haag met vooruit schuiven van problemen is zeker debet aan de situatie. Alsmede de media die alleen op soundbites en ophef lijkt te sturen. Dat hebben we bij de Coronacrisis gezien, en helaas volgt men die lijn nog steeds. Een mooie quote is beter dan een goede discussie en nuance. Daaraan gekoppeld een luidruchtige groep mensen die door de onzekerheid van de Corona nog steeds gevoerd worden met angst en ophef via hun Facebook, Telegram of Blckbx kanalen. De manier waarop nu door een aantal boeren geterrorisseerd wordt, is absurd en niet goed. Maar het is tekend voor de houding van de media in de laatste paar jaar, en Den Haag zal graag van deze beeldvorming gebruik maken.


Attygalle

Dankjewel, super reactie die wat meer nuance aanbrengt. Niet dat ik een minister thuis bezoeken opeens ok vind maar het legt wel wat uit. Niet dat het verder veel uitmaakt maar toenemen van administratieve lasten hoor je echt overal, ook bij bijvoorbeeld verplegend personeel of onderwijzers. En ook daar vaak het gevoel dat een klein foutje leidt tot bovenpropotionele gevolgen.


alexanderpas

> Situaties als het verwijderen van het melkquotum, iets waar de sector zelf niet om vroeg. Als het aan de boeren had gelegen, dan was die nooit ingevoerd, want die hebben ook geprotesteerd tegen de invoering van de superheffing.


Realm-Protector

het is werkelijkheid verschrikkelijk hoe makkelijk die mensen het woord "oorlog" in de mond nemen. Ondanks recente informatie uit Ukraine geen enkel besef wat een hel van een situatie dat is. Een burgeroorlog - ik ben niet bang dat die hier uitbreekt overigens - is een grote doffe ellende.


MijmertGekkepraat

Deze mensen ontbreekt het compleet aan een realistisch perspectief op de werkelijkheid, dat is me intussen wel duidelijk.


Ill-Distribution2476

Is dat niet meer een coup dan een burgeroorlog?


electric-angel

nee een coup is wanner je de regering wilt vervangen dit is meer een opstand


Qua_Patet_Orbis

Kijk, ze beginnen steeds meer te lijken op de Boers/Afrikaners in Zuid-Afrika. Nog even en ze richtten hun eigen **[commando’s](https://en.m.wikipedia.org/wiki/Commando_System_(South_Africa)** op. Oh wacht. FDF is al een ding. Zucht.


Greyzer

Het is dus eerder een [Boerenoorlog](https://nl.wikipedia.org/wiki/Boerenoorlogen) in plaats van een Burgeroorlog...


BohRhapTrap

Een boerburgeroorlog?


robert1005

Door de boerenburgerbeweging. Wacht eens even...


deknegt1990

Generalissima Van der Plas


rarz

Ik snap dat de boeren niet blij zijn met de aangekondige wijzigingen, maar ja. Het is al sinds begin jaren 80 bekend dat het niet houdbaar is. Veertig jaar het probleem negeren en dan zijn we nu op het punt aangekomen dat het niet meer te negeren valt. Uitkopen, onteigenen of bedrijf omvormen naar een andere soort product. Niet alle stallen hoeven te verdwijnen, maar er zullen er wel een hoop zijn die zich aan moeten gaan passen.


Ananoriel

Dit loopt echt behoorlijk uit de klauwen. Wanneer word dit aangepakt? Er zijn genoeg gronden waarop veel boeren bij hun "protesten"/terrorisme opgepakt kunnen worden. Desnoods zet de politie zwaarder materieel zoals de ME of leger in. Gebeurde bij andere protesten die minder ver gingen namelijk wel.


Qua_Patet_Orbis

Had Gert-Jan Segers toch gelijk met z’n burgeroorlog uitspraak.


LikeSkirts

De Gert-Jan Segers die 7 jaar in Egypte gewoond heeft?


TywinASOIAF

Die meloenen inslikt?


fatgoat17

ze worden pas aangepakt als ze gaan protesteren voor betaalbare woningen


TomatoTickler

Of het klimaat


GrusGrusEanske

Idioten. Doet me denken aan die griezels die het Capitool bestormden. Opsporen, oppakken en opsluiten wat mij betreft. Ben bang dat het volledig escaleert anders.


SmilingDutchman

Wees voorzichtig met wat je wenst, je zou het zomaar eens kunnen krijgen. Net zoals die mafklapper van een Van Meijeren met zijn oorlogstaal. Wat een idioot.


Ill-Distribution2476

Ik denk niet dat een trekker een goed oorlogsmiddel is, dat is zomaar mijn vermoeden.


Redslayer230

Interessant dat ze oproepen 5G masten in de fik te steken. Ik wist niet dat die ook al verantwoordelijk zijn voor de stikstofplannen, of misschien, in hun hoofden, de stikstof.


Anatomy_model

Tsja, is nou eenmaal onderdeel van de complot en/of boze burger bingo kaart.


[deleted]

[удалено]


Superb-Spare-8032

Waarom zou ik voor een stel miljonairs een oorlog starten...?


AFruitShopOwner

Stelletje trekker terroristen. Zak in de stront en stik in je stikstof.


TheAlestormGuy

Trekkerterrorist wint mijn woord van het jaar


Alfus

Ondertussen zegt onze premier dit: > Premier Rutte zegt dat hij met afschuw naar de beelden van gisteravond heeft gekeken, waar rellende boeren voor de woning van stikstofminister Van der Wal door een politieblokkade braken. Een kleine groep boeren gaat volgens hem "alle grenzen te buiten" waarmee ze het "verpesten" voor de rest van de boeren. "Een overgrote groep boeren wil wel beschaafd demonstreren." > Opnieuw benadrukt Rutte dat deze protestacties "onacceptabel" zijn en dat politie, burgemeesters en het Openbaar Ministerie optreden als dat nodig is. "Je gaat geen gier uitrijden, kinderen bezorgd maken en gezinnen in gevaar brengen", zegt Rutte, die sprak vanuit Madrid waar hij de NAVO-top bijwoont. En dit zegt de politiechef: > "Wat we gisteren gezien hebben, is een heel zorgelijke ontwikkeling", zegt ook politiechef Willem Woelders. "Dat de agressie van de boeren toch toeneemt en zich nu ook richt op politiemensen en hulpverleners." Volgens Woelders kiest de politie er vooralsnog voor om de veiligheid te waarborgen en het conflict niet op de spits te drijven. > "Het blijft voor politiemensen een afweging: wat ga je doen?", zegt de politiechef in het NOS Radio 1 Journaal. "We hebben natuurlijk zwaardere middelen, tot de inzet van het vuurwapen aan toe, alleen het is de vraag of dat op dat moment verstandig is. Soms moet je ervoor kiezen om een stapje terug te doen en te zorgen dat je meer collega's erbij hebt om vervolgens door te kunnen pakken. Maar ik hoop echt dat die boeren zich realiseren dat dit veel te ver gaat en dat ze het niet zo ver moeten laten komen." De wet wordt per dag alsmaar meer betast en afgebrokkeld, de handhaving faalt en vind nog steeds dat "met een goed gesprek" je dit probleem kan oplossen/verminderen, de premier zit het terreur aan het verzachten. Goh, waar is Markie nou met woorden zoals "Ik krijg er jeukende handen van!"? Waar is de politie nu met "wij moeten de wet handhaven!"? En ondertussen wordt jij als burger aangehouden als je zonder licht met je fiets rijdt, of wordt je afgevoerd als je een linkse klimaatdemonstrant bent. Elke burger moet zichzelf als boer uitroepen nu zodat ze boven de wet staan.


FullmetalSpy

Devil's advocate van politie en politiek: Om de boeren juist nu hard aan te pakken zou alle goodwill terug aan hun kant brengen. Momenteel ziet iedereen hen precies aan voor wat deze terroristen zijn en de regering hoeft niets te doen daarvoor. Als er hardhandig opgetreed wordt, dan zal men aan hun kant staan. Ze provoceren en doen dat heel hard in de hoop dat de politie hen straft zodat zij voor eens en altijd de publieke opinie naar zich toe mogen trekken. Dat zou naar mijn mening nog erger zijn dan de gerechtigheid op korte termijn. Rutte en de politie moeten sluw zijn hierin en niet vallen voor eenvoudige provocaties. Als ze kalm blijven, dan krijgt die trekkertaliban wel wat hen toekomt.


Thanheran

Prima plan, maar waarom wordt er dan in verhouding zo hard opgetreden tegen andere groepen? Dat voelt toch wat onrechtvaardig.


FullmetalSpy

Helemaal mee eens. Ben daar ook boos om. Ik kan me voorstellen dat dat is omdat de andere groepen niet zo ver gaan als deze taliban.


amobishoproden

Rechtse "law en order" partijen met halfbakken woorden en daden. Maar oh wee als een asielzoeker/klimaatdemonstrant een wet overtreed dan hoor je van dit soort hypocrieten gelijk over hoe we harder moeten straffen, en hoe lekker de politie wel niet bezig is, bah.


Baldandblues

De minister van veiligheid en justitie zei toch bij aantreden al dat ze niet geloofd in handhaven


TheActualAWdeV

> Goh, waar is Markie nou met woorden zoals "Ik krijg er jeukende handen van!"? Waar is de politie nu met "wij moeten de wet handhaven!"? en waar is de "willen we meer of minder Boerrokanen?"


DucoNdona

De lessen van de Ierse onafhankelijkheidoorlog. Het is beter om zon groep even te laten razen en zodoende hun eigen imago te vernietigen. Dan in te grijpen en daarmee sympathie te kweken.


Gespuis

Eens. Hard tegen hard werkt escalerend en de sympathie voor de boer gaat nu totaal naar de klote. Als de pliesie vanaf dag 1 vol tegen de boer was gegaan hadden ze zich nu in de vingers gesneden. Ik hoop en verwacht dat hierover nagedacht is. Het zou me ook niet verbazen als dit dezelfde manier is hoe er met rellend volk of bijvoorbeeld (voetbal) hooligans omgegaan wordt. Even de gang laten gaan, wachten tot het afzwakt of uit de klauwen loopt en er dan wel of niet bovenop en overheen. Vaak (uit eigen ervaring bij voetbal) werkt dat het best. Slechts zelden wordt het écht gewelddadig.


erikbla

Het is wachten op de eerste dode met deze mafkezen. Ik vind het altijd obligaat om te roepen, maar daar gaan we: Grijp es in!


ItsmeKristy

Ik zag vanmiddag iemand op Facebook zeggen dat dit allemaal echt niet kon, straks vallen er doden (reagerend op het blokkeren van snelwegen) en toen zei zo'n (pro)boer "dan doen we wel een doneeractie geen probleem" totaal losgerukt van de realiteit.


IDreamOfSailing

Tijdens de krakersrellen in Amsterdam in 1982 trad de politie wel heel anders op, dan nu dat halfzachte geneuzel.


ToBeFrozen

Letterlijk terroristen


XDmasty

Zo geen zin in dit gezeik, stelletje kut boeren


Egosuma

Ze zijn goed bezig hun goodwill te verspelen. Jammer voor de boeren die wel een oplossing zoeken.


pepouai

Laten we het beestje bij de naam noemen, de extreme uitingen die we zien zijn letterlijk van vorm van terrorisme. Als we deze acties gaan normaliseren zijn we onze rechtsstaat uiteindelijk kwijt. Ik vraag justitie ook deze trekkoristen als terroristen aan te pakken.


MazeMouse

Goed, tijd om ze officieel als terroristen te gaan bestempelen.


stupendous76

In het kader van fuck de rechtsstaat en we beginnen gewoon die burgeroorlog: >**[Politie sluit toegang tot Apeldoorn af om 'bevrijdingsactie' van vastgezette boeren](https://www.nu.nl/binnenland/6209389/politie-sluit-toegang-tot-apeldoorn-af-om-bevrijdingsactie-van-vastgezette-boeren.html)** >De politie heeft de toegang naar Apeldoorn vanaf de snelweg A1 woensdagavond afgesloten om demonstrerende boeren tegen te houden. De burgemeester van Apeldoorn heeft een noodverordening uitgevaardigd, omdat boeren onderweg naar het politiebureau in die stad zijn gereden om gearresteerde boeren te bevrijden. De komende dagen al deze personen uit de samenleving plukken en ergens vast zetten. Met een weekje of 2 is wel duidelijk of ze strafbaar bezig waren of niet en dan wel/niet kunnen worden vrijgelaten. Als hun bedrijf ondertussen failliet gaat: zie dit als een kans. Daarna kunnen we met de rest van de boerensector verder gaan praten hoe we gezamenlijk verder kunnen.


891R

De boerenprotesten worden ook flink gebruikt door anti overheid demonstranten (anti qr, corona etc.) die elke demonstratie aangrijpen om hun woede over de overheid te ventileren. Gisteren zijn er in Den Haag namelijk ook een aantal notoire anti overheid demonstranten aangehouden die helemaal geen boer zijn. Telegram groepen van boeren worden inmiddels ook overspoeld met complottheorieën over het WEF. Neemt niet weg dat er vast ook genoeg boeren tussen zitten die een harde strijd willen gaan voeren.


Pauline___

Het is makkelijker om in plaats van uitkopen gewoon de boerderijen van deze malloten in beslag te nemen en de grondverkoop te gebruiken voor de te vergoeden schade. Als deze mensen echt zo graag willen lopen rellen... /s voor hen die dachten dat dit een serieus of haalbaar voorstel was xD


Jowalla

Het is de afgelopen jaren ook zo uit de klauwen gelopen met die boeren, het zijn er gewoon teveel, en ik denk persoonlijk dat ze het ook erg makkelijk is gemaakt. Wie eerlijk is, snapt dat deze hoeveelheid teruggedrongen moet worden. ‘It’s a dirty job, but someone has to do it.’ Wat vroeger keuterboeren waren zijn nu zeer grote en intensieve bedrijven geworden die niet alleen qua ruimte maar ook qua milieuvervuiling een grote stempel op Nederland drukken. Zij de winst en export, wij de gebakken peren met fijnstof, enge ziektes, kapotte bodem waar geen regenworm meer in kan leven en leeggezogen sloten. Hier op de Veluwe jonge vogels met gebroken poten vanwege het verdwijnen van kalk in de bodem. Boeren op deze wijze is een uitdovende bezigheid, net als de visserij. Ga op zoek naar een andere professie, net zoals de rest van Nederland zich ook voortdurend moet aanpassen aan veranderende omstandigheden en een moeilijk te voorspellen markt.


Antique-Special8023

Ok prima dan sturen wij het leger. Een boerderij plat rijden met een tank is een heel stuk goedkoper dan deze mafkezen moeten uitkopen.


Niek_pas

> ‘Regering omverwerpen is de oplossing’, stuurt ‘Ganzekip Duck’.


Hanshagen_

Ik denk dat de burgeroorlog eerder tegen de boeren wordt als ze zich zo opzetten


Mangoray

Kunnen we niet gewoon remote die John-Deere trekkers een shutdown geven? succes met je paper weight. https://edition.cnn.com/2022/05/01/europe/russia-farm-vehicles-ukraine-disabled-melitopol-intl/index.html


bleeb90

Mogen we de boer burger beweging dan nu eindelijk wel terroristen noemen?


MightyH20

Dit gaat nergens meer over hé. Oppakken en afvoeren die handel.


GenzoWakabayashi01

Geen “pleur op” uitspraak van Rutte over deze mensen? Verrassend! Wit heet zou hij normaal zijn over dit soort zaken…bij andere mensen…van andere culturen. Hij gunde hen het wit in het oog niet. Gelukkig zoekt hij nu wel naar sociologische verklaringen nu dat het wit om de neus wordt.


R4B_Moo

Verf in ballonnetjes doen en tegen de ramen gooien. Of goed mikken en in de inlaat gooien om de motor onklaar te maken. Zo'n dieselmotor is amper te stoppen en de banden zijn ook extreem taai. Ik zou niet graag geweld zien tegen de bestuurders. Dus verf op de ramen om te blinderen


ikdeiiirde

Gekaapt door de wappies. Easy prey


the_long_way_round25

Boeren kunnen helemaal geen burgeroorlog ontketenen. Het oude “boeren, burgers, buitenlui” zet duidelijk de boeren en de burgers los van elkaar. 😆🤣


NjelsPjelsGVD

Moeten ze doen, krijgen ze de normale burger massaal achter zich aan.


Qua_Patet_Orbis

Je zou verstelt staan hoeveel ‘burgers’ dit helemaal prachtig vinden. Dit is indirect een uitlaatklep voor grote delen van ‘afgehaakt Nederland’.


SmilingDutchman

Er zijn er ook aan de andere kant die dit soort bully gedrag spuug en spuugzat raken.


EatMyPossum

Misschien kan de rest van Nederland zich verrenigen in een anti-farmers attack force, en pro-actief en zonder onderscheid alle banden van alle trekkers lek steken.


theirritatedfrog

Ik blijf het bijzonder vinden hoe totaal los van de werkelijkheid die boeren staan.