T O P
doublednf

dus ik denk lekker treintje pakken naar adam centraal van uit venlo in plaats van met de auto volgende week kost het gewoon 30 euro voor een retourtje,dus voor met zn 3e 90 euro. En dit is met een collectie giga subsidies die het OV ieder jaar consequent slurpt? Hoe is dit in godsnaam mogelijk? De benzine prijzen zijn netto nog nooit zo hoog geweest, maar het is nog steeds goedkoper om met de auto te gaan? Waar in hemelnaam komen die 30 euro kosten vandaan dan? Voor de lol ff vliegreis gegoogled. Waarom ben ik wel voor 25 euro in barcelona en niet in amsterdam vanuit hier?


Chickensandmushrooms

Als je een groepsticket koopt is een retourtje voor 3 personen 64 euro. https://www.ns.nl/producten/meest-gekocht/p/groepsticket-daluren Nog steeds prijzig, maar scheelt al wel wat.


Schaapjes_vogeltjes

Mismanagement


GinTonicPls

nu heb ik ineens corona :(


forklifter99

Leren voor her tentamens die ik toch niet ga halen (morgen). Heb aan het einde van dit jaar maar 42 studiepunten maar ga wel over door de verplaatste BSA. Ik ben over het algemeen een goede student maar voor toetsen over onderwerpen die mij niet interesseren kan ik geen motivatie vinden om voor te leren. Iemand tips om er volgend jaar vers tegen aan te gaan? En misschien over hoe ik wat meer kan voorbereiden op onderwerpen die me minder interesseren?


groceryl1st

Mijn nek is sinds donderdag stijf, hij blijft op een specifieke plek vastzitten maakt niet uit hoe vaak ik masseer.


Daniel2506

Ik heb sinds vandaag ook opeens last van m'n nek


MicrochippedByGates

Ik heb een nekblessure opgelopen tijdens een soldeersessie en daar nu al een paar jaar last van. Helpt niet dat we zo'n zorgsysteem hebben dat fysio niet als echte zorg ziet. Ik had het destijds niet in mijn pakket, en het resultaat is dat het alleen maar erger is geworden en dat ik de maatschappij uiteindelijk extra geld kost.


FrisianDude

15592 stappen lol


Rich-Replacement-283

Ik heb binnenkort salaris onderhandelingen voor een nieuwe baan. Ze hebben al een openingsbod gedaan en ik wil dus om meer vragen, want "vragen mag altijd toch?". Maar eerlijk gezegd heb ik geen argumenten om meer te vragen haha 😅. De primaire voorwaarden zijn ongeveer gelijk aan mijn huidige. Maar de secundaire zijn een stuk beter. Pensioen, opleidingsbudget, thuis kantoor budget, eindejaarsuitkering en meer vakantiegeld. En ik kan verder doorgroeien. Ik had sowieso niet verwacht dat ze zoveel zouden bieden aan iemand met 2 jaar werkervaring en met 0 ervaring in hun domein en tech stack. Ik ga van Linux/Python/Dash/JavaScript naar Microsoft Azure/.NET/C#/Angular/Typescript. Daarboven verhuis ik van de Randstad naar Twente. En in de Randstad wordt nou eenmaal meer verdient is mijn ervaring. Tijdens de meeste gesprekken in Twente werd er veel minder geboden, zo tussen 39.000 en 44.000 op jaarbasis. Mijn huidige is 51.000, daar schrokken de meesten dan wel van als ik vroeg of ze mijn huidige salaris wilden matchen.


WeNeedYouBuddyGetUp

ASAP soliciteren bij een ander bedrijf om een competing offer te krijgen voor de onderhandeling


BennyR72

Welkom in het mooie Twente. Hybride werken voor een firma in de Randstad evt. een optie? Twee dagen naar kantoor/drie dagen vanuit huis?


mark1935

Compensatie voor het verhuizen is niet heel ongebruikelijk


Rich-Replacement-283

Ik verhuis niet voor het werk, maar neem een nieuwe baan omdat ik verhuis. En dat heb ik ook verteld. Denk je dat het nog kan?


mark1935

Vragen of er iets mogelijk is kan altijd;) Zelf heb ik er geen ervaring mee, misschien kan je het vragen op [r/werkzaken](https://www.reddit.com/r/werkzaken/)


LindavL

Vanochtend even flink getuinierd (met hulp). Achter begint het er langzaam een beetje ok uit te zien. Had een totaal niet onderhouden grasveld en een border met verdwaalde appelboom en hortensia en verder vooral veel onkruid toen ik mijn huis kocht. Heb nu vooral bodembedekkers en vanalles en nog wat uit een paar verpakkingen gemengd bloemzaad. Korenbloemen e.d. zullen volgens sommigen vast onkruid zijn maar het is in ieder geval goed voor de insecten. Voor is het onkruid tussen de tegels uit dus dat ziet er weer iets minder verpauperd uit, tegels staan nog op de nominatie om er een keer uit te halen.


Corhoena

Hoe weet je wanneer het net ontkiemt of iets ‘echt’ onkruid is of een bloem uit een van je zaadjes? Ik wil misschien ook eens bloemen gaan zaaien, maar ben bang dat ik het er dan gelijk weer uit trek. En als ik gewoon alles maar laat staan ben ik weer bang dat onkruid mijn bloemen overwoekert.


LindavL

De vorm van de blaadjes verraadt als de plantjes iets groter worden wel iets. Mijn onkruid is hoofdzakelijk iets grasachtigs dus dat is vrij herkenbaar en ziet er nog wel een beetje ok uit als je het laat staan. Dat heb ik in eerste instantie dus ook gewoon gedaan en ben het er nu aan het uithalen.


FrisianDude

Awww yisss


pitjepitjepitje

Kutboeren. Gaan godverdomme morgen weer in de weg rijden. ‘Als je naar het ziekenhuis moet, moet je over de vluchtstrook naar voren rijden’ (lekker onveilig, en dan ga je er van uit dat een of andere kutterrorist op een trekker een accurate inschatting kan maken van iemands’ noodgeval). Blijf godverdomme thuis, er staat fucking 25 miljard euro voor jullie klaar. Wat nou geen perspectief. Stelletje klootzakken (m/v/x). En de politie doet geen fuck want trekkers zijn eng. Bel het leger, sla deze kutopstand kapot, verdeel het land van deze terroristen onder groene ondernemers/maak er volkstuinen van/stel de grond beschikbaar aan de natuur. Doe iets. Los deze shit op voor de samenleving ontwricht vanwege deze compleet ongelijke behandelig tov beschaafde burgers, die soms net zo hard/harder genaaid worden door de overheid, maar geen trekker hebben om ellende mee te veroorzaken.


theitdream

Dat er na twee jaar trekkerterreur geen militairen of agenten opgeleid zijn om trekker te rijden vind ik zo’n ontzettende misser, genoeg reden wmb om de korpsleiding te ontslaan. Je weet namelijk 100% dat ze dit geintje nogmaals gaan uithalen tenzij je die trekkers gewoon gaat afpakken. Trekker op de snelweg? Hop, afpakken, desnoods onder dreiging van een wapen, trekker in de veiling of naar Oekraïne, helpen we ook weer mensen die het wel nodig hebben. Ik wilde zeggen “met alle respect” maar dat ben ik eigenlijk al lang kwijt; idioten hebben bedrijven die zonder belastingsgeld het hoofd niet eens een beetje boven water kunnen houden en weigeren nogsteeds te denken aan anderen. “Je wilt dus politici straffen door ze te laten zien hoe vreselijk het is om te kiezen tussen de levens van twee koeien?” De boer begrijpt dus eigenlijk dondersgoed dat zijn mishandeling van die dieren en het doodmaken van de koe na 3-5 jaar verwerpelijk is. Moet toegeven, ik ben veganist dus heb een nogal sterke bias maar kunnen de landbouwers alsjeblieft ook inzien dat die achterlijke veeboeren het heel hard aan het verneuken zijn. Misschien was het aan het begin strategisch wel slim om verbonden aan elkaar te blijven en één front te vormen, maar nu je ziet dat de groep langzaam support zoekt van keiharde neo-nazi’s moet je je echt gaan distantiëren. Sorry voor deze onsamenhangende rant, ik ben er gewoon echt klaar mee. De regering heeft gefaald in haar beleid, maar dat is wel onder druk geweest van de boeren zelf (lto en cda). Ze hebben zichzelf voorgelogen en mogen wat mij betreft nu op de blaren zitten.


MicrochippedByGates

Ik lijkt haast alsof ik de smaak heb gekregen die iedereen met corona kwijt is. Mayonaise smaakt mij naar slappe mosterd. Wat wel een ingrediënt is, maar ik heb het nooit erin geproefd. Mijn sake smaakte naar appel (wat wel in de beschrijving zat van de sake maar wat ik eerder niet echt erin proefde). Kaas smaakt kaziger. Mijn Fanta smaakt fruitiger. Het is net alsof mijn smaak intenser is. Alsof mijn tong een bril heeft en nu beter kan proeven.


MyFriendAnna

Misschien ben je zwanger?


Cautious-Interest-40

Of je hebt kanker, ik heb het even snel gegoocheld voor je


MicrochippedByGates

Klassiek WebMD. Alles is kanker. Ook het niet hebben van kanker is een klassiek symptoom van kanker.


MicrochippedByGates

Tenzij ik Arnold Schwarzenegger ben en Danny DeVito mijn dokter is, lijkt me dat onwaarschijnlijk gezien mijn geslacht.


Plastastic

Kut depressie.


WatcherYdnew

M'n hamster bleek gisteravond plotsling dood, dus ik drink even 900 bakjes koffies on haar te eren. Proost!


FrisianDude

Man dan ben je 9 maal sneller dan het licht


WatcherYdnew

Ter ere van mijn hamster, die dat ook was op haar wiel.


Tijdspaarder

Ik werd wakker in m'n tentje in de boomgaard van m'n zus, ik had me de sangria goed laten smaken maar er was geen kater. Ze heeft een tamme zwaan die uit je hand eet en een stapel katten die allemaal op schoot willen. De zon scheen en de nacht was fris maar niet koud geweest. We kregen een groot ontbijt met eieren die we zelf raapten en vers brood. En nu zit ik in de trein naar huis met tegenzin om morgen te gaan werken.


MicrochippedByGates

Kunnen je ouders mij niet adopteren? Ik wil ook een zus met allemaal van zulke lieve dieren. Zo'n tamme zwaan en een leger knuffelkatten klinkt als een stukje hemel.


Tijdspaarder

Ik denk dat m'n ouders daar een beetje oud voor zijn, ik zou een balletje op kunnen gooien bij m'n zus of ze zin hebben in een kind ;) ze wonen wel echt in een uithoek hoor, zelf woon ik liever wat centraler.


furlixer

Dat klinkt echt als een droom!


Tijdspaarder

Ja, ze heeft het goed voor elkaar. In de zomer is het een paradijs, maar in de winter is het een tochthol zonder centrale verwarming. De helft van het jaar zou ik graag met haar willen ruilen!


Sovakoo_

Ik ben helaas ziek door Covid al een paar dagen en ik lijk me nog niet beter te gaan voelen. Helemaal kut dit.


Kloenkies

Ik heb ook covid gehad een week terug, ik voel me nu veel sneller moe.


HereComesFattyBooBoo

Koffie met extra koffie graag.


[deleted]

Koffie niet met water maar met Red Bull zetten,


FrisianDude

Wel suikervrij hè. Gezond blijven


-BillyIsNotMyName

Harlopen in 37 graden is niet heel verstandig, kwam ik net achter.


MicrochippedByGates

Iemand in de buurt van Haaksbergen die een bandschuurmachine heeft en kan uitlenen? Ik wil niet geld blijven uitgeven aan gereedschap, want die koelkast waar ik zo'n mooie aanbieding op had kost mij op die manier alsnog een kapitaal. Die idioten van de woningbouw kunnen geen plank recht bouwen waardoor mijn koelkast niet in de keuken past. Keuken is schots en scheef. Nu moet ik een plank aan de onderkant een paar millimeter dunner maken zodat die ongeveer waterpas is en mijn koelkast er wel tussen kan.


[deleted]

En paar mm eraf? Een degelijke tafelzaag heb je meer aan dan. Een goedkope oplossing is eventueel een houtschaaf en met de hand opschuren daarna.


MicrochippedByGates

Username checks out. Ik heb nu wel iets van een kennis. Geen tafelzaag of houtschaaf, maar hij had wel meegekeken met videobellen en dacht dat zijn schuurmachine wel kon werken. Een zaag zou ik niet zo zien werken, want het is echt van de dikte dat het eraf moet. Ik kan het ook niet echt losmaken. Een houtschaaf klinkt ook nog niet zo gek. Dat zou wel kunnen werken als het me nu niet lukt. Die kennis heeft eventueel een ander apparaat zei hij, maar dat wil hij liever zelf doen. Vereist wat meer vaardigheid dan wat ik nu van hem heb geleend. Zou wel makkelijk zijn geweest als het alleen vastgeschroefd was. Dan kon ook de zijkant eraf halen en de binnenkant inkorten. Dat was makkelijk geweest.


[deleted]

Ow ik dacht je hebt een balk waar wat vanaf moet niet aan gedacht dat het ook een balk kon zijn die al gemonteerd zat op plek.


MicrochippedByGates

Een MDF plaat zelfs. Helemaal vastgelijmd en alles. er is ongeveer een driehoek die een paar mm dunner moet.


[deleted]

Zit er ruimte achter de plaat?


MicrochippedByGates

Het is de zijkant van de kast. Aan de andere kant heb je dus de binnenkant van de kast.


[deleted]

Het is wellicht een optie niet te schuren maar het stuk er gewoon uit te zagen en via de andere kant een plaatje er achter of een dunner plaatje erin te zetten. Maar ik ken de situatie ter plekke natuurlijk niet. Gewoon iets om mee te nemen.


MicrochippedByGates

Gaat denk ik wel lastig worden zonder het helemaal uit zijn verband te werken. Dan ben je gewoon de kast aan het slopen. Als ik het simpelweg los kon schroeven was het een ander verhaal, dan kon in de planken aan de binnenkant makkelijk inkorten en het terugschroeven. Maar het is echt gemaakt om nooit meer te kunnen veranderen.


stickie_stick

Een manuele houtschaaf op mdf is niet echt een optie. Elektrische kan wel. Bandschuurmachine lijkt de beste optie als het vastgelijmd is. Maak anders een fotootje.


AllSuitedUpJR

Iedereen zit op festivals en ik ben al 2 weken aan het leren voor m'n tentamens. Als ik het niet haal mag ik komend jaar 2K betalen voor <10 studiepunten. Gelukkig mag ik komende week wel m'n scriptie verdedigen, dat dan weer wel.


mattywadley

Dit is echt een vertekend beeld door sociale media! Zit in dezelfde situatie en kan voelen alsof jij de enige bent die geen lol heeft, maar je bent echt niet alleen! Heel veel succes met je tentamens en je scriptie verdedigen, je kunt dit!


AllSuitedUpJR

Nee ik krijg filmpjes binnen op what's app in groepsgesprekken 🙃 Probleem is vooral dat de druk zo hoog is, een 5.4 scoren en ik mag 2k dokken. Jij ook Suc6!


Crumblzz

Lekker! Doe mij maar een bakkie. Net mijn cabrio een wasbeurt gegeven. Ga zo even een stukje rijden als ik de koffie op heb. lekker weer voor!


A_Wonder_Named_Stevi

Ik drink nooit koffie, maar kom nu op het punt dat ik het in m'n gezicht wil gooien... Ik probeer een website op te zetten met Drupal en ik vraag me af waar ik aan begonnen ben. Al 2 dagen bezig en telkens na update naar de nieuwste versie krijg ik een 500 error. Ik word gek. Snap er te weinig van om het anders te doen, maar heb voor m'n gevoel elke website al gehad en elke oplossing al doorlopen.


FantasticPenguin

Ik ken Drupal niet, maar een 500 error houdt in dat er aan de server kant wat mis is. Dat kan bijvoorbeeld ook betekenen dat je SSL certificaten niet meer geldig zijn omdat je hebt geüpdatet.


100jad

Certificaten lijken me niet de oorzaak. 500 error is een HTTP-statuscode. Tegen de tijd dat je die ontvangt, is het certificaat allang afgehandeld. Als er daar namelijk iets mis mee is, mislukt het verzenden van de request al, dus je ontvangt nooit een response waar die status code in kan zitten.


FantasticPenguin

Het verzenden van de response vanaf de client lukt wel, de afhandeling van het request, of zelfs de handshake al, door de server gaat dan volgens mij fout.


Compizfox

In het geval van HTTPS zit HTTP **in** een TLS-tunnel. Als je certificaat niet geldig is kom je helemaal niet zover dat je een HTTP-request kan doen, laat staan dat je response (met een code) krijgt.


100jad

Mijn punt is dus dat de handshake gebeurt **voordat** de request verstuurd wordt. Volgorde is: TCP verbinding leggen -> SSL handshake voor HTTPS -> Request versturen. Bij een cert-fout faalt de boel in stap 2.


A_Wonder_Named_Stevi

Ja, ik heb beetje het idee dat 500 verder vrij generiek is. SSL certificaten lijken het probleem niet te zijn. Ik installeer nu via Plesk en ben bang dat het daar ergens mis gaat met updaten. Maar handmatig installeren is denk ik echt te ingewikkeld voor mij.


FantasticPenguin

HTTP errors zijn zeker niet generiek, check [deze](https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTTP/Status#server_error_responses) lijst eens.


A_Wonder_Named_Stevi

Nee, bedoelde meer in de zin van, het kunnen vervolgens nog 1000 dingen zijn waar het fout gaat.


Deinomite

Terwijl iedereen rond om me heen op vakantie gaat, ga ik zelf door met trainen in de sportschool. Doelstelling: na de zomervakantie fit zijn en mezelf gezonder/beter voelen. Al zo'n 2 maanden bezig en gaat de goede kant op.


Sikamixoticelixer

Knap hoor! Wat was je startpunt?


Deinomite

Ik was al wat eerder begonnen met het minderen van mijn calorieëninname en wat actiever bewegen, maar zonder structuur en houvast. Toen woog ik 103,5 kilo. Bij de eerste 'officiële' bodyscan in de sportschool woog ik 99,5 kilo met 23,7% lichaamsvet. Bij de eerste check-up na 5 weken zat ik op 97,2 kilo met 20,2% lichaamsvet. Ik was van de week even nieuwsgierig en ging ik zelf op de weegschaal staan waarbij ik 95,5 kilo woog :) Ik zit dus weer voor het eerst sinds lange tijd op gezond terrein en nu direct doorpakken in de vakantie!


newredditO1

Respect! De eerste stap, binnen lopen in de sportschool, is gezet


Sikamixoticelixer

Lekker hoor! Altijd lastig om vol te houden, die marathon.


CSX6400

De vlinderstruik in de tuin doet momenteel voor het eerst in jaren weer als vanouds zijn naam eer aan. Komen weer echte wolken van vlinders vanaf als je voorbij loopt terwijl het de laatste tijd misschien een handjevol was op zijn best.


DennistheDutchie

Mijn lavendel doet het ook goed met de bijtjes. Vooral veel van die Hommel-achtige bijen, waar de hele lavendel van doorzakt. Leuk om te kijken. :)


CSX6400

Bijen doen het dit jaar hier ook niet echt verkeerd nee. Vorige week helaas wel perongeluk een nest Hommels een onverwachtse huisuitzetting gegeven tijdens het maaien :/


FrisianDude

Nooo


xacire

Wat goed!


Corvidiosyncratic

Naar mijn gevoel is het dit jaar ook een goed vlinderjaar inderdaad. Wat komt er zoal op je vlinderstruik af? Hier nu veel dagpauwogen, maar ik heb ook al een kolobrievlinder gespot.


CSX6400

Ook veel Dagpouwogen hier, maar voornamelijk veel Atalantas. Heb nog niet echt lang genoeg aandacht aan de struik kunnen besteden om te bepalen of er ook wat bijzonderders tussen zit. Wel heb ik dit jaar weer Oranjetipjes gespot (die houden niet echt van de struik, maar elders in de tuin zitten ze wel graag) die altijd wel een leuk gezicht zijn. Met enige regelmaat kom ik hier ook een verdwaalde Koninginnepage tegen.


Wim17

Lekker bezig!


AirborneArie

Geen tijd voor koffie. De Golf moet naar de APK en er is nog veel te doen 😀


Dom_Shady

Straks gaan Ms Shady en ik naar Gluren bij de Buren, gratis huiskamerconcerten door beginnende bandjes van maximaal een half uur. Het is in heel Nederland, maar wij gaan in Leiden.


PurplePinwin

Compleet ingebouwd in de auto, onderweg naar het huis van mijn zwager om daar koffie te drinken en dan terug naar huis na een mooi weekend Concert at Sea. Was mooi, vermoeiend, bijzonder, emotioneel en fijn. Nu naast de koelbox en in de kleermakerszit met mijn benen op een tas matjes en slaapzakken viben voor het komende dik uur. Zet de koffie daar maar vast aan!


TriggerHydrant

Zometeen lekker optreden op FESTIVAL TREK in Tilburg!


PurplePinwin

Heel veel plezier en succes!


NoUsername0K

Buren twee huizen verderop besloten een feest te houden omdat iemand 50 jaar werd. Tot half 1 heb ik Nederlandse kweelmuziek moeten aanhoren van een zanger die ze in hadden gehuurd, en pas om 2 uur was het volume een beetje normaal. Godsamme zeg, dat was mijn slaap. Heb maar met m'n jongste broertje een video gekeken


StretchMammoth9003

Ik heb net koffie op, ik wil kitesurfen maar ik heb een deadline morgen. Kut.


hoktabar

Ik wilde koffie. Maar de idioot die voor ons in deze airbnb zat heeft soep of ramen in de waterkoker gemaakt dus mijn luxe koffie, die ik voor de french press heb meegenomen, smaakt naar een soort bouillon. Nou ja, koffie bonensoep word je ook wakker van.


[deleted]

Lol, echt een verrijking van je leven he, kennismaken met andere gewoontes. Opent toch echt je ogen, van goh daar had ik zelf noit aan gedacht dat dit ook kan


PeregrineDrake

De gewoonte van een waterkoker niet schoon maken nadat je er soep in hebt klaar gemaakt?


[deleted]

ah ja was als grapje bedoeld, np. komt ws niet zo goed over


darkbee83

Je kan ook een waterkoker alleen gebruiken om water mee te koken en je eten op een normale manier klaar te maken (en jij kan beter op een normale manier reageren).


FFX13NL

Rustagh, neem een bak koffie en een snickers.


Captnmikeblackbeard

Ik dacht ik wil afgebakken broodjes van de lidl als lunch. Nu sta ik voot een dichte deur te wachten tot het 12 uur is omdat ik was vergeten dat t zondag is.


Sikamixoticelixer

Zijn ze in ieder geval lekker warm!


boogie_with_monsters

Ik moet met de auto van west naar oost Nederland, maar twijfel of ik het vandaag of morgen zal doen ivm de boeren blokkades morgen. Zal het mee vallen of niet?


Sikamixoticelixer

Ligt eraan waar je heenmoet in het oosten. Deventer, Arnhem en Zutphen zijn erg goed te bereiken met het OV. Als je daarheen kan en met de OV fiets/een buslijn bij je eindbestemming kan komen zou ik dat aanraden.


runimaginable

Je kan ook de trein nemen, op wat treinen in de achterhoek na zijn die ongestoord gebleven naar mijn heugenis. Daarnaast blokkeren ze voornamelijk de snelweg, dus als je goed het nieuws in de gaten houd en eventueel een verkeersapp erbij houdt zou het goed moeten gaan en kan je gewoon omrijden.


TheBlackestCrow

Vandaag zal het wel meevallen. Ze willen met de protesten voornamelijk zoveel mogelijk mensen irriteren. Op zondagen is het juist minder druk dus dan hebben die protesten een minder groot effect.


Delta4o

Doe het vandaag, dan kan het alleen maar meevallen


mattywadley

Ja doe maar! Net mn eerste bakje op maar een tweede gaat er ook wel in! Zo belachelijk moe dit weekend, gisteren een dutje van 2 uur gedaan, vannacht 11 uur geslapen en zou nu eigenlijk weer mn ogen dicht kunnen doen


FlipperN37

Had m'n fooi van afgelopen maanden flink opgespaard. Dus ik met een overvolle portemonnee naar de bank, stapel flappen in de machine.. Ratel, ratel.... ER ZIT VERMOEDELIJK VALS GELD TUSSEN. DIKKE PECH, DOEI GELD. Tot zover mijn dag


Captnmikeblackbeard

Hoe werkt dat? Mag je dan niks meer hebben? Gaan ze het onderzoeken krijg je het daarna? Of ben je alles gewoon zomaar kwijt? Ik heb dit ook zo vaak gedaan blij dat mij dit niet is gebeurt


FlipperN37

Heel gesprek gehad met de bank, dus ik ben praktisch expert in dit veld nu. Het vermoedelijk valse geld word ingehouden en opgestuurd naar de nationale bank. Daar wordt het gecontroleerd op echtheid. Is het toch echt, dan krijg je het alsnog op je rekening gestort. Is het nep, dan heb je gewoon pech. Geen idee of mijn werk een "vals geld in de fooi" policy heeft, maar grote kans dat ik het gewoon kwijt ben


Captnmikeblackbeard

Hoeveel van je fooi was vals?


dutchmangab

Net weer naar de sportschool geweest. Wel jammer dat de kilo's er minder snel vanaf gaan dan vroeger... Ik heb besloten dat ik het gewicht even ga 'vergeten' en dat ik mij richt op weer een goede conditie krijgen en sterker & meer kracht (terug) krijgen. Wie weet komt een lichter gewicht en mooier lichaam er op termijn toch.


Oskardespin

Goed bezig! Als je de routine er weer in hebt zitten komen de resultaten vanzelf merk ik. Als ik teveel op de weegschaal focus is het demotiverend en ga ik juist over m'n grenzen met blessures als gevolg. Jezelf blijven uitdagen maar ook goed naar je lichaam luisteren, rust is ook belangrijk. Intervallen klimmen op de hometrainer werkt goed voor de verbranding bij mij trouwens, bijvoorbeeld elke minuut wisselen van stand 10 naar 12 met een rpm van 90-100 voor 10 minuten en dan de volgende 10 minuten stand 11 en 13 etc. Tot je aan de 30 minuten zit, verbrand je makkelijk 450 kcal mee in 30 minuten.


dutchmangab

Ik wil weer 1km kunnen roeien op de roeimachine in 4 minuten & 30 (rpm rond de 105) minuten op de hometrainer met degelijke weerstand. Rond de 80% inspanning. Ook alleen m'n neus gebruiken voor ademhalen.


Delta4o

Ik heb de hele week gewandeld om lunch te halen (kleine fruit salades) en calorie bewuste maaltijden gegeten in de hoop dat ik wat aan mijn buik kan doen. Ik voelde me de hele week ellensig, op het randje van chagrijnig, en ik zie nul verschil op de weegschaal omdat ik zoveel drink en vocht verlies :( Vroeger kon ik makkelijk 4x op een dag stevig eten. Nu lijkt het wel alsof ik een hele week moet opsparen om 1x te kunnen genieten.


dutchmangab

Na 2020/21 lockdown was ik de extra kilo's in 4 weken kwijt. Nu ben ik sinds halverwege april bezig en ik ben 1 kilo kwijt Bij mij is m'n buik niet het probleem, maar m'n borsten (ben man) gelukkig geen moobs, want het was met alleen spier al een redelijk imposante boezem, maar echt een flink deel van de vorm nu is vet. Met kleren aan kan je het verschil niet zien en iemand die een avond bleef slapen vind het 'wel lekker liggen', maar toch. Ik at al redelijk gezond, maar niet bewegen & onaangenaam weer buiten tijdens de laatste lockdown was wel echt funest voor mij.


furlixer

Super goed bezig! Niet vergeten dat spieren meer wegen dan vet. Dus het kan zijn dat je lichaam er mooier uit komt te zien, maar de weegschaal een hoger cijfer geeft


dutchmangab

Klopt. Grootste belemmering is ook de nieuwe corona golf ik hoop dat dat geen roet in het eten gaat gooien.


Soap_Mctavish101

Heeft iemand anders ook de indruk dat het programma The Connection van Matthijs van Nieuwkerk niet wordt geholpen door het feit dat het zo’n gigantische set heeft?


Cross-Z-Magma

Het concept is leuk maar ik lach me wel kapot dat ze Matthijs van die NFT's laten shillen, en dat ze dan ook nog een "echte versie" ervan maken soms. Een echte NFT noemen we gewoon een kunstwerk maar ok.


Corvidiosyncratic

Ik stoor me vooral echt enorm aan die computergegenereerde put in het midden. Maar het is wel een leuke quiz altijd een uitdaging om tijdens de aflevering de uiteindelijke connectie te raden. En die dan keihard naar het scherm te schreeuwen. :')


WatcherYdnew

Bij computergegenereerde put in het midden moet ik meteen denken aan Geef Nooit Op.


teloorgang

> zo’n gigantische set Niet alleen gigantisch, maar ook voor driekwart gerenderd door computers. Voor kijkers is augmented reality cool maar als je als gast in de studio staat voelt het heel nep en ongemakkelijk. Als kijker voel je dat vervolgens weer. Check bijvoorbeeld [de set van Ziggo F1](https://pbs.twimg.com/media/DazLDmjXcAAxYy2?format=jpg&name=large) en hoe [het er thuis uitziet](https://assets.website-files.com/5bc9fe82c6c2f542901f0065/5bc9fe82c6c2f5f88d1f0ab8_Screen%20Shot%202018-06-20%20at%209.34.45%20AM.png).


Soap_Mctavish101

Weet je, mensen die meedoen aan het programma stralen allemaal “iets” uit wat ik nooit helemaal kon definiëren. Ik denk dat wat jij omschrijft wel een oorzaak daarvan is


jef400

Ik heb het gisteren toevallig voor het eerst gezien. Buiten de gigantische set valt me op dat het structuur van het programma niet duidelijk overkomt. Ondanks dat het tig keer herhaald wordt. Maar er is geen aanwijzing tussen de verschillende onderdelen behalve een puntenaantal op een schermpje. Ook is er geen clue hoe de verschillende delen zich tot elkaar verhouden.


Soap_Mctavish101

Ik denk dat het klopt wat je zegt. En dat vertaalt zich ook een beetje naar de sfeer in het programma, ik heb nooit het idee dat de kandidaten echt weten wat ze aan het doen zijn. Het heeft iets ongemakkelijk‘s.


jef400

Het heeft een sfeertje van: We komen gezellig op de koffie en we gaan toevallig een spelletje doen.


Business_bunny

Doe mij ook maar een bakkie. Ik kijk net uit het raam en zie dat de overburen een boerenzakdoek-vlag hebben. Wappies gonna wapper I guess...


Thatguy_Nick

Nou zo'n zakdoek is blokkert geen snelwegen of vliegvelden, dus als je het idee steunt is dat best een prima optie.


KnittingOverlady

Ik had gisteren echt een feestje waar het binnen 30 min duidelijk was dat ik er niet....bij hoorde qua vibe. Combinatie eigen introversie, lage sociale energie en niemand kennen. Dus hoewel ik sociaal heb geprobeerd te zijn was het echt gebroken gesprek na gebroken gesprek met mensen die elkaar wel allemaal kende en mij niet dus ook zelf nul reden hadden om met mij te praten. Het hielp niet dat ik zelf nuchter was en de rest al snel behoorlijk beschonken en het dude bro gehalte hoog was. Mn partner had t geweldig naar z'n zin, dus ben daardoor te lang gebleven. Nu nog steeds op en sociaal leeg en moe in de ochten. Blergh


HidingInYourHandss

Pff ik ken het, erg vermoeiend dat. Lekker opladen met fijne activiteiten dan vandaag :)


Karinbby

Man, dit is herkenbaar


KnittingOverlady

Ja het was letterlijk om te janken. Herhaaldelijk gedaan tijdens en na afloop.


Art_Vandeley_4_Pres

Weer eens een lekker stukje hardlopen. Even opladen voor de 2,5 week voor de vakantie.


MissLathiel

Ja, lekker! Koffie gaat er altijd wel in. Laatste dag van mijn vakantie. Aan de ene kant heb ik wel weer zin om te werken, aan de andere kant ben ik bang midden in een chaotische situatie terecht te komen. Maandagochtenden zijn vaak dé ochtenden om dingen te regelen en afspraken te maken voor cliënten. Ben daardoor erg aan het twijfelen om alvast mijn mail te lezen (wil ik uit principe eigenlijk niet) of in groepsapp vragen of er nog bijzonderheden zijn om mij op voor te bereiden. Dilemma tussen vrij=vrij en niet blind willen beginnen en mij niet kunnen voorbereiden.


Ok_Carry_9310

Je afwezigheidsassistent een dag langer aanzetten helpt mij altijd wel.


Futurefemaledoctor

Je kan het ook vragen en er dan morgenochtend naar kijken? Dan weet je zeker dat je reactie krijgt, terwijl als je het pas morgen vraagt kan het vaak even duren


MissLathiel

Dank je voor de tip! Ik denk dat ik dat ga doen en dan alleen vragen of er afspraken zijn waar ik rekening mee moet houden.


ToBeFrozen

Lig nog helemaal kapot in mijn bed na [een avond Queen + Adam Lambert](https://streamable.com/5vhdok)... wat een ervaring. Haha


Sikamixoticelixer

Was jij diegene die er 2+ jaar op had gewacht in de vorige thread? Zoja, was het wachten het waard?


ToBeFrozen

Dat was ik en ja!!! Wel handing dat tijd sneller ging tijdens corona 😂 maar het was echt niet normaal, ik had nooit gedacht dat ik mee kon zingen en klappen met al die iconische nummers gespeeld door de originele leden


ultra_pine

Het is uit tussen mijn vriend en mij. Zijn beslissing. Ik voel me gebroken, gewoon helemaal kapot met een zwart gat in me ipv een hart.


HidingInYourHandss

Dat is kut! Sterkte en knuffels


ultra_pine

dankje <3


PurplePinwin

Wat klote! Dikke bak warme internetknuffels jouw kant op. Neem de tijd om lekker te janken, boos te zijn, te verwerken. Sterkte!


ultra_pine

dankje!!!


dutchmangab

Strekte meid! Je komt er vast wel weer bovenop! Neem je tijd :)


Bl00dfang

Of knul ;)


ultra_pine

meid klopt in dit geval.


iwnhwdr

Gisteren hadden we een bbq met vrienden en daarna een kampvuur. Ik heb het weer licht zien worden en het was lang geleden dat dat nog gebeurt is.


Chronocidal-Orange

Ik heb de knoop doorgehakt en ga een paar daagjes naar Brugge! Iets meer uit moeten geven dan ik had gewild, maar dat krijg je als je zo laat een besluit maakt. Uiteindelijk ook wel een mooi plekje gevonden wat redelijk centraal ligt. Voor het eerst ook in m'n eentje weg, dus dat wordt wel even spannend, maar uiteindelijk zal het wel goed voor me zijn. In ieder geval al zin in. Daarnaast zit ik nu ook te zweven met mijn muisknop op de website van de lokale sportschool want ik moet eigenlijk toch meer bewegen, zeker met mijn kantoorbaantje. Ik mist het ook wel een beetje om wat meer spieren te hebben. Die knoop heb ik nog niet doorgehakt, maar wie weet lukt het voor het einde van de dag. Verder even rustig een rondje wandelen vandaag en, uh, even wat lekkers halen. Gewoon, omdat ik dat wil. Oh, en ik heb een idee voor een schilderij, eentje voor op mijn 50x150 canvas. Hopelijk lukt heb om vandaag een begin te maken met de schets hiervoor. Het is voor een kleinschalige tentoonstelling aan het einde van het jaar, met een bepaald thema, en mijn idee gaat wat kritiek leveren op de huidige stand van zaken in ons klein dorpje momenteel.


Delta4o

Ik kan je vertellen dat iedere dag te voet lunch halen (in de zomer iedere dag een salade of bakhe fruit) echt een aanrader is. Je hebt niet alleen wat beweging maar je komt ook nog onder de mensen.


DVG_NL

Brugge is zo mooi, veel plezier!


Bierrr

😄 jij rebel!


Chronocidal-Orange

Hey, leef jij ook nog?


Bierrr

Soort van 😄


blockedontinder

Met koffie in bed wakker worden. Beginnende koortslip en ik ben nog niet ziek geweest .. dus waarschijnlijk ben ik dat morgen wel. Straks even wat extra muurverf halen, want net niet genoeg om het dekkend te laten zijn. Heb het zwart van de muren gehaald, langzaam voorbereiden op een optie om snel te kunnen verhuizen. Ben dit huis zo zat.


carpacciowrap

Doe mij maar een extra sterke koffie. Ik heb ongeveer de hele nacht wakker gelegen nadat ik mijn vriend naar Schiphol had gebracht om half 2. Hij reist voor zijn werk, had al gedoe met zijn tickets waardoor hij niet zelf kon inchecken en we dachten tot ongeveer een uur voor zijn vlucht dat ik hem wel weer kon komen ophalen van Schiphol omdat hij zijn vlucht zal missen. Maar gelukkig heeft hij het uiteindelijk gehaald, echt bizar dat het nog gelukt is. Ik benijd mensen die moeten en/of willen vliegen nu echt niet, de mensen die werken op Schiphol trouwens ook niet. Het klonk echt niet fijn. Ik ga lekker de hele dag koffie drinken en misschien vanmiddag nog even wandelen of zo.


Zichtsgeheugen

Hoewel ik al een kopje heb gehad, een tweede zou altijd welkom zijn! Intussen een eerste proefrit gemaakt in een mogelijke kandidaat auto. Om ongeinteresseerd over te komen was het "voldoende" (lees: goed), en zitten mij vooral zichtbare krassen dwars om de knoop door te hakken. Sommigen waarmee ik heb gekletst over het onderwerp vinden dat ik daar langs moet kijken omdat, tja, het een tweedehands auto blijft: dat hoort er eenmaal bij. An sich kan je ze eenvoudig verwijderen als ze ondiep zijn. Ik blijf het gevoel hebben dat ik deze keus voor mijzelf moet maken, maar het toch altijd verandert naar "een keus voor mijzelf voor anderen". Vooral omdat ik blijf twijfelen terwijl het meerendeel zegt "Doen!" of "Niet doen!" Ach ja, er is geen haast. Immers heb ik nog geen eigen auto nodig, waardoor het een kwestie van luxeproblemen blijft.


MissMormie

Persoonlijk boeien krassen op een auto mij helemaal niet. Je zit toch vooral aan de binnenkant, ik betaal niet meer zodat andere mensen niet naar krassen hoeven te kijken.


Zichtsgeheugen

Vaak als ze er al op zitten dan maakt het niet meer uit of er meer bij komen.


Chaingang132

Vanavond deadline voor een project van school maar ik moet nog beginnen en geen idee hoeveel werk het is. Had mijn zondag liever anders besteed maar het is uiteindelijk mijn eigen schuld want uitstelgedrag.


Art_Vandeley_4_Pres

Ik zou zeggen zet even een website blokker aan, knal je telefoon in het meest onbereikbare keukenkastje en aan de slag!


Chaingang132

Ga ik ook zeker nu doen, moet een algoritme programmeren die de omgeving mapt van een robot met behulp van een Lidar sensor.


Leavix

En? Is het gelukt?


Chaingang132

Ben nog steeds bezig maar ben alwel aardig op weg. Geen idee of ik het voor 12 uur ga redden


Leavix

Succes! 🍀


SentientButter

Wacht eens... Je moet nog beginnen? Sterkte


allurb4se

Sterk bakkie, zwart aub. Vanmiddag naar een maatje om F1 te kijken, gevolgd door een BBQ. Had mezelf verteld dat ik ook nog naar de sportschool zou gaan, maar heel eerlijk? Ik vind fitness echt geen ene moer aan.


Grote_Spelers

Stoppen met de sportschool heeft een enorme boost aan mijn mentale staat gegeven.


PurplePinwin

Zelfde had ik met hardlopen! Mijn vriend rende hele kilometers, en ik kwam maar nooit in die 'runners high' die mij werd beloofd. Het is ook echt niet leuk, voor mij in ieder geval. Voelde me best klote, tot we een keer samen baantjes gingen zwemmen en ik hem er keihard uitzwom. Ik was halverwege mijn doel, en hij wilde er uit want het was te vermoeiend. Heeft echt wel mijn ogen geopend dat hardlopen ook niet mijn ding hoeft te zijn. Wel jammer dat zwemmen zoveel duurder is, maar goed.


allurb4se

Echt?! Nu ben ik wel benieuwd waarom dat is (tenzij je het er liever niet over hebt. Dat is dan ook oké)


Grote_Spelers

Ik moest mezelf dwingen erheen te gaan, ik vond het niet leuk als ik bezig was, vond het niet leuk als ik weer thuis was, lichaam deed achteraf vaak pijn en ik was een vermogen kwijt aan de sportschool en voedingssupplementen. Tegenwoordig doe ik enkel nog maar aan wandelen en fietsen en dat is zoveel leuker dan in een sportschool rondhangen.


allurb4se

Ja, ik zit in hetzelfde schuitje. Ik heb het misschien net twee maanden volgehouden om om de dag te gaan, maar sinds we weer veel mogen, is de sportschool niet zo aantrekkelijk meer. Ik merk dat ik (als ik een podcast oid heb), nul problemen heb met even 5km te wandelen na het avondeten. Misschien maar weer oppakken.


Art_Vandeley_4_Pres

Kun je niet lekker buiten aan bootcamp of hardlopen gaan doen?


allurb4se

Ik overweeg boot camp. Eerst wachten tot m'n abonnement bij de sportschool kan worden opgezegd en tussendoor nog af en toe gebruik van maken.


SpiicyRamen_

Voor het eerst overnacht in mijn nieuwe studio. Vind het nog niet echt leuk zonder mijn hondje. Ken ook verder niemand hier


Busy-Moment-5361

Gisteren voor het eerst schade gereden aan mijn auto en de auto van een ander die geparkeerd stond. Briefje achtergelaten, maar verpest wel beetje mijn weekend…


Thecreator197

Je hebt een briefje achtergelaten, dat maakt de eigenaar an de auto waar jij schade aan hebt gereden zijn weekend weer goed! En daar mag je zelf ook best wel een goed gevoel over hebben. Schade maken doe je nooit met opzet, maar het netjes afhandelen laat zien dat je om je medemens denkt! Kudos voor jou.


alwaysyeetingg

Vandaag tijd voor hobby's, lekker m'n schilderwerk verder maken en BOTW op m'n nieuwe switch lite. Daarnaast nog flink nagenieten van het Queen concert van afgelopen vrijdag en alvast lekker Rammstein luisteren want dat staat morgen op de planning! Al met al een goed, lang weekend


allurb4se

Hey, ik ben morgen ook bij dat concert! Veel plezier alvast!


alwaysyeetingg

Jij ook!!


GodxDon

Geniet ervan, ik ben anderhalf week geleden bij Ranmstein geweest! Wat een show


alwaysyeetingg

Ja ze zijn geweldig, was vorige show in Rotterdam geweest en wilde gelijk nog een keer haha


DontNeedThePoints

Gisteravond naar de Elvis film geweest... Sterke 6/10 imo. Het verhaallijn is een beetje warrig (welk aspect willen ze nou laten zien?) en Tom Hanks doet "zijn typetje" weer (net als in The Terminal) terwijl het geen comedy is.. en daardoor vond ik het echt een heel stuk minder. Ik vond het jammer... Elvis is wel een heel interessant persoon geweest. Ben zelf ook in Memphis en Graceland geweest... Dat was een leuke ervaring


newredditO1

Oh, jammer. Ik wil hem eigenlijk nog gaan zien. Elvis is natuurlijk de enige echte king of Rock 'n ROll.....


DontNeedThePoints

Jep... Nog steeds leuk om te zien, maar stel je verwachtingen vast in op een slechte Tom Hanks


ewout99

Lekker doe maar een zwarte bakje. Gisteren m'n auto opgehaald en een roadtrip langs familie gemaakt 400+- km. Vandaag rondje lopen en bij kletsen met vrienden en familie. Lekker genieten van het weekend allemaal!


Maaikees

Heb Corona dus Ik doe geen ene reet vandaag. Ga nu Rammstein missen op dinsdag, heel cool.


rozenzwart

Damm :( Zit in hetzelfde schuitje en heb gisteren een event moeten afzeggen waar ik al maanden naar uit keek. Beterschap!


dredbar

Het gaat echt enorm hard hè. Ik hoor het ook weer overal om mij heen en ik wil absoluut niet mijn diploma-uitreiking missen. Beterschap!


[deleted]

[удалено]


PurplePinwin

Beterschap!


[deleted]

[удалено]


BHIngebretsen

Klote voor je. Veel sterkte. Misschien is dit wat voor je [https://thuisgekookt.nl/](https://thuisgekookt.nl/)


pdpt13

Yo als het echt zo erg is, stuur me een tikkie van een tientje zodat je kan eten.


MissLathiel

Ach, wat kut! Gecondoleerd. \*Geeft internetknuffel\* Heel veel sterkte de komende tijd. Wat betreft eten: misschien heb je wat aan [https://www.budgetella.nl/eten-als-je-geen-geld-hebt/](https://www.budgetella.nl/eten-als-je-geen-geld-hebt/) of [https://www.bespaarinfo.nl/geen-geld-eten/#21-oplossingen-voor-de-korte-termijn](https://www.bespaarinfo.nl/geen-geld-eten/#21-oplossingen-voor-de-korte-termijn). Sta je open voor donaties in de vorm van geld of goederen?


FlyingFlamingoPuppy

Heel veel sterkte! Praat hierover met mensen om je heen. Vrienden, familie, buren, etc. Er zijn vast mensen die je willen helpen. Misschien kan je een keer ergens mee eten, of wil iemand je geld of eten geven.


ewout99

Wat een enorme rot situatie. Heel veel sterkte! Rijst en noodles zijn de goedkoopste calorieën.


Capt_Way_too_Obvious

Allereerst, heel erg veel sterkte. Het verlies van een huisdier is het verlies van een familielid. Goed je tijd voor nemen om alle emoties door te gaan. Een hond of welk huisdier dan ook is een maatje voor het leven en helaas overleven wij de beestjes bijna altijd. Dan even wat praktisch over het geld/eten. Klop zsm aan bij jouw gemeente. Er zijn versnelde procedures om bij de voedselbank terecht te kunnen. Bel ze en maak een face to face afspraak. Er zijn maatschappelijk werkers die je hier snel mee kunnen helpen. Als je niet uit de procedure komt PM me dan, ik heb dit in het verleden vaak voor mensen moeten doen ivm mijn werk. Heel erg veel sterkte.