T O P
nielsadb

Nou, ik heb nog 2 pakketjes te ontvangen uit de UK: eentje van waarde 30 euro en een van 50 euro. Porto in beide gevallen een tientje, maar dat is nog begrijpelijk, free shipping bestaat niet. Zie nu dat de eerste er is, of ik ook even 17,30 inklaringskosten wil aftikken. Nou, dat is procentueel nogal wat! Geen enkele indicatie op de website dat deze kosten er ook nog bij komen. De les: als een land zo iets achterlijks doet als de EU verlaten, dan is het beter om er op geen enkele manier meer zaken mee te doen. Fijn links laten liggen dat eiland.


UnarmedRobonaut

Dat heet gewoon douane kosten (BTW + inklaringskosten). En afhankelijk van het postbedrijf kan het nog flink schelen ook. 21% btw over je pakketje van 30 euro betaal je 6.30 euro aan BTW, de rest zijn administratie kosten die post bedrijven mogen rekenen (Tot 15 euro per pakket geloof ik). Vroeger was het bij PostNL 13 euro, tegenwoordig 4 euro. Zo werd een klein pakketje al snel een heel stuk duurder.


milthaar2

Hoeveel asbest moeten jongeren in de fik stekenen. Totdat zij mogen gaan praten over hun toekomst? Ik heb geen huis. Maar wil er wel graag een. Hoeveel hooi moet ik hiervoor dumpen op een snelweg? Ik wil graag mijn afval gewoon in het bos gooien. Hoelang moet ik janken en zeuren tot dit mag?


EvilAlicia

Proberen tomatensoep te maken zonder bouillonblokjes ivm smaakversterker allergie. Het resultaat is lekker, maar het is geen soep, eerder een goede tomatensaus. Soep is mij niet meer gegund.


nielsadb

Kun je geen (runder)fond gebruiken? Heb even een pot gecheckt hier, het enige verdachte ingrediënt is “natuurlijke aroma’s”, verder is het koe in water zo te zien. Anders is zeewier of ansjovis misschien nog een goede vervanger?


mattiejj

Ik ging mijn sportabonnement verlengen en door inflatie en een nieuwe klasse-indeling ging mijn prijs met 54% omhoog. Ik heb pandemieen overleefd maar dit gaf me een existentiële crisis.


axialintellectual

Het is hier (DE) te warm, 37 graden, 's avonds koelt het ook nauwelijks meer af, en ik moet nog anderhalve dag aan het werk voor het vakantie is en ik naar een plek met een prettige temperatuur mag. Deze hitte duurt toch al veel te lang: het is eigenlijk al sinds half juni te heet. Kunnen we gewoon wat SO2 in de stratosfeer pompen want dit is echt irritant.


asoftbird

De psycholoog zou bellen om 9u. De psycholoog heeft om half 11 nog steeds niet gebeld.


MAsteRC100

En ondertussen al contact gehad?


tehchriis

Dat heeft de psychelogen


LucoBuck

padum tss


DutchChairMan

Aan de late kant, maar dit is iets waar ik sinds woensdag mee bezig ben. Er zit ergens een fout in mijn DAX formule en ik weet niet waar, ik stoor mij hier gigantisch aan.


DutchChairMan

En natuurlijk lost je het op zo'n 20 minuten later door gewoon een kleine verandering aan te brengen.


JoJoTuxFux

Jezus man, kan niks betalen op deze tering huurmarkt. Woon nu bij m’n moeder, die werkeloos is en al haar nachtmerries op mij project en ik word er zo fucking ongelukkig van. Ben net afgestudeerd en ben toch bij mn stagebedrijf blijven hangen, maar ik verdien echt niks en ik kan financieel gezien het huis niet uit tenzij ik nog extra 20 uur freelance in ‘t weekend (60 uur lange werkweek, wordt je ook niet blij van) :$


MicrochippedByGates

Ik wil je niet extra stress opleveren, maar dit kan betekenen dat je moeder ook de huur niet meer kan betalen. Jij verdient nu, en we hebben een hele leuke overheid die graag besluit dat jij dan ook wel alle lasten kan betalen en dat je moeder dus beter geen uitkering kan krijgen. Viva la participatiewet.


Chronocidal-Orange

Participatiewet was a mistake.


Raivion

wat kan je nu maximaal aan huur betalen?


alxndrabo

Ik ben gelovebombed geloof ik en dat voelt bijzonder kut. Ik waagde me weer eens op de apps en had een ontzettend leuke eerste date op een woensdag, zaterdag daarna tweede date en hij ging pas zondagmiddag weg. Ontzettend vocaal over dat hij me leuk vond, veel initiatief via de app, redelijk wat PDA. Niet helemaal mijn stijl, ging me nogal snel, maar vond het ook wel weer verfrissend ofzo. Opeens na 1,5 week een soort van 180 graden gedraaid. Geen leuke appjes meer, geen diepe conversaties. Ik merkte ook iets heel kinderlijks in z'n gedrag, voelde me de laatste 2 dates alsof ik aan het oppassen was op een tiener met een crush op z'n babysitter. Misschien al een fase geskipt en deed zo omdat hij zich vreselijk op m'n gemak voelde bij me? Maar m'n onderbuikgevoel klopte toch, kreeg bevestiging van "twijfel" toen ik er naar vroeg. Ik heb inhoudelijk niet meer gereageerd, vond het zó kinderachtig. Vooral heel raar dat vanaf het moment dat hij ging twijfelen, geen vragen meer aan me stelde maar me alleen nog maar soort van aan het quizen was, of ik dit nummer of deze artiest wel ken, of ik deze humor wel kon waarderen, of ik wel met hem zijn favo sportprogramma zou willen kijken. Ik voelde me alsof ik werd gedwongen te solliciteren naar de functie van vriendin, iets waar ik (nog) helemaal niet op zat te wachten. We zijn ook 30+, ik kreeg verkering met m'n eerste vriendje omdat we fan waren van dezelfde band, daar kies je als 30+ toch geen relatie op uit? En wat is er met daten gebeurd? Ik snap dat mensen niet 6 maanden in onzekerheid willen zitten maar je hoeft het toch niet binnen 2 weken te weten of je een toekomst ziet met iemand? Maar goed, ik baal ervan dat ik me zo heb laten meeslepen, maar ben toch ook wel weer trots dat ik in ieder geval me van mijn meest volwassen kant heb laten zien, en niet een pre-dump heb gedaan omdat het niet goed voelde. Small win.


Locomotyfus

Nét te laat, maar boeie: ik heb ontslag genomen bij mijn werkgever en begin 1 september bij een ander bedrijf in dezelfde functie (maar met een fatsoenlijk, marktconform salaris). Nou heb ik meer verlofuren dan uren die ik moet werken tussen mijn ontslag en laatste werkdag, maar kan ze wegens personeelstekort niet gebruiken. Nou begrijp ik dat natuurlijk, maar het begint er steeds meer op te lijken dat van de 250 uur die ik open heb staan ik er 20 op kan maken… voelt toch kut :/


camb0000

Wettelijke vakantie-uren kan je meenemen naar je nieuwe werkgever, weliswaar ontbetaald maargoed misschien een optie.


Locomotyfus

Oh, das een goeie, ik ga daar eventjes achteraan! Denk dat ik in dat geval de helft verkoop en de helft meeneem, als t mogelijk is dan


Dalton071

Pfff, nog 1,5 dag werken en dan 2 weken vakantie. 2 maar! Ik heb echt behoefte aan 6 weken vakantie maar goed.


GianMach

Kom in het onderwijs werken, tekorten zijn groot zat!


a_tiny_ant

Nog niet al krijg ik 10x mijn huidige salaris. Wat een kutberoep.


MAsteRC100

Eens! al is 10x wel veel


Dalton071

Ja veel vakantie maar dat is dan ook het enige voordeel. Hoewel ik ook ruim in mijn vakantiedagen zit hoor, ik heb alleen nog geen week vakantie gehad sinds begin van het jaar dus dan ben je er wel aan toe. Maar in iedere arbeidsmarkt zijn momenteel tekorten!


_xoff

De hele dag nog niet lekker na gister ineens ziekig te worden, inc goeie hoofdpijn. En het is warm. En mn wekker gaat morgen 6:15 :(


shiningdumb

De jongen met wie ik zondag nog op date was begint steeds minder leuk te worden, hij snapt mijn grenzen niet echt en blijft dingen doen/voorstellen die ik aangegeven heb niet te waarderen ugghhh Dit word hem niet gok ik 🥴🙄


EvilAlicia

Dat weet ik al zeker. Iemand die jouw grenzen nu al niet respecteert, daar heb je geen reet aan en geen toekomst mee.


[deleted]

[удалено]


[deleted]

[удалено]


[deleted]

[удалено]


shiningdumb

Uiterlijk heeft er echt nul mee te maken, mijn grenzen worden niet gerespecteerd


alxndrabo

Wat raar.. heb dat wel vaker meegemaakt/gehoord. Wat is dat toch?


Soap_Mctavish101

Ik hoop dat je dat dan duidelijk tegen hem kan zeggen?


Thedutchjelle

Taxatierapport binnen, tot dus ver weinig reden om te klagen. Behalve dat vandaag saai op werk was I guess. Nu hopen dat de hypotheekverstrekker snel over de brug komt.. en dan hopelijk over een maand verhuizen.


TrixFlaxFlix

Het is zomervakantie en 33 graden. Ik dacht dat ik een rustige werkdag zou hebben. Uitgerekend vandaag heeft alles en iedereen me nodig. En ik ben niet eens een ijscovrouw!


53bvo

Returnal uitgespeeld en heb nu een gevoel van leegte Maar wat een vet spel zeg


Goldendivaplayer

Sinds vorige week ben ik terug van mijn buitenlandminor. Ik wil weer terug naar Duitsland maar kan dat momenteel niet :(


Emideska

Voel mij nog niet 100% beter na dat kut covid. Duurt laaaaaaang


Coolcoolcool91

Zit heerlijk op het strand... Met mijn koptelefoon met noise cancelling op... Met zeegeluiden. Omdat er verderop een groep zit met een box zo groot als een klein kind. Wtf? Wie heeft jou (niet) opgevoed?


Btreeb

Typisch geval van [display behaviour](https://en.m.wikipedia.org/wiki/Display_(zoology)).


alxndrabo

Bizar!! Ik vraag me echt af wat er mis is met dat soort mensen. Wat gaat er in je hoofd om dan? Ik was 4 dagen terug aan het zwemmen in een prachtig meer in Zwitserland. Turquoise water, volledig omringd door bergen. Echt een beeld dat je je leven lang bijblijft. En een lekkere technodreun die door die bergen galmde. Het was 12:00 ‘s middags… kon niet uitvinden waar het vandaan kwam. Maar vond het echt bizar.


One_Lazy_Duck

Oooooh ik haat dit zoooo erg. Echt hele nare neigingen krijg ik ervan. Hierbij mijn persoonlijke haat top 3 en als bonus een zeer recente persoonlijke anekdote: 1. Mensen alleen op de fiets/motor/scooter of zelfs op je ski's of snowboard met een boxje in een rugtas. WTF ben je aan het doen gap? Je verplaatst jezelf, de geluidsgolven laat je achter, iedereen haat je en je hoort je eigen kutmuziek niet eens. Oordopjes zijn 8 euro bij de HEMA en dan heb je 10x beter geluid. Hoezo ben je zo onzeker dat dit de persoonlijkheid is die je hebt gekozen? 2. Mensen in het openbaar vervoer die filmpjes kijken met het geluid vet hard aan of gewoon bellen in de stiltecoupe, ik haat je en hoop dat je elke dag je teen stoot. 3. Die ene kutlul in je straat die een motor heeft en sochtends naar z'n kutbaan gaat en dan in de bebouwde kom even lekker toeren maakt omdat ie dan zo'n geil gevoel vind. Niemand vind je tof. Okay lekker was dat, nu nog m'n anekdote: Een buurvrouw was jarig en vond het een goed idee om voor haar verjaardag een professionele geluidsinstallatie, DJ en een HOST(!) te huren en in de achtertuin te zetten. Van 5 uur smiddags tot 11 uur savonds echt knoertend harde muziek in een stille woonwijk met een domme jongen die er keihard overheen staat te schreeuwen: JAAAAA ALLEMAAAAAAAL!!! DOE NOG EEN DANSJE VOOR DE JARIGE! KOM OP KOM OP KOM OP! Volgens mij heeft iemand, totaal begrijpelijk overigens, de politie gebeld want het was even stil en toen gingen ze op iets lager niveau verder om nog wel even te zeggen dat de politie maar moest lullen maar anonbuurvrouw maar 1 X jarig was. HUUR DAN GEWOON EEN ZAALTJE ASO!


asoftbird

Doet me denken aan achterburen die een feestje hadden, waar je op honderd meter afstand nog steeds oordoppen nodig had. Hoe de fuck kun je zo asociaal zijn?


Coolcoolcool91

Haha, love the rant! Ben niet de enige die deze ergernissen heeft dus :) Ik vind inderdaad muziek via zo'n klein boxje al erg. Maar dit was gewoon een ding van een meter hoog. Op het strand! Wtf denk je dan?!


MicrochippedByGates

Volgens mij denken ze niet. In hun hoofd zit alleen zo'n speelgoedaapje met 2 cymbals die hij tegen elkaar slaat. En dan nog niet eens op de maat van de muziek die ze spelen.


sessy007

COVID is kut. 3 weken terug symptomen begonnen en positief getest en nog steeds klachten.


scalpelandpipette

Veel sterkte! Bij de meeste mensen trekt het gelukkig na een maand of wat weg. Bij anderen (zoals ondergetekende) helaas niet. In elk geval lief zijn voor jezelf en heel rustig aan doen!


BasedDutch

[I Hate Dutch Twitter](https://mobile.twitter.com/emile_ratelband/status/1554808776934322179)


Timmetie

Wel een beetje lafjes met z'n 90%. Zeg gewoon dat Hitler nooit iets verkeerd heeft gedaan. Behalve z'n vegetarisme. Ik kan veel vergeven maar niet dat.


BenJackinoff

Haha. Al had hij 99% van de tijd gelijk. Als die 1% omvatte “we moeten Europa overnemen en alle joden moeten dood” is het nog steeds een monster en doet die andere 99% er niet toe.


JesseVanW

Laatste keer dat hij relevant was is heel lang geleden en dat is te zien.


Loezzel

Wajooooo, 20 campings moeten afbellen, voordat we een nieuw plekje hebben gevonden in Zwitserland. Zwaar leven hoor!


panzercampingwagen

Haha hier geniet ik van. Twintig (echt? Das overdreven toch?) campings afbellen is gewoon zeik-waardig maar dan die relativering met je laatste drie woorden, dat je 100% beseft wat een voorrecht het is überhaupt in Zwitserland op vakantie te kunnen. Wellicht maak ik te veel aannames. Camperen in Zwitserland is te gek, ik hoop dat je een plekje vind!


Loezzel

Oh, en plekje gevonden inderdaad! Anders was het een nachtje ergens op een parkeerplaats geworden.


Loezzel

Het is serieus niet overdreven. Op de bonnefooi in het hoogseizoen met een camper is toch moeilijker dan ik van te voren had verwacht. En inderdaad, mijn post was enigszins ironisch bedoeld, want ik heb het zeer zeker niet slecht!


GhostOfCincinnati

Haha ik las dit toevallig nog in de Kampioen (het blad van de ANWB) volgens mij, dat je tegenwoordig niet meer zomaar spontaan kunt kamperen. :P Fijn dat je een plekje hebt gevonden!


Soap_Mctavish101

Wat een drukke zeurdraad vandaag zeg. Veel van jullie hebben echt met heel intense dingen te maken.


GiGaN00B

M'n wasverzachter is kleverig geworden. Wie had dat gedacht, van waterig naar kleierig..


YonderPoint

Dus nu heb je wasverharder.


M1ssy_M3

Ik ben vanaf gisteren 7:30 wakker en functioneert op 2x 45 minuten slaap. Eindelijk aangekomen op plaats van bestemming maar echt bekaf.


panzercampingwagen

Hey maar nu ben je er. Hoop dat je goed kan uitrusten.


M1ssy_M3

Exact, dat hadden wij ook. Dat gaat zeker goedkomen, thanks! 🤗


[deleted]

[удалено]


GhostOfCincinnati

Oh pff ik kwam er in mijn scooterzoektocht al vrij snel achter dat je er niet eentje bij La Souris moet halen. Heb vorige week m'n scooter bij een andere, lokale zaak opgehaald. Maar daar heb jij natuurlijk niks aan, hoop dat je er verder wel veel leuke en veilige kilometers mee kunt gaan maken!


Gr33nTr335

Thnx!


Ok_Chemist6431

Kijk vooral de Boos aflevering over La Souris, exact dezelfde problemen.


Gr33nTr335

Ja.... Ik heb de aflevering niet gezien. Ik had ook wel slechte verhalen er over gehoord maar dacht ook van, je hoort altijd alleen maar de slechte verhalen en nooit de goede. Dus had ze het voordeel van de twijfel gegeven.


BanEmily

Vroeg me al af waarom La Souris me bekend voorkomt terwijl ik niks met scooters heb😅


NotABotButALurker

Ben deze week al 3 keer gebeld door onbekenden die zeiden dat ik hen gebeld zou hebben afgelopen week. Maar dat heb ik niet gedaan. Ik heb eind Juni voor het laatst zelf iemand gebeld. Ik snap er dan ook geen hol van.


Accomplished-Speed94

Scammers gebruiken jou nummer om mee te bellen. Het enige wat je hier aan kan doen is je nummer laten veranderen.


dredbar

Precies. Helaas bevat het VoIP protocol voor mobiele telefonie wat kwetsbaarheden, waardoor dit kan.


[deleted]

[удалено]


NotABotButALurker

Ik heb geen idee, kun je daar achter komen?


GothamsPrincess

Blij dat de werkzaamheden bij Geldermalsen vrijdag eindelijk voorbij zijn. Was het goed zat om iedere keer 2-3 uur onderweg te zijn naar huis haha


ShirwillJack

Ik zag dat de personeelsvereniging nog 2 Castlefest kaarten had voor zaterdag, dus die heb ik gekocht. Krijg ik via een email te horen dat ze per post verstuurd worden en dat het misschien even kan duren. Als ik bel krijg ik voicemail en hun email heeft een "wij proberen binnen 3 werkdagen te reageren" autoreply. Ik hoop dat ik gewoon de kaarten bij hun kantoortje kan ophalen.


JesseVanW

Hey, ga ik ook heen! Achter de stand, gelukkig, dus mijn tickets zijn geregeld. Hopelijk komen die van jou ook in orde en kunnen we er allebei van genieten.


ShirwillJack

Het gaat helemaal goedkomen. Ik heb toch nog contact gehad met de personeelsvereniging.


JesseVanW

Toppie, blij dat te horen! Veel plezier!


HourPurchase6208

ik ben zo klaar met de warmte !! geef mij maar herfst !


Daca-P

Ik heb vandaag een gesprek gehad met een jobcoach over hulp bij het zoeken van een baan maar het was toch niet waar ik op gehoopt had. Het gesprek begon wel goed maar het werd me al snel duidelijk dat de jobcoach niet echt de juiste match is. Ze had geen verstand van mijn vakgebied en gaf me de hele tijd advies dat of heel logisch is en ik al toepas of niet aansloot bij mijn situatie. Verder veel verwijten gehad over dingen waar ze geen verstand van heeft. Uiteindelijk denk ik dat ik er niet veel aan heb. Erg jammer want ik had mijn hoop er redelijk hard op gevestigd :( .


PetRaisin

Ik heb gelogen, ik heb wel wat te klagen. Er zitten hier telkens hele irritante vliegen binnen en ik weet niet hoe ze binnen komen. Het hele huis is uitgerust met horren, en alsnog zitten ze er. Natuurlijk zijn het ook net van die vervelende die constant op je moeten zitten. :( Gisteren hebben we er 15(!) dood gemaakt, en vandaag vliegen er alweer wat rond. Snap er niks van.


anmaja

Heb je alle prullenbakken geleegd en alles van de huisdieren schoon? Dat wil nog wel eens uitmaken. De prullenbakken goed reinigen wil ook wel wel eens helpen, soms zit er troep aan de binnenkant.


deniesm

Zijn het drosophila’s 👀?


w0wKees

nou 12 uur in een bloedhete camper zitten is gewoon kut. wel leuke vakantie gehad.


TCTho

Weer werken na een vakantie en covid. Totaal geen zin in maar geld is wel weer welkom na een roadtrip van 2 en een halve week.


Thecreator197

Aaaah helaas, vandaag niks te zeuren of te klagen. Lekker op vakantie(ameland) met heerlijk weer! Life is great!


Acidicitizen

Waarom post je dit dan?


Thecreator197

Om jou te irriteren, zodat jij toch wat te klagen hebt...


Acidicitizen

Dom hert.


BanEmily

Wel een dom hert die met heerlijk weer op vakantie gaat naar Ameland!!


Thecreator197

Missie geslaagd!


Marali87

Halve dag bezig geweest om mijn boeken (waarvan ik net de eboekrechten weer heb teruggekregen) opnieuw te uploaden en van frisse, nieuwe covers te voorzien. Nu ben ik MOE. En ik moet zo zoontjelief van zijn opvang halen; hem kennende zal hij de eerste drie meter naar huis lopen en daarna het hele stuk gedragen willen worden en het is warm en mijn armen zijn nog moe van het tillen van vanochtend en hij weigert de kinderwagen als de grote stoere peuter die hij is en pfffff is het al bedtijd?


qspure

Waarom is alles in de supermarkt zo schreeuwend duur? Ik snap dat er inflatie is, maar heb 't idee dat sommige dingen echt buiten proportie in prijs omhoog gaan. Ik koop echt geen luxe shit, gewoon basisdingen. Sport veel dus eet dingen als kwark en havermout in grote hoeveelheden. Eerder was havermout al bijna 50% omhoog. Vandaag de kwark. Huismerk jumbo kostte altijd 79 cent, vandaag 1,15. Dat is 45% duurder. Hoe dan?


YonderPoint

>Waarom is alles in de supermarkt zo schreeuwend duur? Omdat ze ermee wegkomen. Wij weten hun inkoopprijs niet. Misschien is de inkoop 10% duurder en de verkoopprijs 15% omhoog gegaan. Dan zeggen we "is inflatie" maar eigenlijk pakken ze meer winst.


In_shpurrs

Liever pleister in één keer eraf; voorbode van wat er gaat komen óf voorbereiding voor wat er kan komen.


Chronocidal-Orange

Alsof ze dan niet alsnog wéér de prijzen omhoog gooien.


In_shpurrs

Als ze de buffer naderen? Zeker.


gnarlyriot

Omdat supermarkten gewoon gigantische winst willen maken ook als het niet hoeft. Kunnen niet hebben dat Jumbo paar miljoen minder winst maakt omdat grondstoffen ietsjes duurder zijn geworden. Hetzelfde geldt voor Shell bijvoorbeeld.


Zondagsrijder

Klaag: [En dan krijg je dit soort comments](https://www.reddit.com/r/thenetherlands/comments/w3ikf5/nu_we_hebben_minder_vertrouwen_in_de_economie_dan/igwh1z7/) en [deze soort threads](https://www.reddit.com/r/thenetherlands/comments/w8el0i/unilever_verkocht_minder_producten_maar_verdiende/) die de recordwinsten relativeren. [Maar niet doorhebben dat de top wel lekker zit te graaien](https://www.ft.com/content/abe9a428-5c94-44cc-82a3-c63885e3aad0).


qspure

Misschien moet ik ook maar een supermarkt beginnen.


Backslash1234

Ik word doodmoe van al dat ongenuanceerde gediscussieer in Nederland. En dan vooral op Social media. Het enige wat nog telt is de ander afzeiken en zo hard mogelijk roeptoeteren. Links, rechts, wappie, zerocovid, boer, grachtengordel, weetikhet. Is er ook nog plek voor normale mensen in dit land?


In_shpurrs

Jij leest Social media verkeerd; *you've got to dig through trash to find treasure.* Edit: en ik wil beweren dat jij alleen maar opzoek bent naar meningen waar je het eens mee bent, ipv alles te bekijken als informatie.


Backslash1234

Ben ik het niet mee eens!


In_shpurrs

Prima. Maar wat wat ben je het niet mee eens?


Backslash1234

Dat ik alleen maar op zoek ben naar meningen waar ik het mee eens ben. Ik ben op zoek naar een normale manier van discussiëren.


In_shpurrs

Dat hangt af van geluk. Vergeet niet dat je met individuen te maken hebt. Heb je een voorbeeld van een normale manier van discussiëren en een voorbeeld van hoe het niet moet?


Backslash1234

Niet: [https://twitter.com/search?q=%23BarbaraBaarsma&src=trend\_click&vertical=trends](https://twitter.com/search?q=%23BarbaraBaarsma&src=trend_click&vertical=trends) Wel: Pfff, ik kan zo geen goed voorbeeld bedenken. De enige die in me opkomt is een debatterende van der Staaij haha. Maar in zijn algemeenheid: discussiëren doe je op basis van eerlijke feiten, respect en luisteren naar een standpunten van een ander.


MicrochippedByGates

Social media. Nuff said. Daar vind je eigenlijk alleen trolls, extremisten, en bedrijven. Het enige slimme volk dat je er vindt zijn parodie accounts (die wellicht onder trolls kunnen vallen, maar dan de minder giftige variant), en klantenservice werkers want die bij o.a. Bol.com hebben soms pittige comebacks. En dat tweede valt dus onder bedrijven.


Backslash1234

Is zo. Maar dat vind ik dus irritant en daar wil ik over zeuren :-)


[deleted]

Ik voel me een beetje alsof ik in een Internet Comment Etiquette filmpje ben beland met al die shirtloze oude mannen overal hier


Cross-Z-Magma

Wel urenlang op de blote Basten gestuiterd?


[deleted]

You know it


Chronocidal-Orange

Vandaag voel ik me zwak en moe. Ik denk dat het te maken heeft met het feit dat ik sinds een week of twee weer 'normaal' ben gaan eten (gewoon niet meer zoveel snoepen eigenlijk), en probeer wat meer naar mijn lichaam te luisteren. Nu heb ik alleen het idee dat naar mijn lichaam luisteren resulteert in te weinig eten. Komende dagen dus maar even calorieën bijhouden om te kijken of dat gevoel klopt, en waar nodig meer eten.


Nudletje

Je lichaam kan je ook foppen. Als je eerst super veel snelle suikers hebt gegeten (snoep) geeft je lichaam nu aan dat je die (onterecht) nodig hebt! Maar dat geldt alleen als je verder genoeg koolhydraten binnen krijgt natuurlijk


Total-Advice-8092

Splitsen in een bloedhete, slecht geïsoleerde, ongeventileerde magazijn. ECHT TOPPIE. Bovendien zit ik een beetje te stoeien met oude shit, wat me enorm afleidt van m'n werkzaamheden.


jurgeeeh

Mede appiestrijder?


2000smallemo

Ik ben als zes maanden bezig met het zoeken naar een kamer voor mijn kat en ik. Ben geen student en toch te arm om een heel huis te huren. Aan het einde van deze maand ben ik dakloos


Azzacura

Je kan urgentie aanvragen! Oh wacht, deze maand gaan alle woningen naar vluchtelingen...


[deleted]

[удалено]


Bakkelein

Hoezo kwetsbaren?


Azzacura

Die vluchtelingen zijn echt niet de enige kwetsbaren in onze samenleving. Mensen die worden mishandeld door hun partner, jongeren die mentaal en/of fysiek mishandeld worden door hun ouders, etc. Verdienen die dan allemaal geen huis meer? Ja het is kut voor die vluchtelingen, maar urgentie moet nog steeds gewoon gegeven worden door naar de persoonlijke situatie te kijken en niet alleen naar de gehele groep


Capt_Chickenpox

Probleem was volgens mij dat er al te weinig huizen naar vluchtelingen waren gegaan en dat veel steden een tik op de vingers hebben gekregen van de rechter.


Azzacura

Het probleem is gewoon het grote tekort aan huizen, niet naar wie ze gaan


Capt_Chickenpox

Goh, maar dat grote tekort gaan we niet 123 oplossen, dus we moeten nu gewoon zo goed mogelijk met het probleem omgaan.


ILikeLamas678

De kinderopvang is een verziekte branche waarin managers en mensen hogerop misbruik maken van de goede wil van mensen om met kinderen te werken en wat leuks met ze te doen. Want ze weten, je wil de kinderen niet in de steek laten, dus je komt toch wel opdraven. Ook als ik je 5 dagen in de week van 8 uur 's ochtends tot half 7 's avonds zonder pauze inplan en je de hele dag alleen laat staan. Een aiconditioning terwijl het 36 graden is? Dat kan niet hoor, dat is veel te ingewikkeld, volgende week is het al minder warm, gewoon 30 graden, dat moet kunnen. (Volgens de arbo niet, maar ok) en als je vakantie aanvraagt, dan reageren we gewoon niet, en moet je daar zelf maar achteraan. Dan keuren we het toch goed, en de volgende dag gaan we je bellen om te vragen of je toch kan komen op dinsdag en donderdag omdat de bso anders niet open kan, en als je dan 'nee' zegt, zijn we enorm in ons wiek geschoten en vinden we je 'oncollegiaal'. We willen ook dat je de taken van een coördinerend leider op je neemt, maar we gaan je er niet voor betalen. Oh, wil je dat dan niet? Wat een ondankbare werknemer ben je zeg, je kunt toch wel een beetje loyaliteit tonen voor je baas? Er is een hele goede reden waarom uw kinderen telkens thuis zitten en de bso/kinderopvang dicht is: het personeel wordt volledig leeg gezogen voor een erg laag loon wat niet mee is gestegen met de inflatie en onder arbeidsomstandigheden die niet gezond zijn en ook niet de veiligheid en het welzijn van de kinderen kunnen waarborgen (dat is dus wat je krijgt als ze met 36 graden buiten geen airco hebben en niet naar buiten mogen om met water te spelen van de ggd omdat de uv straling te hoog is, de kinderen lagen ook de hele dag voor pampus en hadden het net zo warm) Het probleem is niet de PM'ers, het probleem is niet dat men niet wíl werken. Het probleem is dat er onmenselijk met je om wordt gegaan en moet kiezen tussen je eigen welzijn en je baan. Als je zo kut betaalt krijgt en al het gezeik van die strontverwende ouders over je heen krijgt, zou jij daar dan nog willen werken? Nee, natuurlijk niet. Maar de wereld is te klein als je zelf een keer je jonkies op moet vangen, dan is jouw werk ineens belangrijker dan het welzijn van de mensen die voor je kinderen zorgen. Denk eens even na over waar die mensen de afgelopen twee jaar aan zijn blootgesteld, hoe vaak die mensen corona hebben gekregen omdat ze jouw mini's opvangen en jij ze niet test, hoeveel van hen long-covid hebben, terwijl zij zelf misschien ook kwetsbaar zijn of mantelzorger zijn voor iemand die heel kwetsbaar is. De ballen, ik ga mee met de uitstroming in deze sector, vang zelf je pups maar op, en realiseer je nou eens dat mensen in de kinderopvang heel veel voor je mogelijk maken, en dat je die best wat meer mag waarderen. Als ze wegvallen, heb je een groot probleem. Maar blijf vooral zeuren dat je vind dat de bso later open moet blijven zodat jij om half 8 aan kan komen zakken terwijl de leiding zit te wachten tot ze eindelijk naar huis kunnen om te gaan eten. Blijf vooral bitchen dat het nooit goed genoeg is. Dan komt er vanzelf iemand die precies doet wat jij wil /s


alxndrabo

Good for you, laat je niet langer ge/misbruiken door deze branche. Er moet echt wat veranderen en dat kan alleen als het pijn gaat doen. Er zijn vast nog tal van mogelijkheden met je diploma/ervaring, ga ervoor!


MicrochippedByGates

Is dat niet ook kindermisbruik? Als jij in de 36 graden moet werken, dan moeten de kinderen ook in 36 graden zitten. Naast ARBO dingen zit je ook met kinder dingen. Ik heb het trouwens wel opgezocht, en de ARBO geeft niet echt een maximum temperatuur of zo. Alleen een verplichting dat als het teveel is, de werkgever er wat aan moet doen, tenzij het echt niet te vermijden is. En als het niet te vermijden is moeten pauzes in de koelte mogelijk zijn. Maar wat precies teveel is, wordt niet echt gezegd. Het is best vage regelgeving. Maar goed, ik zou op zijn minst het naar instanties rapporteren. En ik geef je groot gelijk als je de boel maar gewoon verlaat.


ILikeLamas678

Is ook zeker doorgegeven aan de ouder commissie en het meldpunt. Maar de oudercommissie (nota bene) hield het sluiten van de tent voor die hete dagen tegen. Echt triest. Ze laten liever die kinderen zich de pleuris zweten dan dat ze zelf tijd vrij maken om hun kinderen op te vangen en lekker ergens naartoe te gaan waar ze kunnen afkoelen. Ondertussen zitten ze zelf ergens met airconditioning in een kantoor. Er is op de locatie niet eens een pauze ruimte, laat staan een gekoelde, dus er wordt vooraf al vanuit gegaan dat je geen pauze houdt. De kinderen doen niks verkeerd, t is de manier waarop met je wordt om gegaan en wordt verwacht 'dat je dat wel even doet'. Alsof ze zelf bij die temperaturen zin hebben om leuk te gaan knutselen terwijl de kids zich helemaal niet lekker voelen en (begrijpelijk) best wel sacherijnig zijn. En het was wel te vermijden, nadat er geluiden kwamen om te gaan staken konden ze ineens terecht op een andere locatie waar wel airconditioning was. Maar voordat dat boven water kwam en werd geregeld moest er eerst een staking worden bekokstoofd. Als je op een normale manier je ontevredenheid uit, wordt er niet naar je geluisterd, pas als je met drastische acties komt gebeurt er wat.


konjokoen

Haha hoe kan dat nou kindermosbruik zijn. Kinderen hoeven niet te werken en een airco kan je natuurlijk niet eisen. Als het thuis 36 graden is moeten kiddo’s het er ook maar mee doen


ILikeLamas678

Als door de ggd wordt verboden om naar buiten te gaan, je met 36 graden binnen zit, en de kinderen zich er helemaal naar van voelen, zou ik dat zeker onder mishandeling vatten. Misbruik is net een andere term, maar het is wel degelijk onmenselijk. Als de kiddos thuis zitten met 36 graden verbied de ggd ze niet om naar buiten te gaan, dan smeer je ze dik in met factor 50 en zet je een badje neer en de sproeier aan. Maar dat kon dus niet door de regels van de ggd over uv straling waardoor ze binnen moesten blijven. Ze mogen niet verbranden door de zon, maar ze mogen wel oververhit raken tot op het punt dat ze alleen maar voor pampus kunnen liggen.


MicrochippedByGates

Kinderen hebben ook een limiet. Dat ze niet hoeven te werken, betekent niet dat ze dus maar immuun zijn voor temperatuur.


MsDutchie

Net terug van vakantie maar weer hard toe aan een nieuwe. Dingen die opgepakt zouden worden zijn niet opgepakt omdat ze het niet "hun taak is"


MundaneKiwi

Geen zeur: na het gesprek en rollenspel van gisteren heb ik vandaag te horen gekregen dat het bedrijf mij een aanbod wil doen! Feest!!


BriiightLights

Hee, is dat van zo'n traineeship voor Zorg & IT? Gefeliciteeeeerd!


MundaneKiwi

JA! Door jouw goede tip was dit allemaal mogelijk! ☺️☺️☺️


BriiightLights

Ah wat tof! Veel plezier met je nieuwe baan


M4rt1nV

De correcte zeur is: Ik heb binnenkort een chronisch tekort aan vrije tijd!


MundaneKiwi

Oh maar dat had ik al, ik heb namelijk nu een vast contract als verpleegkundige hehe 😁


LucoBuck

Je rollenspel ging toch dramatisch? Gefeliciteerd!


MundaneKiwi

Ja klopt! En toch vinden ze dat ik enthousiast, gemotiveerd en gedreven ben, dat ze me toch een aanbod willen doen. Want soft skills zijn te leren :)


LucoBuck

In welke tak is dit?


MundaneKiwi

Zorg ICT/consultancy


[deleted]

[удалено]


MundaneKiwi

Ja! :) Deed het al als verpleegkundige maar nu ga ik het van de andere kant bekijken 😁


Pizzadoos

Heel lief hoor, een automobilist die mij als voetganger voor zich laat oversteken. Maar je kan ongeduldig zitten te gebaren dat ik moet oversteken wat je wil, als er vanaf de andere kant een auto nadert zonder snelheid te minderen, dan blijf ik toch echt gewoon even stil staan hoor.


BodyMovementIsTaken

In zo'n situatie gebaar ik altijd terug dat ze zelf voor mogen. En inderdaad gewoon lekker blijven staan.


[deleted]

[удалено]


a_tiny_ant

Het is niet jouw probleem dat het werk niet af komt.


Equivalant

Gewoon 2 gasflessen, een elektrische verwarming en wat kleden kopen en dan zit je de winter wel weer uit xD.


Minigeitje

Een duur pakketje besteld. Volgens DPD is ie bezorgd, terwijl ik toch al de hele dag thuis werk. Ik zie nu al op tegen alles regelen om te achterhalen of dat pakketje nog ergens is of dat ik pech heb..


Nudletje

Ze hebben zorgplicht. Als jij de bewijslast bij hem legt (is er getekend?) is het volgens mij hun probleem


Minigeitje

Dat heb ik inderdaad maar vast gemeld bij de zendende partij..


MicrochippedByGates

DPD is niet eens in staat de juiste provincie te vinden. Mijn laatste bestelling voor mij (in Twente) werd bezorgd bij een afhaalpunt in Noord-Brabant. En toen ze het opnieuw gingen versturen werd hij daar alweer bezorgd.


Minigeitje

Pff, dat is niet om de hoek nee. Ik ben al blij als ze het pakketje ergens vinden :)


Corsetsdontkill

Ik ben bezig met het aanvragen van een studietoeslag omdat ik niet naast mijn studie kan werken en word van het kastje naar de muur gestuurd. Gister met vier verschillende instanties, de huisarts en de psycholoog aan de lijn gezeten die allemaal niet kunnen helpen, inclusief de gemeente die dit moet beoordelen. Helaas weten ze blijkbaar niet wát ze dan willen beoordelen, maar wel dat het heel belangrijk is en dat ik zonder verklaring sowieso niets krijg. What the actual fuck.


randommetalmouse

Ik heb moeite met keuzes maken en helaas moet ik er een heleboel maken, zoals of ik nog contact wil met mijn klootzak van een vader of niet. En minder werken (en minder loon) of overspannen raken. Geen zin in!


Soap_Mctavish101

Wat zou je reden zijn om wel contact met hem te willen?


randommetalmouse

Als ik contact verbreek zit ik met zeurende familie en geef ik hem niet de kans om dingen goed te maken voor mijn gevoel.


Soap_Mctavish101

Heeft hij die kans niet al gehad?


randommetalmouse

Zeker wel, bedankt voor de inzichten


Soap_Mctavish101

Geen probleem. Dit is geen harde regel voor me maar vaak is het in mijn ogen zo dat je opvoeding als een filmrol is voor een ouder en dat de relatie die het kind als volwassene met zijn of haar ouder wilt als de recensie is.


Corsetsdontkill

Geen contact met mijn moeder heeft mij extreem veel rust gegeven. Het is een hele lastige keuze die je alleen zelf kunt maken, maar als het beter is voor je mentale gestel, ga er dan vooral mee door.


Strong-sense

Oké, gisteravond. Laatste 2 gasten zitten hun drankje op te drinken buiten, ramen en luiken zijn gesloten, afvalzak staat al buiten voor de ingang, muziek staat nog aan voor de sfeer maar de lichten zijn fel en niet meer gedimd. Ik ben al lekker de laatste vaat aan het doen en aan het schoonmaken. Komt een vaste klant binnen lopen en vraagt of hij nog een gin en tonic mag. Sluitingstijden zijn hier niet echt een item, maar neem aan dat je wel kan zien dat we bezig zijn met sluiten en dat de laatste ronde geweest is.. Daarbij sluiten we meestal rond 2 en het was nu al half 3.Dus ik zeg: 'Sorry X, maar heb de kassa al geteld, ben nu de laatste vaat aan het doen en alles is al opgeruimd. De dames buiten zijn al een half uur bezig hun laatse drankje op te drinken zodat we naar huis kunnen.' Volgens mij niet onredelijk, toch? Hij maakt een onaardig gezicht, draait zich om en loopt weg. Ik ken deze man redelijk goed. Hij krijgt korting bij ons, ik ga vaak met hem kletsen en vind hem overall gewoon heel aardig. Dit stak redelijk. Zeg gewoon; oké, fijne avond tot laters. Ugh. Je probeert mensen een goede tijd te geven en eerlijke en goede service.. Maar sommige mensen denken blijkbaar dat mijn vriendelijkheid een soort vrijkaart naar ongelimiteerde gunsten is ofzo.


RandomShroomLover

Waar is mijn geld?


In_shpurrs

[Waar is *ons* geld](https://youtu.be/EHytYgbAjdY)? FTFY


boerboris

We gaan vandaag op vakantie. Vriendin is verre van fit en loopt vooral zichzelf in de weg. Dochter is veel te zenuwachtig en doet het liefst niets. Ik erger me dan weer aan het gedrag van dochter, en ik moet straks grootendeels alleen een tentje van 4 bij 8 meter op gaan zetten


ljs5

Ik ben overspannen en mag nu maar halve dagen werken. Ik weet het kan erger maar ik baal er zo van. Ik heb plezier in mijn werk en voel me schuldig naar mn werk toe, en ben bang dat dit mijn beoordeling (carriere???) negatief gaat beïnvloeden


Bakedbeanssmoothie

Wat een vervelende situatie! Zelf momenteel een burnout voel me ook schuldig t.o.v werk en heb vooral veel last van schaamte. Acceptatie en focussen op positieve gedachten helpen mij door deze tijd heen Daarnaast zijn angst en negatieve gedachten een killer Stay strong⭐️


winDOS2K

Deze dag nog doorkomen, morgen nog werken en dan vrijdag eindelijk 3 weken vakantie!


AnneGrandex

er zitten twee vliegen in mijn woonkamer en ze willen maar niet weg


Chronocidal-Orange

Neem een kat. Mijn kat zorgt er altijd voor dat ze binnen een half uur verdwenen zijn.


dontbeanegatron

Nou, mijn Indy geeft echt geen ene ruk om vliegen. XD


HourPurchase6208

lavendel wierook helpt bij mij vaak !


ThePainfulGamer

Awww ik probeer ze dan altijd uit een open raam/deur te leiden


AnneGrandex

ben met man en macht bezig 😭😭 maar die beesten zijn zo snel


ThePainfulGamer

Pffff asociale vliegen >:(( ik hoop dat ze snel weg zullen gaan!


oostzaner

Ik loop al 5 minuten op de loopband met 20% incline, maar het voelt als 20 minuten...


Mordredor

Ik heb gisteravond vlak voor dat ik naar bed ging mn fucking teen superhard gestoten en nu is ie dik en blauw en ik ben tot minstens 11 uur vanavond aan het lopen


MundaneKiwi

Er is wel een kans dat hij gebroken is omdat hij zo blauw en dik is.. ff laten checken?