T O P
dutchah

Heb besloten om m'n stoute schoenen aan te doen en eens proberen wat te bakken. Chocolate chip cookies met een kuiltje pindakaas in het midden want mijn tandarts mag mij toch al niet. Eerste batch komt net uit de oven en het ruikt wel lekker. Mam komt morgen even langs in de flat terwijl ik op werk ben dus dat is ook gelijk een leuke verrassing voor haar. Ook wat drank gehaald voor cocktails en misschien ben ik iets te dapper geweest met deze verhoudingen maar deze caipirinha is een stevige, oef.


CIassicNegan

Moet “het” wezen.


dontbeanegatron

Nee, het is De Draad.


CIassicNegan

En “Het Zondagse ontbijt”. De klopt niet in die zin.


dontbeanegatron

Dat is niet wat er staat, er staat "De zondagse ontbijttafeldraad".


dontbeanegatron

Nee, dat klopt niet. Je leest over het koppelteken heen.


CIassicNegan

Het is gewoon een rare zin. Klopt niets van.


MicrochippedByGates

Je kan de-woorden en het-woorden gewoon combineren. Het is ook "het politiebureau", ondanks dat het "de politie" is. Daar maken we ook geen "de politiebureau" van. Op dezelfde manier is "ontbijttafeldraad" een de-woord.


dontbeanegatron

Nou, vooruit, omdat ik zie dat je zowaar wat draadjes hebt geplaatst over gebrekkige taalbeheersing. De titel bevat een samentrekking. Je zou 'm zo kunnen uitwerken: De zondagse ontbijttafeldraad De zondagse borreltafeldraad Om op je oorspronkelijke opmerking terug te komen: "De" slaat op draad. Niet op ontbijt. Je zou de samentrekking op twee manieren kunnen doen: De zondagse ontbijttafel- en borreltafeldraad Of, zoals ik heb gedaan: De zondagse ontbijt- en borreltafeldraad Dat het voor jou niet "bekt" doet niets af aan de correctheid natuurlijk. Ten slotte: > Het is gewoon een rare zin. Het is geen zin, want het bevat geen persoonsvorm. De titel is slechts een zelfstandig naamwoord, bijvoegelijk naamwoord en een lidwoord. Da's geen zin, da's een zinsdeel.


CIassicNegan

Het is en blijft een rare zin. Groetjes uit Delft! 😘


001101011100

Oké maar het is wel gewoon de enige correct Nederlandse vorm van deze zin.


DeadWhiteButterfly

Werd wakker vanmorgen en besloot maar on alle social media te verwijderen, 'vrienden' te verwijderen en klaar om aan mezelf te werken. geen idee waar ik moet beginnen, of wat ik precies wil haha maar vond deze zondag er wel mooi voor :)


MacxZim

Interessant! Ik speel ook al langere tijd met de gedachte om het aantal social-media kanalen in m'n leven wat terug te schroeven, maar tot nu toe heb ik de daad nog niet bij het woord gevoegd.


Just_Wandering98

Iets wat mij hielp maar misschien niet voor iedereen wat is, is om het te zien als een vermindering van onnodige prikkels. Je werkt aan jezelf door het enorm gestimuleerde brein wat rust te geven. Geconcentreerd ademhalen elke keer als ik de drang krijg om mijn telefoon te pakken en zo'n app te downloaden heeft me erg geholpen. Geef jezelf vooral niet de schuld als het gebeurt, want het is niet de vraag of maar wanneer.


beterhe

Lekker bezig!


PamelaPraat

Heb vandaag 3 uur gewandeld door het bos met mijn buren en hun hond. Even het hoofd echt goed leeg kunnen maken na een aantal stressvolle weken én we hebben elkaar nu iets beter leren kennen. Was een best goeie dag zo :)


panzercampingwagen

Het leven is zo raar. Ga ik opeens met twee collega's naar een museum..?


[deleted]

[удалено]


disparate_depravity

Volgens mij haal je dingen door elkaar. Als een land automatisch gemeenschap van goederen heeft, zijn dat geen huwelijkse voorwaarden. Huwelijkse voorwaarden zijn juist afspraken die van de normale wettelijke regels afwijken.


[deleted]

[удалено]


YonderPoint

Kun je niet het papierwerk in NL doen en de ceremonie in de VS?


[deleted]

[удалено]


YonderPoint

Dan wordt het tijd voor een [prenup](https://en.wikipedia.org/wiki/Prenuptial_agreement) denk ik.


disparate_depravity

Zover ik weet moet je dan in de VS huwelijkse voorwaarden naar VS recht opstellen en dit in Nederland bij de notaris laten registreren. Huwelijkse voorwaarden zijn namelijk een aanvullen/afwijking op het recht van het land waar je trouwt. Ik zou dit wel bij een notaris laten checken voordat je dit gaat doen. Ik neem dat trouwen in NL en een ceremonie in de VS geen optie is?


wesseljvd

Zo lekker tennissen en morgen zeilen met mijn vriendin, spannend maar zin in


cinnamon_noodles

HELP. Ik heb in mijn vorige kamer heel veel fotos geplakt met plakgum. Alleen nu ben ik verhuisd en moet ik de oude kamer netjes achterlaten voor de volgende bewoner. Een probleempje.... De muur is niet glad en heeft dus suuuuper veel groeven waar die plakgum in is gaan zitten. En ik krijg het er dus niet uit. Het enige wat ik doe is vezels van de handdoek ij de groefjes schrobben en met een beetje geluk blijft het ook aan de gum plakken Aceton werkt ook niet Volgende week komt de nieuwe bewoner en ik heb geen idee hoe ik dit schoon ga krijgen


MadJackThePirat3

Je zou ook even de vraag kunnen stellen op /r/Klussers


[deleted]

[удалено]


cinnamon_noodles

Dit zijn de restjes die achterblijven nadat ik dat al gedaan heb helaas


Sjorsa

Wat voor ondergrond is de muur? Je kan misschien proberen met stickerverwijderaar of iets dergelijks


External_Frosting874

Beginnend hardloper, tips welkom!


MissMormie

Zoek een app/podcast/trainingsprogramma. Je bouwt hardlopen veel langzamer op dan je zou verwachten. Door zo'n programma hoer je niet zelf na te denken en kun je gewoon het langzame programma volgen wat je eigenlijk nodig hebt. Persoonlijk houd ik van zombies Run, de start to run versie.


Grassfed_rhubarbpie

Een vriend van me heeft als data-nerd heel veel baat bij een Garmin(?) horloge/app. Misschien helpt het voor jou ook motiverend:)


In_shpurrs

Routine is het belangrijkste, de rest zijn details. Tijden, ademhaling, vorm, kleding. Maak je er niet druk over, dat komt na een tijdje. Edit: ik adviseer je om te rennen en niet te hardlopen; zoveel pik discipline heb ik, en zou jij ook moeten hebben.


BanEmily

C25K app is top! Goede hardloopschoenen zijn belangrijk, in speciale hardloopwinkels heb je vaak een korte baan met sensoren die de beste schoenen uitkiezen voor jouw voeten. Goede hardloopsokken zijn minstens zo belangrijk, zelf ben ik fan van balega hidden comfort socks. Probeer in de uren voordat je gaat hardlopen geleidelijk aan water te drinken.


Karsdegrote

Morgen op vakantie! Voor het eerst in mn eentje met een tentje in mijn auto (al wel eerder alleen naar een hotel geweest). Toch best spannend om een heel eind te rijden. Gisteren al getankt (1.849/l diesel) en vandaag de laatste dingen bij elkaar zoeken. Maar een gevalletje "ik ga op reis en ik neem mee:", zijn er nog dingen waar je totaal niet aan denkt maar wel essentieel zijn?


Grassfed_rhubarbpie

Je bent vast al vertrokken, maar paraplu's! Als je met panne langs dr erg komt te staan dan heb je een zonnescherm in de hitte of een regenscherm.


Karsdegrote

Ik ben al halverwege denemarken ja maar die plu ligt standaard naast de ehbo doos en gevarendriehoek


TheBlackestCrow

* Extra flessen met water. Voornamelijk als je richting Zuid-Europa gaat. Je wilt niet zonder drinkwater zitten als je bijvoorbeeld pech hebt met 30°- 40°. * Eten/snacks voor onderweg. * De verplichte spullen die je in de auto moet hebben volgens de wetgeving van de landen waar je rijdt. In Frankrijk is dat bijvoorbeeld één veiligheidshesje per persoon.


Remmiedepemmie

Een schaar.


lekker_saai

Fijne vakantie! Een verlengsnoer, zaklamp, opgeladen powerbank, verfrissingsdoekjes, plastic tas voor de vuile was/vieze spullen, afwasteiltje, ductape, ehbo-setje, wc-rol?


Karsdegrote

>zaklamp, verfrissingsdoekjes, plastic tas voor de vuile was/vieze spullen, afwasteiltje, ductape, wc-rol? Heb ik! >ehbo-setje Ligt standaard in de auto >Opgeladen powerbank Dat is nog wel een goeie!


[deleted]

Na al die tijd niet ziek te zijn geweest tijdens de pandemie, heb ik dan nu toch echt corona... voel me ook echt belabberd.


FlyingFlamingoPuppy

Beterschap!


[deleted]

Dankjewel :)


Aztek1911

Mag ik deze draad gebruiken om te zeuren?? Ik word helemaal simpel van de reclames op YouTube waarin ze het geluid met 450% verhogen. Ik vind het niet héél vervelend om die 5-10sec reclames te kijken om content creators te ondersteunen, maar ik zit meer met de afstandsbediening in m’n hand om telkens het volume te regelen. Verder heb ik wel een lekkere zondag hoor!


Grassfed_rhubarbpie

YouTube premium is het imo echt waard, via VPN of normaal. Als je terug naar normale YouTube gaat kun je niet geloven dat je daar eerst okee nee was.


MadJackThePirat3

Je zou via een VPN Youtube Premium kunnen afschaffen. Als je het via India doet kost het je ongeveer 1,50 per maand. Dat is hoe ik het doe, geen gedoe met gekke apps… die vertrouw ik namelijk nog minder dan Google


Aztek1911

Ja ik heb het overwogen. Maar de reclames ansich storen me niet zo. Enkel het volume wat zo gigantisch wisselt. Misschien toch maar opnieuw overwegen om YouTube beroven op jouw manier, wellicht leren ze dan een lesje


MadJackThePirat3

Ik kan niet meer zonder en je ondersteunt als nog de content creator > Om hen te compenseren voor hun werk, delen we advertentieopbrengst met hen als je advertenties op YouTube bekijkt. Als je lid bent van YouTube Premium, zie je geen advertenties, dus delen we je maandelijkse lidmaatschapsbijdrage met creators. En het mooiste is nog wel: hoe meer video's van je favoriete creators je bekijkt, hoe meer geld ze verdienen. Bron: https://support.google.com/youtube/answer/7060016?hl=nl


Aztek1911

Maar ik meen me te herinneren dat ik ooit iemand heb horen zeggen dat de inkomsten van YouTube premium echt in het niet vallen vergeleken met de ad revenue via de ‘reguliere’ kijker. Dus dat is een mooi marketing zinnetje van Google. Maar je bent wel van de reclames af als kijker. Toch maar eens bekijken ja. Thanks voor de tip.


SomeWinters

Hierom gebruik ik een app op m'n TV die reclames overslaat (vaak ook reclames in het filmpje zelf en intro's enzo), heel fijn.


Ms-Anna

Mag ik vragen wat voor app dit is? :)


SomeWinters

Het heet SmartTubeNext, het lijkt moeilijk te installeren maar het was echt zo gebeurt. Je kan 't zo instellen dat je via je YouTube app op je telefoon kan casten naar die app, ipv naar de normale YouTube app op je TV.


Ms-Anna

Dank je wel, we gaan het zeker uitproberen!


Esperante_

Vandaag weer super rit, trailer aankoppelen in Zaandam (sta nu te wachten tot ie klaar is) en dan naar Temse (B). Ik word gelost, ik word geladen, trailer afzetten in Zaandam en klaar voor vandaag. Mooi 200% vangen terwijl ik beetje muziek / podcasts luister.


[deleted]

[удалено]


SilverFox6

Ben je al langs de voedselbank geweest? Misschien kan je daar je situatie uitleggen en kunnen zij iets voor je regelen.


Waterkruik

Toevallig zocht ik laatst op of de voedselbank open staat voor studenten. Dat doet deze helaas niet


[deleted]

[удалено]


[deleted]

[удалено]


Timmetie

Zorg voor een makkelijke manier het naar je over te maken en ik kan je zo 50 euro geven.


OneCoffeeOnTheGo

Ik zou een nieuw account wiens enige reactie is dat 'ie geen geld heeft nou niet zo snel 50 euro overmaken. Het kan echt zijn hoor en een hele vervelende situatie zijn voor hem natuurlijk, maar het is ook gewoon basisniveau oplichters.


Timmetie

Ach ik kan het goed missen. Stel dit zou nou super vaak gebeuren dan zou ik het al niet doen. Heb het overigens overgemaakt dus als dit een scam is dan beschouw mij officieel gescammed. Ik neem aan dat mensen die zo'n scam uitvoeren ook niet bepaald het leukste leven hebben en het best kunnen gebruiken. Soms ga ik redelijk moedwillig mee in wat ik 50% zeker weet dat een scam is, 50% kans dat het geen scam is dus! *edit* Overigens niets meer van deze dude gehoord dus denk dat het muntje hier op 'scam' landt.


ik_ben_otje

Ik heb een aantal keer mensen via reddit een online cadeaubon van de AH gestuurd, niet van een groot bedrag maar dan kunnen mensen in ieder geval íets eten. Het is al twee keer voorgekomen dat ik dan een paar weken later naar het saldo keek en de kaart gewoon niet gebruikt was. Dus komt vaker voor helaas.


Timmetie

Raar je zou zeggen dat ook een scammer ooit naar de AH moet. >online cadeaubon van de AH Oh super slim, zal ik de volgende keer aan denken.


WiseStrawberry

waar woon je?


klonking

Sinds kort woon ik in Etten-Leur


[deleted]

[удалено]


thestrawofberry

Heb je helemaal niks te besteden of gewoon weinig? Sowieso bij Jumbo/AH hebben ze producten die bijna over datum gaan voor weinig geld. Zoek op YouTube mealprepping op, dat is heel veel tegelijk koken en gedurende de week opeten. Is relatief goedkoper dan elke dag apart koken. Too Good To Go is ook fijn. Kun je voor 5 euro bij een supermarkt bv een pakket halen waar ook producten op datum inzitten. Vaak zit er een heel brood bij. Brood in de vriezer en je kunt vooruit. Even helemaal geen snacks, alleen water drinken en het hoognodige en je hoeft echt niet zoveel uit te geven. Heb je geen huisgenoten waar je komende tijd bij mee kan eten?


dontbeanegatron

Misschien dat je bij de voedselbank terecht kunt?


PetRaisin

Ik zit er over te denken om het contact met een familielid / vroegere maat te verbreken. Diegene doet dingen die bij mij tegen m'n principes in gaan, en vervolgens gaat ie tegen mij uit de hoogte doen, of stampt ie mij de grond in om zichzelf beter te voelen. Ik weet alleen niet goed hoe ik dit moet aanpakken gezien het familie is en de familie aardig close is, maar er meerdere in de familie zijn die klaar zijn met het gedrag van diegene. Normaal zou ik in gesprek gaan, maar bij sommige mensen gaat dat toch niet werken omdat ze nooit hun eigen fouten toe zouden geven. Ik zit er hard aan te denken om diegene gewoon te gaan ghosten of te grey rocken. Word nog moeilijk, ik kan al zo slecht voor mezelf op komen, maar op dit punt haal ik ook geen enkele positiviteit meer uit de "vriendschap" met deze persoon.


Grassfed_rhubarbpie

Ik heb persoonlijk on allerlei redenen het contact net mijn ouders een paar jaar verbroken. Toen ik later mijn patronen met hen heb kunnen pauzeren en wat sterker in mijn schoenen stond heb ik het contact weer aangeslingerd. Hoewel het geen leuke periode was heeft het op meerdere vlakken mentaal positief voor me uitgepakt. Het is spannend om zoiets te doen, er ligt wel een sociaal faux pas op, maar een relatie moet altijd van twee kanten werken, niet alleen een romantische. Het is ook niet per se voor altijd om een relatie stop te zetten, het kan bedoeld of onbedoeld ook pauzeren. Het geeft beide partijen iig de ruimte om nog eens te kijken naar omgangsvormen.


PetRaisin

Op zoiets hoop ik inderdaad, ik heb nu het idee dat diegene het idee heeft dat ik een makkelijke boksbal ben omdat het toch nooit gevolgen heeft om mij af te snauwen. Op dit punt kan ik alleen beter worden van geen contact.


Marniewarnie

Misschien het contact wat proberen af te bouwen? Zeggen dat je het erg druk hebt met "iets" en zelf geen contact initiëren.


EnNuRap66

Het ging allemaal lekker totdat ik het bericht las over de foutste vlag die bij Stroe aan het viaduct hing. Maar echt. Wat gaat hier mis? Hoe krijg je het in je hoofd en hoe krijg ik t weer uit mijn hoofd?


Timmetie

3..2..1.. tot de politie verkondigd toch wel begrip te hebben voor nazi vlaggen.


PetRaisin

Ik schrik ervan dat ik hier niet eens van op kijk, het voelt een beetje als de zoveelste achterlijke actie in een rits achterlijke acties. :(


Grote_Spelers

De boer had per ongeluk de verkeerde vlag uit de kelder gepakt.


Deinomite

Weer eens gaan stappen, toen ik rond 4 uur thuiskwam had ik echt flink zin om te gaan slapen. Nou heb ik dit al vaker gemerkt van de vakantie, maar m'n biologische wekker lijkt zo geprogrammeerd te zijn dat ik niet later dan 8u wakker kan worden, en ik dan ook klaarwakker ben. Ik heb dus maar 4 uur geslapen en ben kapot moe. Omdat uitslapen blijkbaar geen ding is bij mij, wordt het maar vroeger naar bed gaan vandaag.


In_shpurrs

Klinkt als een geslaagde avond.


MissLathiel

Heeft iemand hier ervaring met een robot-stofzuiger? Zit er sterk aan te denken om er zelf één te nemen, maar zie door de bomen het bos niet meer. Welke merken zijn goed en nog een beetje betaalbaar?


Dontmentionthewat

Nice, ik zat met precies dezelfde vraag. Fijn dat jij hem stelde!


bssndcky

Ik heb een hele simpele bij Lidl gekocht. Ik zet hem zelf neer in een kamer, check dat er niets op de grond in de weg ligt, en leeg na elke beurt het stofbakje. En zelfs zo is het zoveel makkelijker dan zelf stofzuigen.


Esperante_

Heb er zelf eentje lopen van iRobot. Midden model, maar gekocht als showmodel bij MediaMarkt en doet het fantastisch. Als je er eentje haalt; zorg dat hij zichzelf kan legen. Hoef je 1x per week de zak te wisselen en klaar. Gouden uitvinding.


KronkelBrein

Ik heb vorig jaar met black friday een roborock s6 maxv gekocht, heel blij mee. Ding dweilt goed (modder van schoenen ruimt hij gewoon op) en en zuigt nog beter. We hebben laminaat met wat tapijten, alles wordt helemaal schoon. We hebben geen dieren, maar de haren van m'n vriendin liggen wel overal.. beneden doet hij 3x per week zn ding, en in het weekend til ik 'm naar boven en maakt hij het daar schoon. Je hebt er wel wat onderhoud aan. Het vuilbakje is best klein en moet ik elke week legen, en ik sta ook regelmatig de borstels en wieltjes te ontharen. Dit weegt echter niet op tegen de tijd die het oplevert. Edit: ik las in een andere reactie over de vorige versie dat ie tegen dingen aan beukt, dat doet deze niet. Voorwerpen als kabels, schoenen, andere dingen weet ie heel goed te identificeren en gaat er netjes mee om.


OneCoffeeOnTheGo

In [dit](https://www.reddit.com/r/thenetherlands/comments/v0ebqm) topic van een paar weken terug is er best wat over gezegd. Ik heb een Roborock S5 Max. Na bijna 2 jaar noem ik het nog bijna wekelijks de beste aankoop die ik ooit heb gedaan. Zet hem gewoon aan als ik een rondje ga lopen met de lunch, en als ik terug kom is hij klaar. Heeft ook gewoon een mapping functie, dus kan de meest optimale route rijden. Oudere modellen robotstofzuigers rijden redelijk willekeurig lijntjes, wat wel echt een minder resultaat geeft. Je kan dan ook zones instellen waar hij niet mag komen of waar hij juist extra hard moet stofzuigen (bijvoorbeeld in de keuken). Laat hem ongeveer 2-3x per week een rondje rijden en de vloer blijft hierdoor eigenlijk permanent schoon. Ook kan je hem 1 stukje laten doen op commando. Als er allemaal stokbrood op de grond ligt na het borrelen aan de salontafel, selecteer ik dat gebied in de app en doet hij alleen dat. Huis is hierdoor een stuk schoner dan toen ik het nog wekelijks met de hand deed. Nadeel is wel dat het bakje vrij snel vol zit. Dat is wel een minder groot probleem als je hem vaker laat rijden, want dan heb je gewoon minder stof. Ook beukt hij soms toch wat harder tegen objecten aan dan je zou willen. Maar dankzij de map-functie kan je daar een no-go zone om zetten als je er iets van een dure vaas hebt staan of zo. Gebruik het zelf alleen voor de kerstboom. Tegenwoordig heb je weer nog slimmere systemen die hier echt veel beter mee omgaan (betere camera's en lasers aan de voorkant) en robots die zichzelf automatisch legen in een groter reservoir, maar het is het voor mij niet waard om te upgraden. Ik heb hem overigens gekocht na aanleiding van [deze](https://www.youtube.com/watch?v=VSkw5FFur7Y) review. Dit kanaal heeft sowieso veel goede reviews en round-ups. [Hier](https://www.youtube.com/watch?v=VSkw5FFur7Y) zijn 2021 round-up.


ishzlle

Wij hebben al jaren een simpele met afstandsbediening. Geen wifi/app maar je kan wel instellen dat hij elke dag op hetzelfde tijdstip aan gaat. De onze is van Eufy maar je hebt een aantal merken uit China, volgens mij zijn ze op het uiterlijk na allemaal vrijwel hetzelfde. iRobot (Roomba) gaat trouwens overgenomen worden door Amazon (althans, Amazon heeft een bod uitgebracht dat 20% hoger ligt dan de huidige koers van het aandeel iRobot)


Chronocidal-Orange

Eindelijk weer een keer kunnen uitslapen. De poes heeft zich ingehouden. Straks even de laatste dingen schoonmaken en alvast inpakken want morguh ga ik op verkansie. Gisteren bij de lokale landwinkel geweest en heerlijke kaasjes en mijn favoriete vleesvervanger ingeslagen. Daar ga ik ook wel even van genieten.


darkbee83

Ik moet zo met iemand bellen en ik heb daar ZO geen zin in.


Chronocidal-Orange

Je kan dit!


dontbeanegatron

*schouderklopje* Je hebt dit! 💪


Soap_Mctavish101

Heel veel sterkte


monaluisasmile

Sterkte


TheBlackestCrow

Onze buren, een ouder echtpaar, op de camping komen uit het Verenigd Koninkrijk. Ze zijn er blij mee dat ze buren hebben waarmee ze in het Engels kunnen praten ondanks dat ze zich ook verstaanbaar kunnen maken in het Frans. Ik heb al meerdere complimenten gehad dat mijn Engels erg goed is :) We praten eigenlijk dagelijks wel over diverse onderwerpen zoals muziek (we blijken ongeveer dezelfde muzieksmaak te hebben). Daarnaast zijn ze gek op onze hond. Mijn vader daarintegen is niet echt goed in Engels. Toen de buren hem de chef noemden terwijl hij bezig was met koken gaf hij namelijk het volgende antwoord: "Yes, I am Chef kok." We moesten er allemaal om lachen en de buren begrepen dat mijn vader er iets anders mee bedoelde. Wel jammer dat we a.s. woensdag al weggaan. Wil eigenlijk wel altijd zulke buren hebben i.p.v. de luidruchtige Walen die eerst naast ons stonden.


MattieBae69

Ik werd 8 uur wakker en lig nog steeds in bed. Heb trek maar ben veel te moe door de meer dan 9 uur durende vliegreis van gisteren.


carpacciowrap

Ik ben lekker wakker geworden in Frankrijk vanmorgen. We zijn 2 weken op 2 verschillende locaties op vakantie en gister ben ik naar de 2de locatie gereden. We zitten nu in de Dordogne, echt een leuk bosrijk gebied met héél veel kastelen. Kan niet wachten om vanalles te verkennen. Ook een schouderklopje naar mezelf dat ik het allemaal heb gereden en dat het op 1 vergissing bij een tolpoortje na, allemaal goed is gegaan.


dontbeanegatron

> Ik ben lekker wakker geworden in Frankrijk vanmorgen. Als je gisteren niet in Frankrijk bent gaan slapen vind ik dat best knap. 😄


carpacciowrap

Haha nee ik ben er gister ook in slaap gevallen dus het is niet zo indrukwekkend helaas. Was het maar zo makkelijk inderdaad!


Chronocidal-Orange

Was het reizen maar zo makkelijk. Geen gezeik met vliegtuigen, treinen of auto's. Gewoon slapen en wakker worden op bestemming.


bringmethespacebar

Gisteren eindelijk topgun gezien, en het heeft mij positief verrast. Straks even sporten en vanavond mosselen


dontbeanegatron

> vanavond mosselen Ik mossel, jij mosselt, wij hebben gemosseld?


bringmethespacebar

Correct


feedabeast

Aan het zoeken naar een nieuw huis samen met mijn partner, volgende week hebben we drie bezichtigingen. Zo spannend!


Sikamixoticelixer

Succes!


Yosdun

Waarom dragen oude mensen altijd een jas als het heel warm is. Ik zag laatst zelfs een bejaarde in overhemd+wollen trui terwijl het 30 graden was.


MissMormie

Oudere mensen kunnen hun temperatuur slecht regelen, meestal door slechtere doorbloeding. Dus vooral armen en benen zijn snel koud.


GrusGrusEanske

Grappig dat je het zegt. Mij valt juist op dat het vaak jongeren zijn die dit - soort van - doen. Vandaag in het OV, meid van ongeveer 18, gewatteerd jack aan bij 20+ graden. En in de winter zie ik vaak het omgekeerde: koud, en dan blote enkeltjes en een flutjasje. Moet er vaak een beetje om lachen, bij die jongeren is het uiterlijk belangrijker dan een beetje comfort. Verandert wel als ze ouder worden, lol.


Emisys

Mijn oma had uiteindelijk een bloedcirculatie van 0.0 Ze had het koud bij 30 graden als ze niet in de zon zat, en zelfs dan was ze net aan comfortabel. Het lichaam word oud, kan zichzelf niet meer warm houden (oma was dan 93 en kon ook niet meer goed lopen).


RubyBlossom

Ik zit lekker aan de blueberry pancakes met mijn kleuter.


DrunkenMidgetSlayer

Zometeen richting de Euroborg voor Groningen-Volendam. Goede manier om weekend af te sluiten en tweede week vakantie te beginnen


CSX6400

Heb mijn zinnen gezet op een auto in een provincie verderop. Wil wel graag een aankoopkeuring laten doen voordat ik akkoord ga. Het liefste zou ik die laten doen door mijn lokale, vertrouwde garagist. Is dat iets waar je mee aan kunt komen bij een verkoper? Of wordt het toch een garage daar in buurt vinden daarvoor?


YonderPoint

Is het een particulier of een bedrijf? Ik denk dat er weinig mensen blij worden als je 'hun' auto urenlang meeneemt zogezegd voor een keuring. In die tijd zou een kwaadwillende ook allerlei onderdelen kunnen omwisselen bijvoorbeeld.


CSX6400

Ja dat zou ik van hun kant ook best begrijpen idd. Het gaat om een bedrijf overigens. Ik denk dat ik gewoon voor de "vragen staat vrij" strategie ga. Als zij het alleen bij hun in de buurt willen, is dat voor mij ook weer niet zo'n hele grote ramp. Je eigen vaste garage gebruiken geeft alleen net dat beetje meer zekerheid dat de verkoper en (een voor mij onbekende) garage niet onder een hoedje spelen.


MysteriousHawk6

Gewoon vragen en voorstellen om voor de extra benzine te betalen tov een garage vlakbij de verkoper


erikwarm

Straks met mn gezin vrijzwemmen


[deleted]

[удалено]


Emisys

Is er nief een persoon in je omgeving die voor een tijd de katten wilt opvangen? Ouders/vrienden/familie die tijdelijk mee kunnen betalen voor de katten? :(


[deleted]

[удалено]


Emisys

Niet zozeer dat zij de katten in huis nemen, maar wat eten/benosigdheden betalen?


Emisys

https://www.juridischloket.nl/werk-en-inkomen/arbeidsvoorwaarden/werkgever-betaalt-loon-niet/ Heb je hier al gekeken? Ik zit zelf ook krap bij kas, als het kon had ik geholpen.. succes.. <3


Damindenie

Enige relatie met /u/speevyyy ? Jullie hebben vergelijkbare issues, en de posthistorie bestaat voornamelijk uit /r/UFOs …


MysteriousHawk6

Ik heb dit verhaal inderdaad al eerder gezien. Trap er niet in mensen!


BanEmily

Toevallig net een post gestart die nog goedgekeurd moet worden. Ik zie dit namelijk al langer voorbij komen en telkens bestaat de posthistorie uit /r/UFOs.. beetje sketchy is het


MoiHenk

> Ik zie dit namelijk al langer voorbij komen yup, letterlijk in elk zondagdraadje van de afgelopen weken. altijd met huisdieren die weg moeten ook.


GrusGrusEanske

(Doorzichtig) verdienmodelletje aan het uitproberen met (mogelijk) gehackte accounts?


BanEmily

En een werkgever die niet uitbetaald.


MoiHenk

En ergens in het noordoosten van Nederland.


BanEmily

Zullen het allemaal aliens zijn die ergens in een graanveld zijn gedropt om ons een financiële crisis in te helpen? 🤯


Mtfdurian

Zometeen maar even koffie erbij. Lekker uitrusten vandaag, even wat minder drukte dan gisteren (echt veel boten en mensen gezien). Maar het was wel erg leuk en een vriendin van mij vond het ook fijn dat ik nog even langskwam nadat zij en een collega net van de boot afkwamen. Ik ben de afgelopen week driemaal naar Amsterdam afgereisd en had aanvankelijk een beetje twijfels omdat ik nogal doordrenkt ben van activisme en de pride in Amsterdam daar minder een plek voor is, maar ik heb me zeer vermaakt.


[deleted]

[удалено]


Damindenie

Enige relatie met /u/BarnettJewels ? Jullie hebben vergelijkbare issues, en de posthistorie bestaat voornamelijk uit /r/UFOs …


BriiightLights

Net als u/speevyy


Emisys

Heb je niks beters te doen


OneCoffeeOnTheGo

Al een paar keer achter elkaar komen er verschillende mensen(/accounts) langs die al maanden niks hebben gepost om precies zo'n soort verhaal op te hangen. Werkgever heeft geen salaris gegeven, zitten tijdelijk krap bij kas, kunnen niet voor dieren zorgen die net naar de dierenarts moesten en die moeten nu naar het asiel. Niks wat je aandraagt kan (hulp van familie/vrienden/buren) of er wordt niet eens op gereageerd (gesprek met de dierenarts over betaalregelingen, goede doelen die dierenartskosten of voer betalen, dierenvoedselbank,...). Het enige wat helpt is geld. Kan echt zijn (al zou het wel *heel* toevallig zijn dat er opeens meerdere mensen zijn die fit probleem hebben en vreemd om op de helft van de oplossing te negeren), maar zo gek is het toch niet om het vreemd te vinden?


ItsmeKristy

Er zijn ook steeds studenten die geen geld hebben tot de volgende stufi (en vergelijkbare problemen)


Damindenie

Eigenlijk wel, maar er komen de laatste tijd veel van dit soort posts voorbij, van vergelijkbare accounts. Kleine kritische vraag moet kunnen, toch?


Emisys

Ik wens je sterkte.. meer is niet mogelijk voor me jammergenoeg. Als je een buurtsuper hebt waar je wat bekend mee bent kan je misschien vragen of je wat mag hebben wat over de datum is (het meeste kan nog wel een paar dagen). Een deel gaat misschien een good to go box in, maar er is vaak ook spul wat gewoon weggegooid word.


Eissbein

2e bakkie op de camping aan de kust, het leven is goed. Jammer alleen dat zeemeeuwen zo'n herrie maken om 5.30 s'morgens.


paranormal_turtle

Ah joh, als je langs de kust woont hoor je ze niet eens meer.


Magnetronaap

De persoon die ervoor heeft gezorgd dat meeuwen beschermde dieren zijn leeft duidelijk niet aan de kust.


Seluseho

Zo samen met mijn zus en nichtje naar m'n ouders toe. Mountainbiken en een dagje family time. Dan morgenochtend (of zeg maar nacht) veel te vroeg opstaan en naar Schiphol voor 10 daagjes vakantie met een goede vriend!


IsAGoddess

Ik ben momenteel bezig om mijn spullen terug te verhuizen van mijn studentenstudio naar mijn ouders thuis (want sparen om hopelijk ergens in een mooie verre toekomst iets te kunnen kopen). Blijkt dat je in 2 jaar tijd toch wel veel spullen verzameld. Eerst maar eens beginnen met koffie.


MundaneKiwi

Ik had precies hetzelfde 2 jaar geleden, duidelijk een onaangename verrassing als je alles aan het inpakken bent 😂


dontbeanegatron

De koffie zou ik juist als laatste verhuizen, die ga je hard nodig hebben!


Zealousideal_Wave_46

Sinds 2 jaar ish weer een keer uit geweest als mentale afsluiting voordat de 2e geboren word. Nog steeds het meest frustrerende van de avond is de muziek, kunnen dj's nog iets anders draaien dan bubbeling?


Dontmentionthewat

Nice, ondanks de muziek wel nog een leuke dadchelor party gehad?


Cactusonpizza

Wakker maar nog steeds moe dus gevalletje lekker luieren hiero! Mijn kat deelt de gevoelens: https://i.imgur.com/3b19Eco.jpg


mattiejj

Ik lig ook zo op de bank voetbal te kijken, maar als ik het doe is het nog niet eens een tiende zo schattig.


FrisianDude

Awmuppet


dontbeanegatron

Je kat geeft het goede voorbeeld. 😄


11betobe

Begin dit jaar ben ik voor de liefde verhuisd naar het midden van Nederland en heb ik mijn eigen omgeving achter gelaten. Ik probeer daarom om hier nieuwe contacten te leggen en één van de ideeën was om weer te gaan zaalvoetballen. Als ik Google hoe je je aanmeld, dan krijg ik alleen maar informatie over het aanmelden van een heel team en ik ben maar in m’n eentje haha Is het mogelijk om mezelf als individu bij een vereniging aan te melden? En zo ja, hoe gaat zoiets in z’n werk?


Dontmentionthewat

Ik heb zelf een paar seizoenen bij [exstudiantes](https://zaalvoetbalutrecht.exstudiantes.nl/informatie/lid-worden/) in Utrecht gespeeld. Was een leuke club, in principe bedoeld voor oud-studenten, maar ook open voor iedereen die een beetje normaal doet. Je kan gewoon contact opnemen en dan kijken ze waar je nog in een team past.


IsAGoddess

Jezelf aanmelden om lid te worden moet zeker kunnen, bij gebrek aan een knop op de site mogelijk een mailtje sturen? En als de trainingstijden op de site staan kan je dan ook even langs gaan.


TheNameIsPippen

Morgen gaan wij op vakantie. Vandaag dus ruim de tijd om alles in te pakken. Maar ik ga zo eerst eens een flinke ochtendwandeling maken.


11betobe

Waar gaan jullie heen op vakantie?


Besteklade

Ik ben net wakker, en nog steeds moe. Het is een drukke, vermoeiende en rare week geweest. Donderdag was het condoleren van mijn oma, vrijdag de uitvaart. Daarna moesten we oma met de familie uit eten bij de Griek op haar kosten (want daar was ze dol op). Maar een aantal mensen uit mijn familie zijn zo vermoeiend. Gelukkig zien we elkaar niet vaak, en nu nog minder zonder oma. Gistetrn was het mijn taartdag IRL, en ben ik door mijn twee vriendinnen niet gefeliciteerd. Dat steekt een beetje, voelt alsof ik voor hun minder belangrijk ben dan zij voor mij. Verder wel lekker gevierd met ons gezin. Vandaag gaan we zeilen, ben heel benieuwd. En dan vanaf morgen officieel 3 weken vakantiee ☀️


BanEmily

Gecondoleerd! Gelukkig heb je deze nare week nu achter de rug. Je vriendinnen zullen jou vast net zo belangrijk vinden, maar sommige mensen zijn gewoon heel slecht met verjaardagen onthouden of hechten daar minder waarde aan. Nog gefeliciteerd met je irl taartdag iig en geniet van je vakantie!


Btreeb

0550 werd ik wakker en nu (08u) al bijna klaar met mijn training. Heerlijk rustig in de sportschool; toen ik arriveerde had ik de hele speeltuin voor mezelf. Verder bereid ik me vandaag alvast mentaal voor op de aankomendr grafhitte.


DVG_NL

Vertrek straks naar Castlefest, ben er nog nooit geweest dus ik ben erg benieuwd!


CharmedWoo

Veel plezier! Ik sla over dit jaar, maar het is erg leuk


citruspers

Leuk, daar ben ik nu! Hou rekening met lange rijen bij eten/drinken, als je een flesje water hebt zou ik die sowieso meenemen (er zijn tappunten op het terrein). EDIT: so far vallen de rijen vandaag mee, afgelopen dagen was veel erger.


DVG_NL

Ja de rijen vallen opzich wel mee, alleen flesje water had ik wel mee kunnen nemen idd haha, veel plezier vandaag!


citruspers

Thanks, jij ook. Je kan ook je mok bij je houden en die vullen met water trouwens. Of een drinkhoorn kopen :p


Jovbe

Goedemorgen, ik schenk koffie bij. Ik denk niet dat ik vandaag een kast op ga bouwen


dafencer93

Nachtdienst 😴


9PhjKT0kyCBGTjWNiW3t

Trek je het nog? Tot hoelaat moet je? Hier nog een dikke 2u en dan weer naar bed!


dafencer93

Joah, het is redelijk te doen. Nog tot 8u, overdragen en ophuus an


9PhjKT0kyCBGTjWNiW3t

Ook in de zorg?


dafencer93

Yes, arts. Jij ook in de zorg, anders had je geen 'ook' gezegd? ;p


9PhjKT0kyCBGTjWNiW3t

Haha klopt, verpleegkundige hier.


dafencer93

Hopelijk slaapt iedereen lekker, of is je SEH leeg, haha


dontbeanegatron

De nachtzorgwerkers groet: "Moge je bedden leeg zijn of je patiënten somnolent!"


rogerthat_101_

Ik kan niet slapen door de caffeinegelletjes die ik vanmiddag tijdens m'n wedstrijd gehad heb.


AgileCookingDutchie

Ik lig even wakker, op vakantie, vanwege mijn dochtertje die niet kon slapen... Dus voor mij geen borrel, maar wel zo wat nachtrust...


9PhjKT0kyCBGTjWNiW3t

Nog twee nachtjes nachtdienst, maar ik zit er lekker in dus helemaal niet moe :D


ToBeFrozen

Wel heel vroeg dit, ik lig nog geen eens in bed..


dontbeanegatron

Officieel is 't zondag dus nie piepe nu!


Dangerous-Green9381

Ik ben nog wakker omdat mijn dochter van 6 weken nog lang niet van plan is om te gaan slapen. Ze vindt mijn aanwezigheid te gezellig denk ik dan maar.


kattinkaaaa

Heerlijk! Fijn he, lekker knuffelen :) alleen jammer van het slaaptekort he haha! Hopelijk wil ze snel wel slapen en kan jij dan ook slapen! (ik ben net weer wakker omdat mijn dochter van bijna 5 weken weer mijn lekkere melk wilde.)


Sunset1410

Mijn dochter van vijf weken dacht hetzelfde.


Dangerous-Green9381

Eet smakelijk Haha! Het slaaptekort hakt er inderdaad wel in. Hopelijk kunnen we morgen wat goede middagdutjes maken. Ik ga die van mij ook eens een flesje geven. Wat gezellig dit!