T O P
cinnamon_noodles

Volgende week camperen... Precies wanneer het kutweer is en gaat regenen. Ik ben nog nooit gaan kamperen met vrienden wanneer het niet regent


Swazzoo

Voorspellingen zijn toch maar betrouwbaar tot iets van 4 dagen in de toekomst, dus alles kan nog.


AlexiusAapius

Definieer “betrouwbaar”. Heb vaak gehad dat weersvoorspellingen een dag van te voren zelfs niet uitkomen. Tegenwoordig laat ik weersvoorspellingen dan ook niet meer mijn plannen verpesten. Ik zou gewoon gaan en de juiste spullen meenemen. De Noren hebben een gezegde dat ongeveer zo gaat: “Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleren.”


PakjeTaksi

Ik heb iets verkeerds gedaan met mijn nek en ik kan niks. Normaal zitten doet pijn, liggen op wat voor manier doet pijn en als ik links of rechts wil kijken, moet ik mijn hele bovenlichaam meebewegen. Ik voel echt zo oud en broos als een 80 jarige


deniesm

Ugh dat gevoel dat je te jong bent voor al die pijntjes, I feel u 🥲. Mocht je last hebben van zo’n spier naar je rug (die je voor geen meter kan rekken), dan helpt dit bij mij altijd een beetje: ga op een stoel zitten. laat je schouders ontspannen hangen. op een uitademing laat je je hoofd langzaam op je borst zakken. bij een volgende uitademing kan je misschien nog wat verder. Je kan ook nog heel voorzichtig je hoofd wat verder rekken. Maar disclaimer: ik ben geen dokter ✌🏼


-McGee-

Pfff, ookal is het ondertussen donderdag ... Ik heb een hekel aan verhuurders die super snel reageren om je een huurovereenkomst te laten tekenen en daarna weken erover doen om mailtjes te beantwoorden en meldingen op te pakken. Ik betaal podverdikkeme bijna 1100 euro voor een appartementje van 42m2 (en met mij nog een stuk of 20/30 anderen). Dan verwacht ik toch op zijn minst dat ze daar iemand voor de klantenservice van kunnen betalen. Verschikkelijke arrogante kwallen die verhuurders, als je eenmaal getekend hebt kijken ze totaal niet meer naar je om want betalen zul je toch.


oppernaR

Nog ff op de valreep met wat gezanik en een /r/benikdeklootzak vraagje. Dinsdagochtend notificatie op m'n telefoon dat er iemand voor de deur staat. Ben niet thuis dus jammer dan. Krijg vervolgens een mailtje dat een Lego bestelling waar ik al een weekje op wacht door DPD is bezorgd. Bij thuiskomst: niets. Geen briefje in de bus, geen seintje dat iets bij de buren is geleverd of wat dan ook. Dus ik proberen DPD te bellen: nummer doet het niet. Mailen: geen antwoord. De Twitter afgestoft en een paar uur later antwoord op een DM: die bestelling is gewoon afgeleverd en er is voor getekend door [insert mijn naam]. Als ik het daar niet mee eens ben moet ik dat maar via de verzender spelen. Ik weet hoe het werkt: ik heb een deal met Lego dat zij een bestelling bij mij bezorgen. Lego heeft een deal met DPD dat zij het bezorgen. Ik heb geen relatie met DPD. Maar ben ik nou echt aan het overdrijven als ik absoluut woedend ben over het feit dat DPD er zo laconiek over doet dat de bezorger in mijn naam heeft getekend? Ik weet niet of hij het voor de deur heeft gezet waar het gejat is, aan buren heeft gegeven of het ondertussen op marktplaats heeft gezet, maar hij heeft het gore lef gehad te doen alsof ik voor ontvangst heb getekend. Als Lego nou zegt dat er voor is getekend dan moet ik weer moeite gaan doen om te bewijzen dat ik dat niet was. Druk om maar zo veel mogelijk af te leveren is geen excuus voor fucking valsheid in geschrifte.


McSwoopyarms

Het is de verantwoordelijkheid van de verzender dat een pakketje goed aankomt. Jij hoeft zelf helemaal geen contact op te nemen met DPD, dit is aan de verzender (de webshop). Ben hier zelf overigens onlangs nog door genaaid bij een retourzending van pakweg €250. Zo stom geweest om het niet te laten verzekeren. Webshop zegt "niets ontvangen, jammer joh", PostNL zegt "we kunnen enkel bevestigen dat ie volgens ons systeem is afgeleverd", en ik kan fluiten naar het geld.


Rtheguy

Je gaat in zo'n geval naar Lego, en zegt het is niet bezorgt. Lego kan je proberen naar DPD te verwijzen maar daar hoef jij niks mee te doen. Geld terug eisen en zeggen dat er absoluut niet door jouw is getekend.


HolgerBier

Wat mij betreft pakken we die bedrijven ook gewoon harder aan, alles rondom pakketbezorgen is gewoon idioot.


Sebazzz91

Dat aanpakken doen we via de verzender 😆


Dontmentionthewat

NTA, maar je doet jezelf wel een plezier als je het met Lego oppakt en via hun regelt, waarschijnlijk is dat beter voor je bloeddruk.


Dom_Shady

Nee, dat vind ik niet overdreven. Jij hebt betaald voor goederen en DPD hoort ervoor te zorgen dat jij die krijgt. Boter bij de vis. Dat betekent dus niet: in jouw naam tekenen en niet vertellen waar het pakketje is.


G-Fox1990

Het is mij de afgelopen maand nu fucking 4x overkomen dat ik denk: "goh, laat ik voor deze reis de trein nemen" en dat elke keer er niet een paar treinen uitvallen ofzo, nee tussen A en B rijdt gewoon niks. Ja onderhoud is vast nodig maar toch: kut ProRail.


league359

Je had gewoon van tevoren de NS app kunnen checken. Onderhoud wordt altijd echt ruim van tevoren aangekondigd


Dontmentionthewat

Onderhoudt wordt vooraf aangegeven, als je dan onderweg erachter komt mag je ook wel ff de hand in eigen boezem steken zou ik zeggen.


G-Fox1990

Ik bedoel dat ik in begin juni denk "goh ik heb eind van de maand een werkafspraak in stad X, dat kan makkelijk met de trein". En dan een halve week van tevoren zie ik het pas in een nieuwsbericht staan. Dat is gewoon stront irritant.


TwakaWanTan

Door vertraging van DB trein gemist, om moeten reizen en auto verhuur op eindbestemming gemist. Nacht dubbel hotel moeten boeken a 100e. Maar hè nu wel lekker Heineken in Italië 👍


G-Fox1990

Heb je een reisverzekering? Die betalen namelijk alle extra gemaakte kosten terug! (Ofja, DB moet dat doen)


TwakaWanTan

Ja zeker goeie! Maar geen annuleringsverzekering.. Ik ga het checken iig. Ook bij db alvast een vergoed formulier gedownload vanaf 60 min vertraging


G-Fox1990

Annuleringsverzekering is volgens mij alleen als jij moet annuleren om wat voor reden dan ook, die buiten de voorwaarden van de dienstverlener gaan (Corona is bij vele geen reden meer voor annuleren, dus krijg je niks terug, maar met verzekering wel). Die formulieren heb ik ook ervaring mee... probleem is dat je ze met post naar hun moet versturen en alles verschrikkelijk lang duurt (en je vaak niks hoort). M'n reisverzekering had het in een paar weken geregeld.


TwakaWanTan

Goeie! Ik ga voor allebei, kijken wat er uit komt 😉


Danslerr

Gisteren een botsing gehad in het centrum op m'n skateboard met een fietser die van rechts uit een blinde bocht kwam en ik kon niet meer op tijd remmen. Die vrouw sneed wel de bocht af, maar nog steeds had ik voorrang moeten geven. Zij direct schelden 'kankermongool dit' en 'kankermongool dat' terwijl haar dochtertje van 6 ofzo er gewoon bij stond (die vrouw en haar dochter hadden niks, ik alleen wat schaafplekken). Ik was daar ook zo overrompeld van dat ze mij direct beschuldigde dat ik te veel wiet had gerookt (ik was compleet nuchter verder). Enige was dat de fiets het stuur een beetje krom had staan, wat zo weer rechtgezet kon worden, en het spatbord bij het voorwiel wat een beetje verbogen was. Mevrouw hield natuurlijk bij hoog en laag vol dat die hele fiets nu kapot was. Gelukkig kwam er vrij snel een kerel aan die de fiets ging nakijken en gebaarde tegen mij van 'joh ga maar verder ik regel dit wel'. Ik ben toen (misschien tegen beter weten in) doorgereden terwijl die vrouw nog aan het schreeuwen was dat ik terug moest komen. Nu durf ik bijna niet meer van schrik op m'n skateboard door de stad dat de kans is dat ik haar weer tegenkom. Volgens mij had ik officieel niet eens weg mogen gaan, dus ik voel me er ook niet heel lekker bij.


ProviNL

Die vrouw heeft ongelijk om zo te doen, maar sowieso snap ik echt niet waarom mensen met een skate/longboard op de openbare weg gaan.


Dontmentionthewat

Ik zou me niet te veel zorgen maken over die vrouw, maar denk wel ff twee keer na over of je je skateboard voldoende onder controle hebt voor het normale verkeer. Nu viel het uiteindelijk mee, maar straks rij je een klein kind omver of kom je zelf onder een auto. Op tijd stoppen is wel een redelijk belangrijk onderdeel van deelnemen aan het verkeer.


panzercampingwagen

De soep wordt nooit zo heet gegeten als dat hij wordt opgediend. Dit akkefietje neemt nu een grote plaats in in je mentale wereld, en dat is begrijpelijk. What de fuck is mis met iemand die meteen zo los gaat over een onschuldige aanrijding..? Maar in de grand scheme of things hoef je je geen zorgen te maken. Je gaat dat mens nooit meer tegenkomen, en zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat je haar ergens ziet is die wappie jou allang vergeten. Iemand die zo ver heen is heeft een miljoen andere dingen zich zo over op te winden.


takeorgive

Jij neemt een risico door de weg op te gaan met een voertuig, en een snelheid, dat je gevaarlijke situaties creëert voor jezelf en anderen. Snap wel dat je je er even niet lekker bij voelt.


SystemEarth

Ik ben vandaag van den haag- naar delft- naar amsterdam- naar delft - naar den haag gereden voor ikea meubels omdat er gister tegen me gelogen werd in de ikea dat er een nieuwe levering zou komen. Het product word stop gezet en ik heb nog net met wat showmodellen en verkeerde kleur kussentjes een m'n tuin kunnen inrichten. Mijn auto komt uit 98 en het was zo'n 35 graden onderweg. Nu hen ik alles in elkaar en barstende koppijn. Maar wel m'n meubilair.


Corhoena

Mijn fiets is gestolen, dus nu moet ik een halfuur lopen naar de sportschool en met de bus naar het werk. Kost me een hoop tijd en vrijheid dit. Hij was gelukkig wel verzekerd, maar de lokale fietsenwinkel, waaraan de polis is gekoppeld, is dicht wegens vakantie. En volgens hun website is er als ze weer terugkomen ook geen voorraad. Edit om extra te zeuren: Bij het winkelcentrum hangt een ding wat zo’n hele hoge piep produceert, waardoor het fysiek pijn doet om boodschappen te gaan halen.


Thedutchjelle

Ik moet een contract gaan afsluiten voor energie. De prijzen.. zijn.. idioot. Ik ben mij nu aan 't afvragen of ik niet een gigantische fout heb gegaan door op mijzelf te gaan wonen. Dat wordt de komende maanden met een dekentje en koud douchen.


Catodejongere

Ligt er een beetje aan hoe je je energie verbruikt. Afgelopen jaar kreeg ik 60-70% van mijn energierekening terug. Van de zomer verbruik je sowieso bijna niets. Wat helpt is pas zo laat mogelijk de verwarming aan zetten (b.v. pas in november) en deze zo vroeg mogelijk weer permanent uit te zetten (b.v. in februari) en verder je temperatuur niet warmer dan 17,5-18,5 graden. Kwam ik afgelopen winter prima mee door.


Thedutchjelle

Het probleem is proberen zo te regelen dat ik niet een debiel voorschot hoef te betalen. Ik hoor nu bedragen als 200 tot zelf 400 euro in de ronde gaan. Ik ben alleenstaand en werk niet thuis, ik verwacht amper gas te gaan verbruiken maar ik kan dat soort bedragen echt niet voorschieten om het later terug te krijgen.


Catodejongere

Ik betaal maar 100 pm


Thedutchjelle

Welke maatschappij? Je zegt afgelopen jaar, zit jij op vast of op variabel? Je kan momenteel nergens een vast contract krijgen vzv ik weet.


wmrps

Heb je het met de idiote voorschotten over een combi van gas + elektra of alleen elektra? Zonder gas valt het namelijk reuze mee. Ik heb begin juli een appartement geaccepteerd met 55 euro aan stookkosten voor blokverwarming en voor de elektra moet ik nu 38/maand betalen bij Essent. Geen prijsvechtende energieleverancier maar voor een eenpersoons huishouden schijnt dat nu nog genoeg te zijn. De hoogte van het bedrag zit hem vooral in gas. Mocht je daarop willen besparen: zorg dan dat je inductie kan koken, zet de verwarming zo weinig mogelijk aan en zorg met slimme meters dat je inzicht hebt in je verbruik. Overigens kan je het ook zien als een handig spaarpotje waarbij je op het einde geld terugkrijgt..


Thedutchjelle

>Overigens kan je het ook zien als een handig spaarpotje waarbij je op het einde geld terugkrijgt.. Ja, of je leverancier valt om en je kan naar je geld fluiten. Ik had graag bij Vattenval gegaan vanwege hun goede duurzaamheid score, maar al die variabele contracten hebben hun peildatum op 1 januari. En ik zie gewoon niet in hoe energie goedkoper gaat worden de komende maanden. Integendeel. Ik heb zojuist bij Innova aangesloten. 1 jaar vast. De idiote voorschotten is idd gas+elektra en ik ga kijken hoe ik in gas kan gaan besparen. Het voorschot dat Innova wilt is 160 pm, wat duurder is waarvoor ik had gebudgetteerd maar nog wel overleefbaar. Nu van het gas afgaan lijkt me razendsnel terugverdienen van je investering, maar ik heb momenteel geen gigantische berg cash meer over na het kopen van dit appartement. Ik dacht eraan om infrarood verwarming te kopen zodat ik enkel mijzelf verwarm wanneer ik het 's winters koud krijg.


wmrps

Daarom zit ik ook bij Essent. Fluiten naar je voorschot is een mogelijkheid maar het faillietgaan gebeurt alleen bij kleine energieleveranciers omdat zij doorgaans geen risk & analysis afdeling hebben die speculeren op korte én lange termijn inkoop van energie. Het risico hiervan bepaal jij door jouw leverancier te kiezen en niet de eerste de goedkoopste te kiezen. Innova is ook een goede optie, 160 euro per maand klinkt helaas wel realistisch. Er zijn heel wat kleine goedkope oplossingen om het gasverbruik te reduceren en dat in combi met een slimme meter kan ervoor zorgen dat je ziet of het snel effect heeft! Denk aan radiatorfolie, tochtstrips maar ook een waterbesparende douchekop (water wordt immers ook verwarmd door gas). Van het gas afgaan is ook best lastig in een appartement omdat een gasmeter verwijderen volgens mij niet zomaar kan zonder toestemming van het bestuur van de vve... Maar infrarood verwarming klinkt wel interessant, daar had ik nog niet eerder van gehoord. Succes in ieder geval!


Catodejongere

Variabel bij vattenfall


disparate_depravity

Met dikke kleding en een dekentje op de bank is dit prima te doen. Ik hoef echt geen t-shirt te dragen thuis.


SomeWinters

De komende dagen zou ik een dekentje afraden.


MozillaTux

Is het een misdaad als je je buren die van die kutmuziek in de tuin draaien, vermoordt ? Ik kan mij toch wel voorstellen dat ik daarvoor gratie krijg van de rechter


Temporary-Intern1468

Ik begrijp je pijn. Zelf ook zo’n bovenbuur maar bij mij zijn de vloeren ook van papier. Heb nu noise cancelling head phones als ik aan t werk ben of in mn eentje tv kijk en dat helpt wel tegen de irritatie. Ondertussen ben ik hard op zoek naar een andere plek zonder bovenburen


Dontmentionthewat

Meeste flats hebben eisen aan de vloerisolatie. Kan zijn dat die van hen niet goed is en dat je kunt eisen dat ze wel een goede ondervloer plaatsen. Maak je misschien niet echt vrienden mee, maar wel goed voor je geestelijke gesteldheid.


Temporary-Intern1468

Klopt en dit heeft de huisbaas zelf ook gedaan. het is echter puur een laagje hout wat er tussen zit (omgebouwd huis van 1900) dus daar valt niet tegenop te isoleren. Ik wil sowieso wat luxer zitten dus het is op zich niet erg. Met de headphones is het echt een stuk makkelijker


Grote_Spelers

Haal een paar tegels voor de woning weg en druk een schep in de stroomkabel naar het huis toe. Dan heb je er nooit meer last van.


HorseyDung

Is het nou alweer woensdag? Kunnen ze niks anders verzinnen?


panzercampingwagen

Ik woon in een dorp in de Achterhoek met iets van 10k inwoners en ik wordt dus helemaal gek van alle oude mensen. Het zijn er zoveel. In het verkeer, in de supermarkt, op m'n werk, constant moet ik wachten op oude mensen die het weer eens niet begrijpen, hun omgeving totaal niet in de gaten hebben en in het algemeen gewoon een soort vertragings aura debuff om hun heen hebben. De meeste zijn buitengewoon vriendelijk en bedoelen het niets dan goed, ik neem het hun persoonlijk niets kwalijk. Maar dit is een zeikdraad en het voelt goed dit ff te luchten.


Karsdegrote

Vooral in het verkeer. Le-vens gevaarlijk zijn ze soms.


wouter772

Wat zijn de Duitse treinen toch waardeloos. Afgelopen week een paar keer gebruik van mogen maken, en heb het idee dat je niet aan het schema houden hier wel de norm is. Beide keren paar keer moeten overstappen, en elke trein daarvan leek steevast ergens vertraging op de lopen. Toch wel weer een beetje respect voor de NS gekregen na deze week.


neverbeam

Ze hebben nu in Duitsland het 9 euro ticket. Een helemaal maand reizen voor maar 9 euro. Hierdoor zitten alle treinen bomvol wat tot vertraging lijdt. De hele tijd deuren die niet dicht willen etc. Dit heeft een domino effect op de hele spoornetwerk van Duitsland


disparate_depravity

[Blijkbaar zijn intercities lastig](https://www.reddit.com/r/europe/comments/lpogb7/train_punctuality_across_the_eu_uk_and_norway/). Van de grote landen lijken alleen Spanje en Noorwegen vergelijkbare resultaten te halen tussen intercity en regionaal. In een klein land als Nederland vind ik dat onderscheid wel wat minder uitmaken. Aan de andere kant, het spoor in Nederland is natuurlijk wel erg druk. NS staat in ieder geval in de top.


[deleted]

[удалено]


neverbeam

Marktplaats aanslingeren en op zoek naar mensen die tuinman of oid zoeken . Genoeg vraag denk ik en je kan zo aan de slag


Dontmentionthewat

Als je te laat bent met rekeningen sowieso ff proactief bellen en laten weten dat het er aan komt maar nog even duurt. Vaak geen probleem, maar kan gezeik met deurwaarders schelen. Verder heb ik zelf in een vergelijkbare situatie, maar wel eerder stadium, via youngcapital een prima bureaubaantje geregeld.


roooobeanz

Thuisbezorgd/ uber is goeie optie!! Heb zelf bij Thuisbezorgd gewerkt, je word snel aangenomen, plant wekelijks je beschikbaarheid in & wekelijks salaris wat prima is (net iets meer dan minimum). Het werk kost ook niet teveel energie met een elektrische fiets en is t best leuk om door je stad te fietsen i guess. Good luck!


In_shpurrs

Die tshirts met ~~FUCK~~ op de borst. Is dat een of andere aseksuelen symbool?


Haatkwadraat

Ik kan mijn appartement niet luchten omdat de ramen maar aan één kant van de woning zitten. Het is hier zo warm en plakkerig dat ik van ellende maar een koelmat van de hond heb geclaimd.


panzercampingwagen

In ieder geval s'nachts als het buiten koel is alle ramen open en wapperaar aan, en dan in de loop van de ochtend ramen dicht wanneer de buiten temperatuur hoger wordt dan binnen.


Haatkwadraat

En overdag alle ramen en gordijnen dicht.


Snous

Jup ken ik. Wij hebben alle ramen op het zuiden. Wij hebben nogal veel ramen. Gelukkig hebben wij een goede fan en een airco. Airco gebruiken we alleen op hele warme dagen zoals nu. Met de fan pomp je het door het hele huis heen. Zo redden wij het. Anders zou het hier 35+ graden zijn.


Haatkwadraat

Helaas geen ruimte voor een losse airco unit en een vaste wil ik niet aanschaffen in een huurwoning. Gelukkig is dit wel de laatste zomer in dit huis en hebben we straks een woning met luiken en ramen aan beide kanten.


Snous

Dat is wel balen. Wij hebben ook een huurwoning. Gelukkig wel ruimte voor een losse airco. Maarja dan ben ik weer zo'n zeikerd die geen airco of fan in de kamer kan hebben als ik wil slapen. Oftewel ik zweet mij kapot in de slaapkamer XD


Karsdegrote

Je hebt ook wel mobiele mini split systemen bedoeld voor op de camping. Kan je de ene kant buiten hangen!


disparate_depravity

Werkt het als je de deur open doet?


PrintShinji

Heb je nog iets van een deur die open kan?


Haatkwadraat

Alles zit aan één kant waardoor het niet door kan waaien.


fascinatedcharacter

Heb je al geprobeerd een ventilator naar buiten te laten blazen voor het meest aan een kant zittende raam?


Haatkwadraat

Ja, alleen doordat de ramen en deur allemaal op het zuiden zitten komt er alleen maar warme lucht binnen als ik dat doe.


Dontmentionthewat

Dat moet je dus ook ‘s nachts doen, niet overdag.


Haatkwadraat

Dan slaap ik. In de avond als het wat koeler is zet ik alles voor zover mogelijk open.


fascinatedcharacter

De mijne ook, maar ik heb de zolder dus als ik het niet do wordt het warmer dan buiten


PrintShinji

Shit succes dan :(


pjipjin

Oh wat is het warruuuum


cl1xor

Wordt nog wel wat warmer dus take care


HolgerBier

Ik ken nu 3 mensen die redelijk in een quarter life crisis zitten, met een hoop die er nog tegenaan modderen. De tredes van de piramide van Maslow prima opgestegen, maar als je er dan bent... tsja wat dan? Uiteindelijk ook een luxeprobleem.


Awkward_Mayskolfje

Lekker midden in de zomervakantie zijn de deathlines van de herkansingen van de uni. Dat is deze week. Dus lekker met deze hitte achter mijn laptop zitten schrijven omdat ze mijn verslag niet uitgebreid genoeg vonden. Voor vrijdag 23.59 moet het ingeleverd zijn. Hopelijk blijven mijn hersenen en laptop werken.


fascinatedcharacter

Ik snap werkelijk niet waarom die niet op zondag 23.59 staan, het is niet alsof ze in t weekend al nakijken, zo ongeveer al het personeel heeft tot en met zondag vakantie. Ik heb een inleverknop open staan tot de 15e, maar er staat niet bij of die voor het concept of het definitieve stuk is. Het concept moet je n.a.v. het assessment nog aanpassen. Degene die mijn assessment moet plannen en afnemen zou afgelopen maandag terug zijn van vakantie maar haar out of office staat nu op... Tot de 15e. Succes!


robbosaur

Boek ik een keertje wat langer vakantie, is er een hittegolf en word het in het huisje waar ik zit overdag meer dan 30 graden overdag. Niet uit te houden dit... Word waarschijnlijk 4 dagen eerder terug :(


Art_Vandeley_4_Pres

Zit je de hele dag in je huisje dan?


hanzerik

Dit is wel echt maximaal typische Nederlander punten scoren.


thepancake54

Mijn vakantie is alweer bijna voorbij, gaat zo ontzettend snel..


Timmetie

Er zijn nogal wat artikelen over waterbesparing en wat mensen er aan doen. Tot aan mensen die douchen boven een emmer om het water te hergebruiken. Maar nu las ik een artikel van iemand die niet van plan is te stoppen met zijn auto door de wasstraat doen. Dat doet hij immers gewoon DAGELIJKS. Laat staan z'n zwembad niet meer vullen. Sorry hoor maar het wordt toch steeds en steeds duidelijker dat we ongelooflijk veel problemen voor 99% van de bevolking kunnen oplossen door de sociopathische 1% rijksten aan te pakken? Er kunnen 10000 mensen boven een emmer douchen voordat je 1 zo'n gast gecompenseerd hebt.


HolgerBier

Het idiote daarbij is alleen dat mensen het er niet over eens zijn hoe je dat aan moet pakken. Gewoon de shit er uit belasten en de grootgebruiker veel laten betalen lijkt me de meest logische optie, maar holy shit probeer eens een vlees- of kerosinetax te opperen en opeens is voor half Nederland vliegen en vlees dan onbetaalbaar en essentieel.


QwertyKeyboard5

Mijn vader doucht tegenwoordig in de achtertuin haha. Heeft een tuinslang gehaald en het water loopt weer gelijk de tuin in.


Flyingdutchy04

Door wasstraat is eigenlijk geen probleem omdat het water vaak herbruikt wordt


Timmetie

Dagelijks though, dat is pathologisch.


Flyingdutchy04

dagelijks is overdreven en slaat nergens op. daar heb je een punt.


Grote_Spelers

Ik ga zo de planten water geven door een emmertje water uit het zwembad van mijn buurman te halen.


In_shpurrs

Zulke uitschieters zijn er altijd. Chill. De meeste mensen doen gewoon zuinig. Dat is goed genoeg.


Timmetie

Minder als we de vermogensongelijkheid in Nederland wat aanpakken. Dan heeft zo'n gast minder geld om dit soort grapjes uit te halen.


In_shpurrs

Óf er zijn dan meer mensen die dit soort grapjes kunnen uithalen. (Ik ben het ook gewoon met je eens).


Timmetie

Ik had het niet over herverdelen onder de mensen, dat was altijd het deel van Robin Hood's aanpak waar ik het minder mee eens was.


In_shpurrs

Huh wat? Zei ik iets over stelen en herverdelen? Nah geen zin in. Ik heb het teveel naar mijn zin.


MissMormie

Ik ben met de step van een stoeprandje afgegaan. Het wiel kwam in een kuiltje en bleef staan. Ik niet, ik vloog door. Dus met m'n buik in het stuur geland. Daarmee heb ik wel de beste blauwe plek in jaren gescoord. Alleen zit ie net op een plek waar ik hem niet trots kan laten zien. Dan heb je er dus helemaal niets aan. Owja, en ik kan geen (onder)broek meer aan doordat het niet alleen blauw is daar maar ook wat mooie open wonden bij zitten /:


asoftbird

> Alleen zit ie net op een plek waar ik hem niet trots kan laten zien. Dan heb je er dus helemaal niets aan. > > Owja, en ik kan geen (onder)broek meer aan doordat het niet alleen blauw is daar maar ook wat mooie open wonden bij zitten /: Klinkt alsof OnlyScars een goede optie is.


MissMormie

Lol, ik skip die even, maar het zou goed scoren denk ik :)


[deleted]

[удалено]


hectorsbelletje

Edificio misschien?


dontbeanegatron

Condo's?


[deleted]

[удалено]


dontbeanegatron

Heb je misschien nog wat meer context? Ik ben wel nieuwsgierig nu. 😄


PoshCushions

Zit er vast naast maar bedoel je brutalisme als architectonische stroming?


Grote_Spelers

Timeshares?


[deleted]

[удалено]


Floepje50

Hunkerbunkers?


Grote_Spelers

Soms worden die wel eens "Nederlandse enclaves" genoemd, voor onze bruingebakken pensionados. Maar dat is vast niet de term die je zoekt.


M1ssy_M3

Volgens mij heeft onze kat hekel aan muziek die ik afspeel. Iedere keer als ik bepaalde liedjes aanzet krijst ze er doorheen.


deniesm

Scheveningen is echt ons slechtste strand


iamnotanairfryer

zo en hoe!


BeWario5

Ik heb net thrips ontdekt op de mooie kopstek van m'n Variegata Monstera :'( En totaal geen puf in werk. Klaar met mijn rol, klaar met het dagelijkse gezeik wat er mee komt en klaar met het bedrijf.


Haatkwadraat

Dit is wel echt heel erg zuur met de Monstera! Hopelijk niet te veel schade en ben je er snel van af.


BeWario5

Heb er ook nog ontdekt in m'n kas, dus dat wordt van t weekend weer lekker poetsen. Gelukkig zijn m'n andere 2 Variegatas niet besmet dus komt uiteindelijk wel goed hoop ik. Niet de eerste keer dat ik ze verslagen heb!


Broodje_Nutella

Kut boeren


Smoking_Smalbil

Warm man


Awkward_Mayskolfje

Het is smeltweer


ZinloosTijdverdrijf

Waarom lopen huisartsen en tandartsen \*altijd\* uit als ik een afspraak heb.


AcidRocketEngine

Want dat doen ze alleen bij jou natuurlijk. Zou ik ook doen


Flyingdutchy04

ik zou willeen dat ze me een sms kunnen sturen dat ik over x tijd aan de beurt ben kan bij de kapper ook waarom niet bij dokters


PrintShinji

Hoe lukt het ze als je letterlijk de eerste afspraak van de dag bent. Ik ben zelf 1x gewoon weg gelopen nadat ik een uur in de wachtkamer zat.


Karsdegrote

Ze apen mijn tandarts na: die lamlul komt gewoon om 9 uur binnen wandelen terwijl de eerste om half 9 gepland staat. Gelukkig is de praktijk overgenomen en heeft ie blijkbaar op zijn donder gekregen hierover.


midwifeemma

Amper geslapen vannacht omdat er vlak voor bedtijd een dame belde die “misschien wel dacht dat de bevalling was begonnen”. Niets meer gehoord dus vals alarm, maar je ligt er dan onbewust toch op te wachten of zo.


Anon_Fluppie

In december een dure Dolce en Gabbana bril gekocht op sterkte. Vandaag de dag doe ik hem liever zo veel mogelijk af omdat de pootjes aldoor maar scheef gaan staan en hij van mn hoofd zakt. Kut bril. Koop nooit meer iets van DG. Kutkwaliteit. En nee ik wil geen lenzen. K wil gewoon weer goede ogen, rip. Zo dat is er uit.


GhostOfCincinnati

Oh pff. :( Misschien net pech met het model? Ik heb nooit echt een merkbril maar ook nooit gezeur ermee.


CageBearsBottoms

Je hebt tegenwoordig ook lenzen die je via een operatie in je ogen kan laten zetten. Hele populaire operatie bij oudere mensen met Staar, maar ook goed mogelijk voor bril of contact lens vervangen. Refractive surgery wordt dit ook wel genoemd. Voordeel tegenover laseren is, is dat dit terug te draaien is. Gaat om een vrij kleine ingreep. Check [https://www.artilens.nl/](https://www.artilens.nl/) voor meer info of Google op dit onderwerp. Genoeg informatie te vinden.


DutchChairMan

Ik wacht met smart op cybernetische ogen. Natuurlijk gelijk met nachtvisie, infrarood en X-ray vision.


Cross-Z-Magma

Dan wel met van die ingebouwde zonnebril zoals in Deus Ex.


DutchChairMan

"Ik heb hier niet om gevraagd."


M4rt1nV

Sws, Cyborg alles. Kom maar op met je transfobie. Mijn trans-humanistische cyborglichaam kan gewoon geprogrameerd worden om het niet te boeien!


madjia

Misschien even af laten stellen bij de opticien? Meestal kunnen ze het weer goed vastdraaien.


Yogurtcloset_Thin

Laten laseren is geen optie?


deniesm

Dat vind ik altijd zo eng klinken. Of je lens vervangen brrr. Zie je dat dan als ze t doen, hoe werkt dat?


dontbeanegatron

Hangt er van af. Ik was volledig onder zeil toen ik in 2005 m'n implantlenzen kreeg, dus niks van gemerkt. :)


deniesm

Dus dan ben je niet wakker maar wel met je ogen open. Dan sla je wat je ziet toch (onbewust) op? Of ben ik gewoon ontzettend paranoïde sinds ik wakker werd op de OK 😅?


dontbeanegatron

Ik reageer *prima* op anesthesica, dus nee, ik heb er op geen enkele manier iets van meegekregen.


deniesm

Nice. En werkt een nieuwe lens ‘voor altijd’?


Anon_Fluppie

Kan ik me helaas niet veroorloven. En het gaat hier om -1.... Dus of dat het waard is, weet ik niet.


00zoNL

Van die mensen die in eens heel fanatiek tekeer gaan op zn elektrische fiets, als je dat nou doet op een normale fiets dan ben je fitter en heb je die hulp helemaal niet nodig. En waar ik helemaal om moet lachen met dit mooie weer zijn de dames met korte rok op een fiets. Maar dan wel de types die angstvallig hun rok bijmekaar houden want owjee de inkijk.


crispytreat04

Wanneer mannen nu eens zouden stoppen met proberen om de rokjes in te kijken, zullen velen van ons niet meer zo onhandig hoeven te doen op oa de fiets.


00zoNL

owja nu mogen mannen ook al niet meer kijken wou je zeggen......


crispytreat04

Onder rokjes van totaal vreemde voorbijgangers? Nee, dat is nooit fatsoenlijk geweest.


00zoNL

Maar dat staat er niet in mn eerste comment of wel?, ik ga echt niet een voorbijganger op een fiets pardoes voor der neus springen om te gluren. Maar als dat in de verte zo ongemakkelijk en onzeker voorbij komt fietsen vind ik grappig.


crispytreat04

Jij misschien niet, maar genoeg die t wel doen. Ik heb meer dan genoeg opmerkingen naar mn hoofd geslingerd gekregen tijdens t dragen van een rokje op de fiets, zelfs geklaag omdat ik er shorts onder aan had, en al mn vriendinnen kunnen daar over meepraten, waardoor wij idd allen erg onhandig aan t fietsen zijn omdat we de 'oh wat geil/sexy/etc' opmerkingen meer dan zat zijn.


00zoNL

Nou ik klaag maar nooit weer ...


bankerpel

Mooi, denk dat je iedereen een plezier doet als jij je mond houdt. Jezus zeg.


MicrochippedByGates

30km forenzen is anders best een hoop op een normale fiets. Ik heb ooit 20km per dag gedaan op een normale fiets en ik werd met de dag slomer. Op een gegeven moment deed ik er anderhalf uur per dag over, minder lukte gewoon niet meer. En tegenwoordig moet ik verder dan dat.


sapphicdavinci

huh? is toch niet raar dat ze zich zorgen maken om inkijk?


fleamarketguy

Wij zijn bezig met een project om een webshop op te zetten samen met twee andere bedrijven (eentje in Duitsland, het andere bedrijf in Oostenrijk). Wij doen de back-end kant. Degene verantwoordelijk voor de front-end neemt totaal geen verantwoordelijkheid en schuift alles op ons af. Ik heb zelf maar uitgezocht hoe de front-end van de webshop in elkaar zit, want dan kan er tenminste getest worden. Maar dat is eigenlijk niet de taak van ons. Tevens lijkt er aan de front-end kant een heleboel niet in orde te zijn. We weten niet of dat komt omdat wij verkeerd testen of dat het simpelweg niet in orde is. Ze reageert vaak pas na een dag op e-mails, ze komt niet opdagen bij meetings die ze zelf ingepland heeft en als wij vragen of ze iets kan doen, legt ze kortbondig uit hoe wij dat zelf kunnen doen en dan doet ze verder niks in plaats van dat ze het zelf doet, wat haar taak is. De project manager kan helaas ook niet heel veel doen en is op vakantie. Over ruim twee weken gaat de klant zelf testen, maar ik denk niet dat alles dan af is. Wat wel balen is, want ik vind dit best een fijne klant. We zorgen maar gewoon dat het aan onze kant goed is en dat wij gedaan hebben wat we moeten doen.


Karsdegrote

Magento shopje opzetten met een theme generator? Moet in een middagje (+een weekeinde documentatie lezen) te doen zijn.


Dom_Shady

Rotsituatie. Het enige dat je kunt doen is documenteren - zorgen dat als de hoosbui losbarst, jullie de verantwoordelijkheid willen leggen waar die hoort. En misschien is er nog iemand hoger in de boom, een regiodirecteur of CTO, die je kunt aanschieten dat dit niet goed gaat en de klantrelatie bederft?


deniesm

Wat jammer, ik dacht dat dat iedereen na een bachelor ✨poef✨ ineens wel z’n werk deed in groepsverband


bankerpel

Niet altijd, maar over het algemeen is het makkelijker om een collega op zn kop te laten krijgen (want het gedrag heeft invloed op de bedrijfscijfers) dan een medestudent (want die betaalt collegegeld) 🙃


HannahUnique

Net terug van vakantie, was heel leuk. Moet het nu 10dagen zien te overleven op 30 euro, omdat ik en m'n vriend iets teveel hebben genoten. Daarbovenop ben ik ook een (nu nog net iets meer) arme student, en ga ik een nieuwe studie beginnen waardoor ik mogelijk deze maand geen studielening ontvang door het wisselen van studie. Dus moet ik het doen met het geld van m'n bijbaan. Als kers op de taart heb ik hier allemaal geen rekening mee gehouden, omdat ik het me pas bedacht op de terugreis van m'n vakantie. Ik heb m'n studenten ov namelijk wel van m'n pas afgehaald op aanraden van een vriendin die dat eerder niet had gedaan en daar een boete voor kreeg.. daarom bedacht ik me ook op de terugweg toen ik m'n ov gebruikte dat ik misschien niet de "normale" hoeveelheid geld krijg.. daarbovenop wilt niemand m'n freaking perfecte staat zo goed als nieuwe elektrische piano kopen op marktplaats, wat ik nu dus wel goed zou kunnen gebruiken. Uit principe wil ik hem er niet goedkoper opzetten, dus ik ben ook nog eens mijn eigen probleem. Dit was mij tedtalk. (Edit, omdat ik niet proeflees wat ik comment....)


Emisys

[Lekker wakker worden.](https://www.parool.nl/amsterdam/explosief-ontploft-voor-deur-van-the-harbour-club-in-oost-ik-dacht-het-zal-wel-meevallen~bcc0c388/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F) Had eerder gepost hierover, dit is wat er gebeurd is. net een reporter aan de bel/deur gehad die vroeg of dat wij iets wisten erover.


Glum_Kaleidoscope506

Poe poe, je zal wel uitgeput en vermoeid zijn, klinkt alsof je een zware dag achter de rug heb.


Emisys

Neuh, afgezien van dat ik vanaf 3 uur tot 7 uur wakker was, door plotseling wakker worden word ik kots en kots misselijk, dat het wat minder hevig was ben ik het bed ingegaan. Ik had hier eerder over gepost, (vrijwel dat de post opkwam) dus ik dacht ik deel het nog even. Ook op een reactie van mijn origineel gestuurd, maar toch. Lekker passief agressief tho.


Glum_Kaleidoscope506

Yeah, my bad. Get better. Was weer lekker moody. Im sorry


Emisys

Haha geen probleem. Het was ook niet de zeur die je met de rest kon vergelijken zonder meer info :')


ArgonV

Kunnen we gewoon op de openbare weg alles verbieden wat meer decibel dan Newtonmeter genereert? Ik heb het helemaal gehad met die aso's die vooral 's nachts hun scootertjes vol in de toeren trekken om maar zoveel mogelijk kabaal te maken. Krijgen ze daar een strakke plasser van ofzo?


deniesm

Mijn straat is vet lang en recht, dus er zijn serieus mensen die gewoon heen en weer terug gaan op zo’n verschrikkelijke brommer/ dirt bike/ lawaaitroep om 1 uur ‘s nachts. Echt zin om een milkshake voor de wielen te gooien


crispytreat04

Wees blij dat t bij jou scootertjes zijn, hier veranderen de wegen in een motorcircuit na middernacht. Compleet eens met de stelling trouwens, t is vd zotte wat je hoort van oa een weg op 50m afstand omdat de gemeente weigert er een 30km zone van te maken terwijl het pal naast t winkelcentrum ligt en er pal naast die weg een hele wijk met huizen in oude stijl, dus zonder enige voortuin, wordt gebouwd.


Teknizion

Ik woon in een dorpscentrum en ja, dan kan je wel verwachten iets meer herrie in jouw woonomgeving te hebben, maar ik word er ook echt knettergek van.


Grote_Spelers

AGM-114R9X Hellfire op alles dat boven de 100dB komt.


MicrochippedByGates

Mijn darmen zitten al sinds gisteren in de knoop. Au Ben in die tijd ook al 2x naar de WC geweest en ik voel meer aankomen. Ik weet niet zeker wat ik allemaal heb gegeten maar ik heb er wel spijt van.


angelaachan

Heb godverdomme weer eens een koortslip. Bah bah bah.


TheBlackestCrow

Onze auto, een VW Golf heeft het opgeheven terwijl we op vakantie in Zuid-Frankrijk zijn. De DSG versnellingsbak (automaat) of de computer die alles aanstuurt doet het waarschijnlijk niet meer. We kregen hier vijf dagen geleden al last van. Auto wilde opeens niets meer goed schakelen en viel af en toe terug in vermogen. De ANWB was langsgeweest en concludeerde nadat de computer gereset was dat het probleem was verholpen. Nou niet dus. Eergisteren alweer pech en het probleem was verergerd. Auto wilde op de terugweg naar de camping niet meer verder schakelen dan de tweede versnelling. Het resultaat is dat we met 45 km/u en 4.000 - 4.500 toeren 4 km zijn teruggereden naar de camping op een weg waar de maximumsnelheid 110 km/u is. Auto staat nu bij een plaatselijke Citroën garage (lol) en die geven aan dat het probleem niet binnen 48 uur opgelost gaat worden. Onze auto wordt aangemeld voor repatriëring naar Nederland en we krijgen hoogstwaarschijnlijk vervangend vervoer i.v.m. de caravan. We moesten eigenlijk vanochtend om 10:00 vertrekken richting Nederland. Gelukkig heeft de camping een andere plek voor ons kunnen regelen. Ik ga hier ondertussen zowat kapot met 31° en wil het liefst z.s.m. weer naar huis. Edit: Het leuke is dat een Volkswagen dealer nog niet zo lang geleden zelfs nog naar de versnellingsbak heeft gekeken... Edit 2: De Franse Citroën garage kan er niet achter komen wat het probleem is. Niet echt een verassing gezien ik een auto van een ander merk heb. Ik begreep dat ze bepaalde error codes niet kunnen inzien of ze hebben er de juiste apparatuur niet voor. Dit maakt het dus vrijwel zeker dat de auto op transport terug naar Nederland moet want: * De dichtbijzijnste Volkswagen garage zit 40 km verder * De ANWB dient een auto na 48 uur weer te laten rijden anders is er recht op repatriëring en vervangend vervoer.


Verrassing

Naja, hier is het ook tot en met zondag 31 graden. Dus zoveel verschil is het niet qua kapot gaan. Succes met de auto!


TheBlackestCrow

Bedankt :) Gelukkig is de luchtvochtigheid hier wel wat beter.


Flyingdutchy04

volgens mij valt dat inmiddels ook wel mee hier ook bijna geen vocht meer in de lucht met 35%. Marseille zit op 43% dus is er momenteel minder luchtvochtigheid in NL


TheActualAWdeV

Ik deel een gangetje, een plee en een badkamer met de buuf. Toen zij hier kwam wonen had ik een tijdje lant een afvalzakje met kleren in de gang staan. De buurvrouw heeft mogelijk daardoor de gewoonte gekregen om haar afvalzakjes op de gang te dumpen. Tot ze ze dan een keertje meeneemt naar de container. Meestal staan zo'n zakje er een weekend of zo. Nu staan er 2 zakken, intussen al meer dan een week en ze beginnen rottig te meuren. Ik ga er sowieso even over appen, maar ik zit in dubio. Aan de ene kant wil ik het gewoon weg hebben en dan neem ik het wel gewoon mee naar de container maar aan de andere kant is het niet mijn shit. Ik vind het alleen van mezelf zo kinderachtig om het dan maar te laten staan.


Flyingdutchy04

ik zou het aan haar deurklink hangen


TheActualAWdeV

Haha dat was wel een leuke. Maar dan stonk het nog steeds.


sharkfighter33

Oh bah dat is zo goor! Ik heb ook zo’n buurvrouw gehad.


TheActualAWdeV

Nou ja verder prima mens (verschrikkelijke kletskous) alleen dus een vreemde gewoonte.


Grote_Spelers

Troep in de gang is een gevaar bij een ontruiming van het pand. Ik heb hier zero-tolerance op. Direct aanbellen en zeggen dat het weg moet.


TheActualAWdeV

Oh sorry, verkeerd gezegd. Ze is niet thuis. Op vakantie of zo en heeft die zakjes gedumpt. Ligt gelukkig ook niet echt in de weg, in een hoekje voor haar eigen deur.